Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας κήρυξε τη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν της έναρξης στρατιωτικών επιχειρήσεων ανατολικά του Ευφράτη

Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες, έρχονται σε μια νέα ρήξη καθώς η Ουάσιγκτον πήρε την απόφαση να λάβει μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να φέρουν σε «στενή» επαφή Τούρκους και Αμερικανού στρατιώτες.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ξεκινά η τοποθέτηση αμερικανικών φυλακίων-παρατηρητηρίων στην Βόρειο Συρία.

Είναι σαφές ότι ο στόχος είναι η προστασία των Κούρδων του YPG από την επικείμενη επίθεση. Οι Αμερικανοί επιχειρούν να διασπείρουν δυνάμεις σε όλη την περιοχή ώστε η Άγκυρα υπό τον φόβο να έρθει σε οποιαδήποτε σύγκρουση με αυτές να εγκαταλείψει τα σχέδια της

Η προηγούμενη επίθεση του τουρκικου Στρατού στο βόρειο τμήμα της Συρίας με στόχο τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ είχε σαν αποτέλεσμα το SDF να διακόψει τις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS.

Αυτός είναι και ο λόγος που το αποδυναμωμένο ISIS έχει παραμείνει ενεργό σε έναν θύλακα στην ανατολική Συρία, στην ουσία εγκλωβισμένο μέσα στην αχανή συριακή έρημο με λιγοστές πλέον δυνάμεις, ωστόσο ακόμα ζωντανό και επικίνδυνο.

Η ανακοίνωση του Πενταγώνου έγινε μερικές ώρες αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι θα διατάξει να διεξαχθεί μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή εναντίον των κουρδικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, τις οποίες η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές».

«Η μονομερής στρατιωτική δράση στη βορειοανατολική Συρία από οποιαδήποτε πλευρά, ειδικά καθώς ενδέχεται να βρίσκονται στην περιοχή στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, θα ήταν πολύ ανησυχητική. Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια απαράδεκτη», τόνισε ο αντιπλοίαρχος Σον Ρόμπερτσον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν «Θεόφιλος», οι δημοκράτες σε όλες τις χώρες της περιοχής της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας , μα και σε όλο το κόσμο, πρέπει να κινητοποιηθούν και να υπερασπίσουν την κουρδική επανάσταση στη βόρεια Συρία, και να καταγγείλουν την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.

Ο τουρκικός επεκτατισμός δεν απειλεί μόνο να εισβάλει ξανά στη Συρία, μα ήδη κατέχει στρατιωτικά ένα μέρος της Κύπρου, και επενέβη και απειλεί να ξανα-επέμβει στην ΑΟΖ της Κύπρου, προστίθεται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας καταδικάζει, σε ανακοίνωση της, τις εχθρικές δηλώσεις και τις απειλές εναντίον της περιοχής.

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα, να σταθεί ενάντια στα επιθετικά σχέδια του Ερντογάν, γιατί αποτελούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου και ισοδυναμούν με κατάσταση κατοχής, σημειώνεται.

Καλεί, επίσης, τις χώρες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ να αντιταχθούν στις πολιτικές του Ερντογάν, καθώς αυτές αντιβαίνουν στις αρχές της Συμμαχίας και στοχεύουν μια περιοχή που δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλειά του, καθώς και τη συριακή κυβέρνηση να λάβει μια επίσημη θέση ενάντια στην απειλή αυτή, επειδή ο Ερντογάν θέλει να καταλάβει μέρος της Συρίας και αυτό σημαίνει επίθεση κατά της κυριαρχίας της Συρίας.

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και καλεί όλους τους Σύρους να ενωθούν ενάντια στις αποικιακές πολιτικές του τουρκικού κράτους.

Πάντως εδώ έχουμε για πρώτη φορά την κουρδική διοίκηση να ζητάει επισήμως και την βοήθεια της συριακής κυβέρνησης. Μέχρι σήμερα την θεωρούσαν... ανύπαρκτη ελέω ΗΠΑ.

Προφανώς πλέων στο SDF δεν θεωρούν ότι οι Αμερικανοί μπορούν σίγουρα να τους προστατέψουν και επιχειρούν πλέον το θέμα αυτό να φθάσει με κάθε τρόπο προς την Μόσχα, η οποία είναι και ο βασικός υποστηρικτής της συριακής κυβέρνησης.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours