Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018

Η Σερβία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ιστορία τηςΗ μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ιστορία της Σερβίας ξεκίνησε το Σάββατο με τη συμμετοχή 8.000 στρατιωτών και δεκάδων αρμάτων των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.

Η Σερβία ξεκίνησε το Σάββατο τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην Ιστορία τής χώρας με τη συμμετοχή 8.000 στρατιωτών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η στρατιωτική άσκηση που φέρει την ονομασία «Έτος του Νικητή» μεταδίδεται από το σερβικό δίκτυο RTS.

«Οι τελευταίες ασκήσεις, με κλίμακα και πολυπλοκότητα που θα μπορούσαν να συγκριθούν με το ‘Έτος του Νικητή', είναι οι ασκήσεις ‘Ελευθερία' και ‘Ενότητα' που πραγματοποιήθηκαν το 1971 και το 1975. Έκτοτε κανείς δε τόλμησε ή θα μπορούσε να επιδείξει τέτοια δύναμη και οργάνωση», δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Άμυνας, Αλεξάντερ Βούλιν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 100 άρματα М-84, 100 θωρακισμένα οχήματα πεζικού, πάνω από 60 οχήματα του τμήματος του ναυτικού River Flotilla και 24 αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχουν στην άσκηση.

Η στρατιωτική άσκηση λαμβάνει χώρα μερικές εβδομάδες αφότου ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε για τα σχέδια της κυβέρνησης του Κοσόβου να μετατρέψει τις δυνάμεις ασφαλείας σε «στρατό συμβατό με το ΝΑΤΟ», τονίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση  #mce_temp_url#  θα παραβίαζε το σύνταγμα της ίδιας της αποσχισθείσας περιοχής και το πνεύμα όλων των συμφωνιών με το Βελιγράδι.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου