Έτσι δήλωσαν λίγο πριν την σημερινή συνάντηση κορυφής (της πυραμίδας) στην Αργεντινή ο κ. Donald Tusk, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και ο κ. Jean-Claude Juncker, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύνοδος κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, Αργεντινή, 30/11-01/12/2018

«Θέλουμε να αναζητήσουμε λύσεις για τα προβλήματα που καθορίζουν την εποχή μας: την κλιματική αλλαγή, τις εμπορικές εντάσεις, την παράτυπη μετανάστευση, τη φτώχεια και την τρομοκρατία. Με λίγα λόγια, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι λαοί μας θα είναι ασφαλέστεροι στον ολοένα και πλέον παγκοσμιοποιημένο κόσμο


Κοίτα, είναι πιο εύκολο να μας γίνει πιο οικεία η δήλωση, αν υποθέσουμε ότι την διαβάζουμε λίγο διαφορετικά.

Η κλιματική αλλαγή, οι εντάσεις, η μετανάστευση, η φτώχεια και η τρομοκρατία μας διασφαλίζουν όλο ένα και περισσότερο έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Όσο αυτά αναπτύσσονται τόσο πιο κοντά είμαστε σε αυτό τον κόσμο!

Σε αυτές τις πρόχειρες δηλώσεις μας αποκαλύπτουν εκούσια ή ακούσια τα υλικά της Νέας παγκοσμιοποιημένης εποχής και το σημαντικότερο είναι ότι μας αποκαλύπτουν επίσης ότι  κάποιοι φροντίζουν τα υλικά αυτά να είναι μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων αυτού του πλανήτη.

Δίχως προβλήματα-υλικά, όπως τα παραπάνω προβλήματα, θα γίνοταν δεχτή η παγκοσμιοποιήση;

Ξεκάθαρα όχι!

Άρα μιλάμε για σκηνοθετημένα προβλήματα με έτοιμες από πριν λύσεις.

Αυτές οι λύσεις στα στημένα από πριν προβλήματα που με θράσος και υποκρισία αναφέρουν πιο πάνω ο δυο εκπρόσωποί της Ε.Ε είναι η είσοδος στην εποχής τους.

Αλλά αυτό ο κόσμος εκεί έξω δεν το βλέπει, δεν μπορεί να το δει, μένει και πιστεύει ότι του λένε τα επίσημα χείλη… το επίσημο ντύσιμο, αυτό εκπαιδεύτηκε να εμπιστεύεται και αυτό θα κάνει ότι και αν του πεις, όσα και αν διαβάσει.

Εκεί έξω πολλοί άνθρωποι δεν είναι πια ο εαυτός τους, έχουν θολώσει τα μάτια της ψυχής τους και δεν μπορούν πλέον να διακρίνουν το καλό από το κακό, την αλήθεια από το ψέμα.

Και όταν θα καταλάβουν τι έγινε, τότε δεν θα γυρίζει ο χρόνος πίσω, γιατί ο γεμάτος χρόνος του σύγχρονου ανθρώπου θα αποδειχτεί στο εγγύς μέλλον χαμένος χρόνος.

Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα δεν θα λυθούν όπως μας λένε παραπάνω οι αρμόδιοι επί των θεμάτων της Ευρώπης… αλλά θα οξυνθούν.

Το επόμενο διάστημα, αρκετα πριν αλλάξει ο χρόνος, θα πεταχτούμε μέχρι το Ισραήλ στα σύνορα με την Παλιστίνη, να δούμε πως πάνε εκεί οι….. εργασίες της νέας εποχής και σε τι φάση είναι το τεντωμενο σχοινί.

Ανεξάρτητα από την σημερινή συνοδό, θα πρέπει να έχουμε και την προσοχή μας από εδώ και πέρα και στην χώρα που φιλοξενεί τη σύνοδο.

Τα υπόλοιπα αύριο.

Rick

Share To:

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours