Ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο ακόμη και για 30 νεκρούς, μεταξύ τους και τέσσερα παιδιά

 - Το ρωσικό κέντρο διαχείρισης στη Συρία υποστηρίζει ότι τρομοκράτες από την τζιχαντιστική ομάδα Turkistan Islamic Party μετέφεραν τουλάχιστον 20 κοντέινερ με 10 βαρέλια χλωρίνη το καθένα στην περιοχή

Επίθεση με βόμβες που περιείχαν αέριο χλωρίνης, με δεκάδες θύματα, ανάμεσά τους και παιδιά, πραγματοποίησαν τρομοκράτες, πιθανόν κατάλοιπα των τζιχαντιστών, το Σάββατο, στο Χαλέπι της Συρίας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να ανέλθει ακόμη και στους 30, ενώ τουλάχιστον 70 άτομα, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία με τραυματισμούς και αναπνευστικά προβλήματα.


Η πόλη, την οποία απελευθέρωσε ο κυβερνητικός στρατός από τους τζιχαντιστές το 2016, δέχθηκε επίθεση στην περιοχή al-Khalidiye.

Ακολουθεί βίντεο από τη μεταφορά τραυματιών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλά παιδιά (ανεπίσημες αναφορές κάνουν λόγο για τέσσερα ανήλικα θύματα)...Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού κέντρου διαχείρισης στη Συρία, τρομοκράτες από την τζιχαντιστική ομάδα Turkistan Islamic Party μετέφεραν τουλάχιστον 20 κοντέινερ με 10 βαρέλια χλωρίνη το καθένα σε διάφορα σημεία στην περιοχή, προκειμένου να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος από προβοκάτσια εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε ήδη την κυβέρνηση της Συρίας, αλλά και τους παγκόσμιους οργανισμούς, ότι το τρομοκρατικό δίκτυο Tahrir al-Sham, σε συνεργασία με το δίκτυο αλ Νούσρα, ετοιμάζουν επιθέσεις με χημικά εναντίον πολιτών, προκειμένου να κατηγορηθεί η κυβέρνηση της Δαμασκού.

Ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει γίνει γνωστός, στα νοσοκομεία, ωστόσο, μεταφέρθηκαν πολλά άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης από χημικά.

Share To:

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours