Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2018

Ο Κώδικας του Λέστερ [«Codex Leicester- Leonardo da Vinci»]

Ποιος είναι ο κώδικας Λέστερ- Codex Leicester

Είναι ένα χειρόγραφο που συνέταξε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι,  "διακεκριμένος" επιστήμονας, καλλιτέχνης κλπ... σε ολόκληρη, όπως μας έχουν πείσει, την ιστορία της ανθρωπότητας.

Φυσικά είναι πολύ αργά για να μάθουμε εάν αυτή η μεγαλοφυΐα ήταν παράλληλα και αλχημιστής…όπως κάποιοι άλλοι πολλοί σπουδαίοι και τρανοί επιστήμονες, ώστε να αποκτήσει τα χαρίσματα κερδίζοντας χρήματα και δόξα αλλα και να γράφει κώδικες που θα είχαν ανεκτίμητη αξία για κάποιους άλλους,  αργοτερα στο μακρινο μέλλον.

Ο κώδικας του Λέστερ γράφτηκε σε μια μαγική (κυριολεκτικά και μεταφορικά) εποχή για την Ιταλία και συγκεκριμένα στην Φλωρεντία ανάμεσα στο 1504 και το 1508.

(Η Μόνα Λίζα χειροτεχνείτε το ίδιο διάστημα, 1503-1506)

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η Αναγέννηση σαν γέφυρα του ύστερου Μεσαίωνα και της μετέπειτα εποχής, της σύγχρονης εποχής, καρπούς της οποίας βλέπουμε σήμερα (κυρίως στις ειδήσεις των 9 και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων), ξεκίνησε στην Φλωρεντία τον 15ο αιώνα.

Η τέχνη, η επιστήμη, η θρησκεία, η πολιτική τα πάντα επηρεάστηκαν από την εποχή που ένωσε το μεσαιωνικό παρελθόν με το σύγχρονο μέλλον, και αυτή η κοινωνική γέφυρα χτίστηκε στην...... Ιταλία!!

Το σύγγραμμα του Ντα βίντσι αποτελείται από χειρόγραφες σημειώσεις, 18 φύλλα χαρτιού, τα οποία είναι διπλωμένα και συνολικά δημιουργούν 72 σελίδες.

Ο τρόπος γραφής του Κώδικα είναι από δεξιά προς τα αριστερά, ανάποδα δηλαδή και επιτυγχάνεται η ανάγνωση μέσα από… καθρέπτη.

Σε τι αναφέρονται οι προσωπικές σημειώσεις του Ιταλού επιστήμονα;

Είναι οι σκέψεις του για τα ουράνια σώματα, για τη φύση, τους μετασχηματισμούς της με το πέρασμα του χρόνου και γίνεται ειδική αναφορά συγκεκριμένα για τα ύδατα….για το νερό.

Στις 72 αυτές σελίδες όπως διαβάζουμε ο Ντα Βίντσι μελέτησε το νερό, τις ιδιότητες του και τον τρόπο ελέγχου της καταστροφικής του δύναμης.

Έκανε διάφορα πειράματα επάνω στο νερό και κατέθεσε τα ευρήματα του μέσα από τις σημειώσεις του, οι οποίες αργότερα  ονομάστηκαν "Κώδικας Λέστερ".

Όμως….

Ενδιαφέρον παρουσιάζει να δούμε το ταξίδι που έκαναν τα χειρόγραφά του Ιταλού καλλιτέχνη και γιατί ονομάστηκαν Κώδικας Λέστερ.

Ισχύει ότι ο εκάστοτε αγοραστής δίνει το όνομα του στον κώδικα.

Ο πρώτος που αγόρασε τις 72 σελίδων προσωπικές σημειώσεις του Λεονάρντο είναι.... ήταν ο κόμης του Λέστερ, το έτος 1719!

Με βάση την αναζήτηση που έκανα, ονομαζόταν Τζόσελυν Σίδνεϊ, και ήταν ο 7ος κόμης του Λέστερ (1682 - 1743)

Το 1719 ο κώδικας του Ντα Βίντσι, που εστιάζει στη φύση και ειδικότερα στον έλεγχο της καταστρεπτικής ισχύς του νερού, μετονομάζεται σε Κώδικας του Λέστερ και έρχεται στην κατοχή ενός Άγγλου κόμη.

Έπειτα, το 1980, αλλάζει όνομα αφού έρχεται στην κατοχή κάποιου Χάμερ, ο οποίος τον αγόρασε από τους κληρονόμους του Άγγλου κόμη.

Αργότερα, το 1994, ο Μπίλ Γκέιτς προφανώς για φιλανθρωπικούς λόγους(!!!), δαπανά 30.000.000 παρακαλώ για να πάρει στην κατοχή του το……πολύτιμο αυτό έγγραφο.

Όσο και μεγάλος συλλέκτης να είσαι , αν δαπανάς ένα τέτοιο πόσο, δεν το κάνεις για την ιστορικότητα των χειρόγραφων αλλά μάλλον για το περιεχόμενο τους.

Κάποιοι εύκολα θα ισχυρίζονταν ότι δεν πέταξε τα χρήματα αλλά τα επένδυσε.

Τέλος πάντων, αυτό που κρατάμε είναι 1)το πάθος του Ντα Βίντσι για το νερό, ήταν το στοιχείο της φύσης που ήθελε να το χρησιμοποιήσει ακόμη και σαν όπλο και 2) τον κόμη του… Λέστερ, που πρώτος αγόρασε το 1719 τις σημειώσεις του.

(Λίγο αργότερα, το 1776[777] έχουμε την ίδρυση της ομάδας των 
Ιλλουμινάτοι, το τάγμα των πεφωτισμένων, ξέρεις αυτοί μου μίλαγαν απευθείας με τον Θεό και εκτελούσαν κυριολεκτικά τις εντολές του ελέγχοντας κυβερνήσεις και κοινωνικές ομάδες , καρπός και αυτό της Αναγέννησης και των θεσμικών μετασχηματισμών της εποχής εκείνης.)

Και πάμε στην ουσία, στα δεδομένα των σκοτεινών ημερών μας.

Λεονάρντο Ντα Βίντσι.... 


Κώδικας του Λέστερ.......

Κόμης του Λέστερ........

Θέλω να θυμηθούμε σε εικόνες αυτό που έγινε πριν μερικές ημέρες, για την ακρίβεια στις 27.10.2018 στην Αγγλία.


"Στις 27/10/2018 ο Ταιλανδός ιδιοκτήτης της Λέστερ, Vichai Srivaddhanaprabha, βρήκε ακαριαίο θάνατο στη συντριβή του ελικοπτέρου του στο παρκινγκ του King Power Stadium λίγη ώρα μετά την ισοπαλία της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ (1-1) για την 10η αγωνιστική της Premier League."


Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της ομάδας έκπληξη, που τη σεζόν 2015-16 σπάει όλα τα προγνωστικά και κερδίζει το αγγλικό πρωτάθλημα, σκοτώνετε ακαριαία ακριβώς έξω από το γήπεδο της Λέστερ….στο Λέστερ.

Τη ημέρα εκείνη εκτελέστηκε συμβόλαιο, ίσως μέσα στου όρους του συμβολαίου να ήταν και η πολύ σπάνια, για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα, επιτυχία της σεζόν 2015-16…. αυτό όμως που συνέβη ήταν μια θυσία σε συγκεκριμένη ημέρα, όχι οποιουδήποτε ανθρώπου, αλλά ενός ισχυρού επιχειρηματία.

Η ημέρα που εκτελέστηκε η θυσία του Ταϊλανδόυ προέδρου της Λέστερ, εντόπισα πως έχει άμεση σχέση με την ημέρα εγκλωβισμού των 12 "Αγριόχοιρων" και του καθηγητή τους το περασμένο καλοκαίρι στην Ταΐλάνδη, θυμάσαι τα παιδιά που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο επειδή η στάθμη του νερού ανέβηκε λόγω πλημμύρας και είδαν την άσχημη πλευρά του νερού..την οποία αναζητούσε και ο Ντα Βίντσι στα πειράματα του.

Ο χρόνοι των δύο αυτών γεγονότων ακουμπούν με ακρίβεια θα λέγαμε χιλιοστού, κάτι που θα παρακολουθούμε για την συνέχεια.

Το θέμα όμως είναι άλλο.

Ο κώδικας του Λέστερ, το νερό σαν "οπλικό σύστημα" που μελετούσε ο Λεονάρντο την εποχή εκείνη, η Φλωρεντία που γράφτηκε ο Κώδικας και η οποία ήταν η πνευματική βάση της Αναγέννησης που μεταδόθηκε σαν ιός και στα υπόλοιπα κράτη του κόσμου ώστε να φτιάξει αυτό που βλέπουμε τώρα, τον Δυτικό πολιτισμό των οπισθίων......η πρόσφατη θυσία του εκατομμυριούχου στο Λέστερ της Αγγλίας ...… η έκθεση σε γνωστό μουσείο της Φλωρεντίας η οποία φιλοξενεί, 
μετά από 36 χρόνια, τα χειρόγραφα του Κώδικα Λέστερ  και ξεκίνησε στις 30 του Οκτώβρη, (3 ημέρες μετά τη θυσία στο Λέστερ) και τέλος η δύναμη του νερού στην Ιταλία, οι πρωτόγνωρες πλημμύρες και οι θάνατοι από αυτές το ίδιο διάστημα.... όλα αυτά συνθέτουν ένα τεράστιο παζλ που αν και λείπουν κάποια κομμάτια του μπορούμε να διακρίνουμε τι έχει συμβεί και που το πάνε.Ο Κώδικας του Λέστερ έχει να κάνει με τη δύναμη του νερού, η πτώση του ελικοπτέρου στο Λέστερ είναι η απαραίτητη θυσία/σημάδι που ενεργοποιεί τον κώδικα του νερού, τη χρήση του νερού σαν όπλο έναντι του ανθρώπου.

Αυτό δηλαδή ακριβώς που συνέβη στην Ιταλία στις 29/10... μόλις 48 ώρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στην Αγγλία  και πού αφαίρεσε ζωές και δημιούργησε πρωτοφανείς εικόνες στη Βενετία, στη Ρώμη, στη Σικελία, στη Γένοβα...Εικόνες, που δεν θα αποφύγουμε να δούμε και σε αλλά μέρη.

Αν όντως ενεργοποίησαν την δύναμη του νερού σαν όπλο εναντίων μας(έχουν την εξουσία να το κάνουν με βάση τις τελευταίες αποφάσεις μας) έχουμε να κάνουμε με κάτι πρωτόγνωρο και έχει να κάνει με το νερό και την ισχύ του.

Θα δούμε για πρώτη φορά στη γενιά μας την άσχημη πλευρά της φύσης που ξυπνήσαμε και θα είναι εικόνες που μόνο σε ταινίες έχουμε δει.

Δεν μιλάμε για ένα κράτος π.χ συνέβη στην Ιταλία και τέλος. Μιλάμε για πολλά κράτη, προφανώς και ευρωπαϊκά,  όπου το νερό θα γίνει όπλο σε άλλη μια επίθεση κατά του ανθρώπου.

Τώρα κάποιοι ίσως να μην το καταλαβαίνουν ή να μην το δέχονται.

Όπως και να έχει, επειδή υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση Ελλάδος Ιταλίας, επειδή στην Ελλάδα έχουν «σπάσει» με νομοσχέδια, που έχουμε δει σε προηγούμενα άρθρα, τις άμυνες της χώρας, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα επόμενα έκτακτα δελτία επικίνδυνο καιρικών φαινομένων.

Το πεδίο είναι εχθρικό, η φύση δε, είναι ανεξέλεγκτη… απρόβλεπτη ίσως και μη διαχειρίσιμη, το είδαμε δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο, το είδαμε πέρυσι στις πλημμύρες, φέτος στις φωτιές, πριν μερικές ημέρες στους σεισμούς….και με βάση αυτά που επιτρέψαμε να ψηφίσουν στην Βουλή, θα τα ξαναδούμε.

Το μεγαλύτερο τους κατόρθωμα...........

... Είναι να σε βάζουν να κάνεις κάτι σαν κράτος, να αποδέχεσαι συλλογικά κάτι το οποίο δημιουργεί ισχυρή αστάθεια και ανωμαλία στο πεδίο, κατ’ επέκταση και στη φύση και στα φαινόμενα που διαχειρίζεται και μετά να έρχονται να σου λένε: να ορίστε φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίει π.χ η λάμπα που έχεις στο δωμάτιο σου ή τα πρόβατα στο μαντρί σου…. όποτε θα τα φορολογήσουμε.

Για αυτό λέμε κάποια πράγματα από εδώ, γιατί όταν θα έρθει η ώρα που δεν θα επαρκεί η αστεία δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής, τότε θα υπάρχουν οι απαντήσεις, καταγεγραμμένες πολύ πριν τις ερωτήσεις, ώστε τουλάχιστον να μην επιτρέψουμε, όχι η κλιματική αλλαγή αλλά η πνευματική αλλαγή και καθίζηση σε συνεργασία με το χρόνο, να δημιουργηθούν παρόμοιες συνθήκες στο μέλλον.

Μας πολεμάνε με τα στοιχεία της φύσης, π.χ με τη φωτιά, το νερό, τον αέρα γιατί τους δώσαμε το δικαίωμα, μπορούμε να τους το στερήσουμε, αλλά.............ποιος αλήθεια από τους επιφανείς πολιτικούς ή επιστήμονες θα ασχοληθεί με τα παραπάνω;

Κανείς......βλέπεις τους το απαγορεύει η γραμμική παιδεία και μόρφωσή τους, και πάνω από όλα η δυσκίνητη λογική τους.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ένα από αυτά που μας αναφέρει ο κώδικας του Λέστερ είναι αυτός.
Υ.Γ
Η ισχύς του νερού μπορεί να κάνει την εμφάνιση της με οποιαδήποτε μορφή.... από πλημμύρα έως τσουνάμι!

Υ.Γ 2
Από τα παραπάνω προκύπτει και η συνεργασία του βασιλείου της Αγγλίας και του Βατικανού της Ιταλίας.
Όπως τότε, στην κεντρική Ιταλία μπήκαν οι βάσεις του Δυτικού πολιτισμού που βλέπουμε σήμερα, (τον λέμε πολιτισμό για να μην τον πούμε κάτι χειρότερο) από εκεί και θα καταρρεύσει. Η ευρωπαϊκή ιδέα και οι αξίες που κακοποιούν την ανθρώπινη φύση και καταστρέφουν κράτη, τα κατάλοιπα της Αναγέννησης θα ξεριζωθούν εκεί όπου πρώτα φυτεύτηκαν...στο Βατικανό και στην αυλή του Πάπα. 


Rick
Share:  

2 σχόλια:

 1. Συναρπαστικό θέμα, αποκαλυπτική παρουσίαση! Μετά συνειδητοποιείς ότι δεν πρόκειται για μυθιστόρημα ή σενάριο ταινίας και πως τα θύματα είναι αληθινά και υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι και μπορεί να είσαι ανάμεσά τους... και σκέφτεσαι πιο πρακτικά...

  Γι΄αυτό ας μου επιτραπεί να αναφέρω και τη θετική χρήση της δύναμης του νερού.

  Καταρχήν ένας Ιάπωνας ονόματι Μasaru Emoto ανακάλυψε ότι το νερό μαγνητίζεται από ψυχικές ενέργειες κι αυτό επηρεάζει την κρυσταλλική του δομή δημιουργώντας όμορφα ή άσκημα σχήματα τα οποία φωτογράφισε. Σε ρύζι που έβρασε με θετικά και αρνητικά φορτισμένο νερό, αυτό στην πρώτη περίπτωση έγινε αρωματικό, ενώ στη δεύτερη έγινε μαύρο και σάπισε (Σχετικά εδώ http://terrapapers.com/to-mystiko-tou-nerou-dr-masaru-emoto/ και πολλά ακόμα για το νερό).

  Η Εκκλησία μας πάντα χρησιμοποιούσε το νερό ως μέσο καθαρισμού και θεραπείας. Ο Χριστός μας έδωσε το παράδειγμα της βάπτισης(βύθισης) μέσα στο νερό. Η Εκκλησία τελεί τον Αγιασμό, που χρησιμοποιείται για προστασία και θεραπεία. Των Θεοφανείων γίνεται ο Αγιασμός των Υδάτων. Μαρτυρία πρώην μάγου αναφέρει ότι για ένα 40ήμερο από τον Αγιασμό των Υδάτων τα μάγια παύουν να έχουν επίδραση και οι μάγοι υποφέρουν (https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BB.html) Με έκπληξη ανακάλυψα ότι η λήξη του 40ήμερου συμπίπτει με μια κατασκευασμένη γιορτή που ευρέως γιορτάζεται με τον ανάλογο τρόπο και δίνει την απαραίτητη ενέργεια (εν αγνοία μας) για την επανεκκίνηση της δαιμονικής δράσης, στις 14 Φεβρουαρίου του Αγίου Βαλεντίνου(!)

  Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το νερό έχει μια ουδέτερη δύναμη και μια προσευχή μπορεί να της δώσει θετική κατεύθυνση και να είναι θεραπευτική, ενώ μια δαιμονική επίκληση να την κάνει καταστρεπτική.

  Και τι κάνουμε όταν το νερό έρχεται εναντίον μας; Ο Άγιος Παϊσιος λέει να προσευχόμαστε λέγοντας τον 17ο και τον 68ο Ψαλμό του Δαυίδ. Παρότι οι Ψαλμοί θεωρούνται από πολλούς αμφιλεγόμενοι για το περιεχόμενό τους, οι Άγιοι Παϊσιος και Αρσένιος Καππαδόκης που τους συστήνουν κάτι παραπάνω θα ξέρουν από μας (εδώ ο πλήρης κατάλογος για τη χρήση τους http://www.romiosini.org.gr/3204A916.el.aspx).


  ΑπάντησηΔιαγραφή