Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι σπάνιος σεισμός, μεγέθους 4,4R, έπληξε το ανατολικό Τενεσί των ΗΠΑ. Ο σεισμός συνέβη σήμερα Τετάρτη γύρω στις 12.14 μ.μ (ώρα Ελλάδος) περίπου 7 μίλια (11 χιλιόμετρα) βορειοανατολικά της περιοχής Ντεκατούρ και είχε εστιακό βάθος 9 χιλιόμετρα.

Περίπου 13 λεπτά αργότερα, ένας δεύτερος σεισμός μεγέθους 3.3R έπληξε την ίδια περιοχή.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς, ωστόσο, η USGS δήλωσε ότι έλαβε περίπου 6.000 αναφορές από ανθρώπους που δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν τον σεισμό και σε μερικές περιπτώσεις να είναι αισθητός έως και 250 μίλια μακριά από το επίκεντρο. Οι αναφορές προέρχονται από τα γύρω κράτη όπως το Κεντάκι, τη Γεωργία και την Αλαμπάμα.

Η Αμερικανίδα μετεωρολόγος της WVLT, Χίθερ Χάιλυ, δήλωσε ότι ο σεισμός της Τετάρτης είναι ο δεύτερος ισχυρότερος σεισμός που έπληξε το δυτικό Τενεσί στην ιστορία σύμφωνα με το USGS.

Η πιο πρόσφατη καταγραφή ήταν ένας σεισμός μεγέθους 4,7 στο Blount County το έτος 1973. Έχουν υπάρξει μόνο τρεις σεισμοί καταγεγραμμένοι από το USGS στο Ανατολικό Τενεσί οι οποίοι ήταν μεγέθους 4 R ή μεγαλύτεροι.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours