Γράφει ο Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ

Στην εισήγηση του προς το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έκανε και τρεις προτάσεις ώστε το θέμα της συμφωνίας να μπορέσει να προχωρήσει.

Ο κ. Ιερώνυμος πρότεινε:
Να γίνει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας μια επιτροπή που θα μελετήσει όλες τις δυσκολίες της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου.
Να εγκριθούν τα 15 σημεία του σχεδίου συμφωνίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Να γίνουν όλες εκείνες οι απαραίτητες κινήσεις ώστε το ποσό τον 210 εκατομμυρίων ετησίως που θα δίνει το Κράτος προς την Εκκλησία για την μισθοδοσία των Ιερέων να είναι κατοχυρωμένο εκτός από νομοθετικά και συνταγματικά.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε έκλυση σε όλους τους Ιεράρχες αλλά και στους Ιερείς να σταθούν κοντά του σ΄αυτή την προσπάθεια που κάνει, όπως είπε, η Εκκλησία να βγει πιο ενισχυμένη, πιο αυτοτελής και πιο δυνατή.


Share To:

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Δεν είμαι θρησκευόμενη ιδιαίτερα αλλά το να παραχωρήσουν την εκκλησιαστική περιουσία που δίνει έσοδα στην εκκλησία, στο κωλόπαιδο να την χαρίσει σ' όποιον το μιζώσει κ να επαιτούν μετά επίδομα είναι ό,τι πιο ηλίθιο μπορούν να κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή