Την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την ΠΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις που απηύθυνε προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα σημείωσε ότι θα αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης, κατηγορώντας παράλληλα τα Σκόπια ότι με τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ φαίνεται να έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση αυτής της συμφωνίας που καθίσταται νεκρή με τέτοιου είδους δηλώσεις» όπως είπε χαρακτηριστικά.


Ο υπουργός Άμυνας μίλησε ακόμα για τις εξορύξεις που αναμένονται να γίνουν στο Ιόνιο αλλά και στο Αιγαίο βάζοντας σε νέες βάσεις το ρόλο του πολεμικού ναυτικού σε σχέση με την ΑΟΖ.

«Θα κληθούμε ως ένοπλες δυνάμεις και αυτό αφορά κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό να προστατεύσουμε μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που είχαμε ως σήμερα σαν περιοχή ευθύνης. Αναφέρομαι στις ανακηρύξεις των ΑΟΖ», σημείωσε με νόημα ο κ. Καμμένος.
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours