Χιλιάδες κατοικίες εποίκων που κατασκευάστηκαν χωρίς την απαραίτητη άδεια στη Δυτική Όχθη θέλει να νομιμοποιήσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως έγινε γνωστό μερικές ώρες μετά τα τρία νέα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα –δύο στη Δυτική Όχθη και ένα στην Ιερουσαλήμ– με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Ισραηλινοίο στρατιώτες.

Όλοι οι εβραϊκοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη θεωρούνται παράνομοι από τη διεθνή κοινότητα. Άλλα το Ισραήλ ξεχωρίζει τους “παράνομους” από εκείνους τους οποίους έχει εγκρίνει η κυβέρνηση.

Η “νομιμοποίηση” θα αφορά κτίρια που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού σε μια ανακοίνωση. Με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί επίσης δυνατό να κατασκευαστούν γύρω από αυτά τα σπίτια νέα δημόσια κτίρια –για παράδειγμα, σχολεία– κάτι που απαγορευόταν μέχρι τώρα.

“Πιστεύουν ότι θα μας ξερριζώσουν από τη γη μας, δεν θα τα καταφέρουν” είπε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στους δράστες των επιθέσεων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να εξετάσει την πιθανότητα οικοδόμησης 82 νέων κατοικιών στην Όφρα, τον οικισμό όπου την Κυριακή και σήμερα σημειώθηκαν δύο επιθέσεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις Ισραηλινοί. Στόχος του είναι εξάλλου να επιταχυνθεί η διαδικασία κατεδάφισης των σπιτιών των δραστών, ώστε να γκρεμίζονται μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours