«Dreamers», δηλαδή ονειροπόλοι, αποκαλούνται τα παιδιά όσων μεταναστών εισήλθαν παράνομα στην Αμερική μαζί με τους γονείς τους και οι οποίοι προστατεύονταν από το νόμο DACA ( Deferred Action for Childhood Arrivals) που εφάρμοσε Ομπάμα και που έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για τον καταργήσει  ο Τράμπ.


Το όνειρο όμως για μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις συμμορίες και τη φτώχεια της Κεντρικής Αμερικής,  δεν μου απαγορεύει να αποκαλέσω ονειροπόλους και όλους αυτούς που πριν έναν μήνα ξεκίνησαν από την Ονδούρα με προορισμό τα σύνορα Μεξικού- ΗΠΑ και γιατί όχι να καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα και να βρουν ένα καταφύγιο «ασφαλές» στο Αμερικανικό έδαφος.

Τι γίνεται όμως όταν...... μαύρα σχέδια περνάνε μέσα από τα όνειρα ορισμένων για μια καλύτερη ζωή;

Όταν η ανάγκη ταλαιπωρημένων ανθρώπων μετατρέπεται σε όπλο για κάποιους άλλους;

Κάπως έτσι δουλεύει ο εκβιασμός, σε όλους αυτούς που υποτίθεται παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις αλλά δεν ανήκουν στην κορυφή της πυραμίδας, ο εκβιασμός στις μαριονέτες που κάθε τόσο στολίζουν πολτική  βιτρίνα για να τους επιλέξουν οι άνθρωποι.

Και οι άνθρωποι επιλέγουν και μερικοί νομίζουν, αν όχι όλοι και το νομίζουν λόγω αφέλειας ή άγνοιας, ότι κάνουν την σωστή επιλογή για την χώρα τους.

Αυτό πίστευαν και οι Αμερικάνοι στις τελευταίες προεδρικές εκλογές στις 8.11.2016!

Ότι έκαναν την σωστή επιλογή.

Είναι σημαντικό κομμάτι οι επιλογές, έχει μεγάλη βαρύτητα η πρόθεση ψήφου,  που εμπιστεύεσαι ο πολίτης την τύχη της χώρας του, όπως π.χ φαίνεται και στα αποτελέσματα των εκλογών του 2016:


Εκεί που κανείς δεν περίμενε τη νίκη Τράμπ, εξελέγη ο 45ος πρόεδρος της Αμερικής.

Και το σύστημα αντέδρασε και μίλησε για ρωσική εμπλοκή την ώρα που το FBI προεκλογικά έβγαζε email της αντιπάλου του Τράμπ, Χίλαρυ Κλίντον,  για συνεργασία με τρομοκρατικά δίκτυα στην Μέση Ανατολή και Β.Αφρική, στοιχεία που διαδίδονταν αστραπιαία στα social media.

Οι Ρώσοι έφταιγαν;

Μάλλον όχι, άλλωστε η νοθεία των αποτελεσμάτων θα φαινόταν στις ενδιάμεσες εκλογές πριν μερικές ημέρες, δεν καταγράφηκε η μεγάλη διαφορά που θα επιβεβαίωνε τους ισχυρούς των μισθοφόρων αντιφασιστών που τελούν υπό την χρηματοδότηση του ιδρύματός Σορός, του ιδρύματος Κλίντον και λοιπόν προπαγανδιστικών ιδρυμάτων.

Νοθείες γίνονται, αλλά στις κρίσιμες περιόδους θέλουν την συγκατάθεση μας, όπως έγινε με την Ελλάδα του Τσίπρα το 2015, που τρεις φορές τον επιλέξαμε, όχι μία τρεις…. ή μήπως το ξεχάσαμε;

Και την τρίτη φορά δεν έχουμε καμία δικαιολογία, μας είχε ήδη εξαπατήσει.

Τέλος πάντων, οι σκιές θέλουν τις επιλογές μας, η συνειδητή επιλογή μας, η επίσημη και καταγεγραμμένη επιλογή μας ή καμιά φορά και η ακούσια, τους δίνει την εξουσία και την δύναμη να φέρουν τον πλανήτη στα χάλι που έχουμε σήμερα. 

Οι αποφάσεις μας είναι ενέργεια, είτε καλές είναι, είτε άστοχες είναι....μεταδίδονται στα αντίστοιχα κέντρα.

Έτσι και οι Αμερικάνοι λοιπόν., τις ίδιες τους τις επιλογές θα συναντήσουν όταν η γραμμή του μέλλοντος ενωθεί με το παρόν.

Δεν εξετάζουμε αν, σαν επιλογή είναι καλός η κακός ο Τράμπ, ούτως η άλλος στη κορυφή της τρισδιάστατης εξουσίας δικοί τους είναι όλοι.

Το θέμα είναι ότι ετοιμάζονται να επιτεθούν σε αυτόν και στη χώρα του.

Δεν είναι και τόσο μυστικό, η ιδέα διακινείται στα στέκια της υπόγειας ενημέρωσης, αλλά ο χρόνος και τα όσα συμβαίνουν επάνω σε αυτόν δείχνουν της προθέσεις του παρόντος.

Φυσικά και οι συνθήκες μεταβάλλονται και τα σχέδια αντιδρούν σε αυτές τις μεταβολές και προσαρμόζονται, αλλά με βάση τα στοιχεία που αυτή τη στιγμή υπάρχουν, οι ΗΠΑ εισέρχονται στην πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας τους.

Όταν δε, υπάρχουν χρόνοι που κλείνουν την ημέρα ακριβώς που το καραβάνι ξεκινάει τον δικό του μαραθώνιο για την γραμμή τερματισμού, στα σύνορα με τις ΗΠΑ, όταν κλείνουν χρόνοι επάνω στις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές,  τότε μιλάμε για κάτι παραπάνω από κυνήγι στο όνειρο. 

Οι διοργανωτές και οι χορηγοί του προσφυγικού μαραθωνίου επιθυμούν να μετατρέψουν το πλήθος σαν όπλο!

Σαν το δούρειο ίππο θέλουν να εισβάλει στην εσωτερική ασφάλεια της χώρας και να προκαλέσει τις απαραίτητες δολιοφθορές.

Σε μια χώρα που αγοράζεις πιο εύκολα όπλο από ότι κινητό, καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να προκληθεί αστάθεια μέσα σε αυτή τη χώρα.

Και το καραβάνι των μεταναστών που ξεκίνησε από την Ονδούρα όπως φαίνεται αυτό το σκοπό έχει.

Εφόσον φτάσει τα σύνορα, αυτό το όπλο θα χρησιμοποιηθεί και ένα λάθος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο κοινωνικός διχασμός θα λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, διχασμός που ήδη καλλιεργείται.

Δεν θα ήταν ακραίο να μιλήσουμε για εσωτερική αστάθεια που θα οδηγήσει τις ΗΠΑ σε εμφύλιο πόλεμο.

Για αυτό το σκοπό στέλνουν 5.500 μετανάστες…είτε ανοίξεις τα σύνορα και τους δεχτείς είτε τα κλείσεις και θυσιάσεις και μερικούς, η μια κοινωνική ομάδα αναπόφευκτα θα βρεθεί απέναντι από την άλλη, και οι πολιτείες της Αμερικής θα γίνουν στρατόπεδα και πεδία μάχης.

Πέρα των άλλων που θέλω να πούμε για την Καλιφόρνια, αν τα καταφέρουμε φυσικά, είναι το γιατί είδαμε σε μια ημέρα τρεις διαφορετικές καταστροφές! Τρομοκρατική επίθεση, πρωτόγνωρες φωτιές και έντονη σεισμική ακολουθία.

Ήθελαν την θυσία σε συγκεκριμένη ημέρα, εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου και πολλές φορές οι πυροβολισμοί που βλέπουμε ακουμπούν σε συγκεκριμένους χρόνους.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Είχαμε πει κάτι κάποτε, όταν θέλεις να κυνηγήσεις έναν Αγριόχοιρο θυσιάζεις κόκορες.

Ποιος είναι ο αγριόχοιρος που θέλουν να κυνηγήσουν;

Πιστεύω ότι είναι ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.


Αναρωτιέμαι όμως κάτι, ποιον στην πραγματικότητα θα εμποδίζει το τείχος που σηκώνουν οι ΗΠΑ στα σύνορα με το Μεξικό..;;;;; τους πρόσφυγες να εισέλθουν σε Αμερικανικό έδαφος ή αργότερα τους Αμερικανούς πολίτες που θα τρέχουν να γλιτώσουν από την μανία των ημερών εκείνων;RickShare To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours