Παρότι η γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε το πακέτο μέτρων - στήριξης, τα Κίτρινα Γιλέκα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, αξιώνοντας την άμεση παραίτηση του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Για έκτο συνεχόμενο Σάββατο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες διαδηλωτές, ζητώντας την παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 800 πολίτες βρίσκονται στους δρόμους του Παρισιού, συμμετέχοντας στις διαμαρτυρίες εναντίον του προέδρου της Γαλλίας. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση παραμένει ήρεμη, με τις διαδηλώσεις να είναι απολύτως ειρηνικές.

Τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν αυστηρά, με την αστυνομία να έχει προσαγάγει τουλάχιστον 30 άτομα. Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή ώστε οι Βερσαλλίες να «κλείσουν», υπό τον φόβο των επεισοδίων, ενώ αρκετοί καταστηματάρχες προτίμησαν να βάλουν «λουκέτο».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διεξάγονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, όπως η Μαρσέιγ, η Τουλούζη και το Μπορντό.

Την Παρασκευή, πάντως, η Γερουσία της χώρας ενέκρινε το πακέτο μέτρων που προσφάτως ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μακρόν, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της τεταμένης κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων ξεκίνησαν στα μέσα Νοεμβρίου, με αφορμή την αύξηση στους φόρους των καυσίμων. Πολύ γρήγορα όμως, έλαβαν ευρύτερες διαστάσεις, με τους διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση του Μακρόν.
sputniknews.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours