Σημασία έχει να κατανοήσουμε τον πόλεμο που διεξάγεται σε όλα τα μέτωπα.

Είχαμε πει κάποτε, ότι θα πρέπει πρώτα μέσα μας να κερδίσουμε τον πόλεμο, γιατί αν η σκέψη μας την βγάλει καθαρή το διάστημα του βομβαρδισμού της λάθος πληροφορίας και κρατήσει στα μετόπισθεν, τότε θα υπάρχει και η πιθανότητα της αντίστασης.


Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ που είμαστε γιατί χάσαμε μάχες στον πόλεμο της σκέψης...

Αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνουν στην Ελλάδα είναι το εξής και θα το πούμε παραβολικά:

Είναι σαν να μας τοποθετούν σε ένα αμάξι, ακριβό και ασφαλέστατο και ανα διαστήματα κάποια αόρατα χέρια να μας αφαιρούν… την μία τις ζώνες ασφαλείας, μετά από λίγο να στραγγίζουν τα υγρά από τα φρένα, μετά από κάποιο πάλι διάστημα να ξεβιδώνουν τα μπουλόνια στους μπροστά τροχούς, λίγο αργότερα να αφαιρούν τον αερόσακο και σταδιακά αλλά και αθόρυβα, το ακριβό αυτό και ασφαλέστατο αμάξι να μετατρέπεται σε αμαξίδιο των Φλίντστοουν.

Αυτό κάνουν στην Ελλάδα, σε όλους μας, με συμφωνίες και νόμους αφαιρούν τις άμυνες μας, αυτά που μας κράτησαν, και ακόμη μας κρατούν, ασφαλείς και μακριά από αποκαλυπτικές εικόνες που βλέπουμε σε άλλα κράτη.


Και....... όταν αφαιρέσουν και τις τελευταίες προστασίες, τότε θα μας πουν :


Παιδιά τώρα πατήστε γκάζι…πατήστε τέρμα το γκάζι σε ένα οδόστρωμα ολισθηρό, (το ετοιμάζουμε χρόνια για εσάς) μεθυσμένοι από τις αξίες και τα ιδανικά της νέας εποχής μας και μην ανησυχείτε για το που θα πάτε, το έχουμε φροντίσει και αυτό! Εσείς απλά όταν σας πούμε, όταν σας δώσουμε το σύνθημα, να πατήσετε το γκάζι

Κατάλαβες τι κάνουν;

Στη Μάνδρα πέρυσι πνίγηκαν πόσοι συνάνθρωποι μας για ένα νομοσχέδιο του Οκτωβρίου.

Στο Μάτι φέτος κάηκαν παραπάνω συνάνθρωποι μας για μια συμφωνία του Ιουλίου.

Και ενώ τρέχουν αυτές οι υπογραφές, οι οποίες θα βρίσκουν κάθε τόσο χώρο στο χρόνο και θα μας εμφανίζονται με την μορφή του έκτακτου, έρχονται και φυτεύουν κάτι πολύ πολύ μεγαλύτερο. 

Δεν φτάνουν τα ραντεβού με τον..... Άδη που μας κλείσατε το προηγούμενο διάστημα, θέλετε και άλλα!

Η χώρα μας έχει περάσει πολλά, οι συγγενείς και οι πρόγονοι μας θυσιάστηκαν για να μας αφήσουν κληρονομία το μυστικό που μας κράτησε καιρούς πολλούς, που μας έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικούμε με επιτυχία και πάθος την ελευθέρια μας έναντι όσων την επιβουλεύονταν.

Το ελληνικό κράτος και η ορθόδοξη εκκλησία... και τα δύο μαζί, είναι τα θεμέλια του ελληνικού οικοδομήματος, είναι το μυστικό κλειδί που με τους κατάλληλους ανθρώπους μπορεί μια χώρα σαν την Ελλάδα να γίνει Παράδεισος.

Για αυτούς που ζουν και για αυτούς που θα ζήσουν.

Το κράτος σου διασφαλίζει τον επίγειο παράδεισο και η εκκλησία τον επουράνιο, το μετά από εδώ.

Αυτή η συνεργασία όμως κάποιοι ανέκαθεν φρόντιζαν να την διαταράσσουν, με τρόπο που είδαμε και χθες, τοποθετώντας σε θέσεις ισχύος ανδρείκελα.

Αυτό που έγινε χθες σε κωδικό 6/11, η βαρύτητα που έχει η χώρα μας στις παγκόσμιες εξελίξεις που προσπαθούν να οργανώσουν μέσα από το χρόνο, επιβεβαιώνει ότι έχουμε έναν δύσκολο Νοέμβρη, θέλουν να αξιοποιήσουν τους κωδικούς αυτού του εύκρατου μήνα για να διαμορφώσουν ανάλογα την συνέχεια.

Δεν έχει σημασία αν πιστεύεις ή όχι, είδαμε και την κεφαλή των πιστών και τα όσα συμφώνησε.

Το θέμα είναι αυτό που πολύ ωραία είπε η Σοφία στα σχόλια, ακόμη και αν δεν πιστεύεις, να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις και να προστατέψεις την κληρονομιά που βρήκε η γενιά μας.

Ναι... και η πολιτική και η εκκλησία θέλουν ανακαίνιση σε πρόσωπα και σε δράσεις  αλλά και οι σκιές με τους συνεργάτες τους θέλουν της απαξίωση και των δυο.

Το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα ενός θρησκευτικού και ενός πολιτικού ηγέτη ήταν το δεύτερο, της απαξίωσης.

Δες τις αντιδράσεις στο δικαστικό μέγαρο του twitter και δημοσιεύματα και θα καταλαβεις τι ισχυρό μήνυμα απαξίωσης ήθελαν να περάσουν στην ελληνική συνείδηση και το πως λειτουργεί ο μηχανισμός σε τέτοιες περιπτώσεις.Δες την δύναμη των λέξεων...Διχάζονται, Ιερός πόλεμος....

Δεν τους νοιάζει ο μισθός των κληρικών, ποιανού θα είναι η εκκλησιαστική περιουσία, τους νοιάζει οι καρποί αυτής της ιστορικής συμφωνίας....

Και ποιοι είναι αυτοί;

1. Ιστορικές καταστροφές και 
2.Διχασμός, ο θρησκευτικός διχασμός.

 ..φυσικά και ο πολιτικός διχασμός και ο εθνικός διχασμός, τους ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή γενικά ο διχασμός.

Ξέρεις γιατί;

Γιατί έτσι πολεμάνε οι σκιές, δια των αντιπροσώπων τους, εμείς θα βγάλουμε τα μάτια μας για να προχωρήσουν αυτές το δικό τους σχέδιο.

Στον κόσμο των τριων διαστάσεων δεν έχουν παρουσία ορατή, ότι κάνουν το κάνουν μέσα από εμάς... αναλογίσου λοιπόν τι ευθύνη έχουμε που προχωράει το σχέδιο τους.

Ας αναλογιστούμε και τι ευθύνη έχουν οι δύο χθεσινές μαριονέτες από την χθεσινή συμφωνία, εάν φυσικά αυτή προχωρήσει.

Πόσο σκοτεινό ρόλο εξυπηρετούν όσοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας αλλά και όσοι πασχίζουν να βρεθουν σε αυτή.Μπορεί να φαίνεται ότι κερδίζουν, μπορεί να μην αντέχουμε τους τριγμούς της κατηφόρας που έχουμε πάρει, αλλά βλέπεις ότι πλησιάζουμε, η χώρα μας βρίσκεται στον κήπο των Ελαιών, γονατιστή και παρακαλώντας να μην πιει το ποτήρι που της έχουν ετοιμάσει...πληγωμένη και δακρυσμένη...... όχι τόσο για τα βασανιστήρια  που την περιμένουν αλλά για τα δικά της παιδιά που την πρόδωσαν...για τα δικά της παιδιά που ετοιμάζονται και να την σταυρώσουν και που τελικά τα μεγάλωσε αλλά....δεν ήταν δικά της παιδιά.

Το να πιστεύεις και να υπερασπίζεσαι την θρησκεία μας, είναι το λογικό.
Το να μην πιστεύεις και παρόλαυτα να υπερασπίζεται μια από τις αξίες της χώρας μας είναι........ηρωικό!!

Και νομίζω ότι οι μέρες μας... τα γεγονότα.... όπως αυτά εξελίσσονται,  θα βγάλουν πολλούς Αποστόλους Παύλους... αλλά και θα φανερώσουν και πολλούς Ιούδες.

Rick


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours