Κυριακή, Δεκεμβρίου 30, 2018

Εγκλήματα πολέμου μπορεί να αποκαλυφθούν με την απόσυρση των ΗΠΑ από τη ΣυρίαΣτρατιωτική, διπλωματική πηγή εκτιμά ότι με την απόσυρση των στρατευμάτων των ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να έρθουν στο φως στοιχεία για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον διεθνή συνασπισμό.

Η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε ο διεθνής συνασπισμός στην χώρα και ειδικότερα κατά την επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης της Ράκα, ανέφερε στρατιωτική, διπλωματική πηγή.

«Η επικείμενη απόσυρση του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ από τη Συρία, το πιο πιθανό είναι να ρίξει φως σε αμέτρητα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τον "διεθνή συνασπισμό" κατά τον λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους. Πρώτα και κύρια αυτό αφορά φυσικά την περίφημη απελευθέρωση της Ράκα τον Οκτώβριο του 2017, κατά την οποία κατέληξε σε πόλη — φάντασμα, ως αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών από αεροσκάφη της συμμαχίας», τόνισε χαρακτηριστικά η πηγή.

Μόλις έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία, μαχητές που επιχειρούν στο πέρασμα Αλ Τανφ προσπαθούν συστηματικά να φύγουν σε γειτονικές περιοχές ή ακόμη και στην γειτονική Ιορδανία, δήλωσε η ίδια διπλωματική, στρατιωτική πηγή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι ο πυκνός καπνός γύρω από τον προσφυγικό καταυλισμό στο Ρουκμπάν στο Αλ Τανφ, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι οι μαχητές καίνε σορούς προσφύγων οι οποίοι πέθαναν από την πείνα και τις αρρώστιες λόγω της έλλειψής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, τα αμερικανικά μέσα μετέδωσαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να ετοιμάσει σχέδιο απόσυρσης για σχεδόν τους μισούς από τους 14.000 Αμερικανικούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, είδηση που συμπίπτει με την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ για απόσυρση 2.000 Αμερικανών στρατιωτών από τη Συρία.

Λόγω αυτής της απόφασης για απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία παραιτήθηκαν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις και ο απεσταλμένος της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Συρία, Μπρετ ΜακΓκεργκ.Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου