Πέμπτη, Νοεμβρίου 29, 2018

Γιατί περνάει το επεισόδιο Ουκρανίας-Ρωσίας μέσα από τον.... Βόσπορο;


Πρώτα να δούμε ένα μέρος του κειμένου που γράψαμε προχθές...

Στο Παγωμένο Της Εποχής Και Στο Σκοτάδι Της Θάλασσας


Και πάμε τώρα στην σημερινή δήλωση του διοικητή των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας: 


«Ως διοικητής των ναυτικών δυνάμεων, ζητάω και εκφράζω την πεποίθησή μου ότι η διεθνής κοινότητα θα λάβει απόφαση και θα αναγνωρίσει ότι έγινε μια επιθετική πράξη εναντίον της Ουκρανίας. Θα προσπαθήσουμε να ζητήσουμε το κλείσιμο του περάσματος από το στενό του Βοσπόρου από την Τουρκία», δήλωσε, κατηγορώντας τη Ρωσία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου. http://www.minitrue.gr/2018/11/blog-post_223.html


Ο ουκρανός διοικήτης με λίγα λόγια λέει ότι η Ουκρανία, έχει σκοπό να ζητήσει από την Τουρκία να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου,  ώστε να διακοπεί η διέλευση των ρωσικών πολεμικών πλοίων προς......την Μεσόγειο!

Ερώτηση δική μου... καπάκι στην ουκρανική ερώτηση προς την Τουρκία.

Τι δουλειά έχουν τα στενά του Βοσπόρου με την Ουκρανία και το πρόσφατο πολεμικό επεισόδιο; 

Διοικητά, αν η Ρωσία αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, σε τέσσερις ημέρες θα έχει για γείτονα την Πολωνία, με ανοιχτό ή κλειστό Βόσπορο… ή μήπως θα σώσουν την Ουκρανία ή θα καθυστερήσουν την Ρωσία το κλείσιμο των Στενών;

Άρα, αυτό δεν είναι απαίτηση της Ουκρανίας!!!!…....έλα τώρα, πες ποιος σε έβαλε να το πείς αυτό γιατί δικο σου δεν είναι!

Είναι απαίτηση όσων είναι πίσω από την Ουκρανία(και το Ισραήλ) και επιθυμούν την απομόνωση της Ρωσίας και έιναι οι ίδιοι που έστησαν το επεισόδιο στα στενά του Κέρτς στην Κριμαία πριν μερικές ημέρες.

Οπότε, αγαπημένε μου Τούρκε πρόεδρε, πάνε να σου πετάξουν το μπαλάκι…. κάποιοι ζητάνε να ξεκαθαρίσεις με ποιά πλευρά θα είσαι όταν αγριέψουν τα πράγματα!

Ομολογώ δύσκολη απόφαση….έχεις καταλάβει τι θα σου ζητήσουν;;;;

Θα σου ζητήσουν να κλείσεις τα στενά του Βοσπόρου στους Ρώσους…για να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτά που έχουν σχεδιάσει στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Περσία...... αλλά το τελευταίο δεν στο λένε!

Αυτό είναι πολύ σοβαρό....νομίζω το καταλαβαίνεις.

Αν τα κλείσεις, την έκατσες από την αρκούδα…αν δεν τα κλείσεις, πάλι την έκατσες από τα φίδια…….δεν ξέρω ρε Τάγιπ, δεν μπορώ να σε βοηθήσω, πάρε το επιτελείο του Τσίπρα μήπως έχει κάποια διπλωματική κολωτούμπα στο ζήτημα, αν και η υπόθεση μοιάζει μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Κατάλαβες τώρα γιατί θέλουν απέναντι στη Ρωσία να βρίσκεται και μια χώρα που βλέπει Μαύρη θάλασσά; 

Για αυτό:................για το άρθρο 19 της συνθήκης του Μοντρέ! Για να αποσωνόσουν την Ρωσία...
Να εκβιάσουν την Τουρκία...
Να βάλουν φωτιά στη Μέση Ανατολή με την Ρωσία απομονωμένη.

Όμως, ότι επιθυμούν και σχεδιάζουν μέσα στο χρόνο,  σημαίνει ότι και θα το καταφέρουν;

Εδώ είναι το ζήτητμα.....εαν δεν τα καταφέρουν, φίλε μου τότε θα οδηγηθούμε στον τρίτο και τελευταίο ολοκληρωτικό πόλεμο.

Με λίγα λόγια έχουμε μπλέξει τόσο άσχημα, που αυτή τη στιγμή  είναι κάπως δύσκολο να το καταλάβουμε, πόσο μάλλον να το αλλάξουμε.

Τέλος, στη Μαύρη θάλασσα μην ξεχνάμε ότι κοιτάνε Ρουμανία και Βουλγαρία!

Τις κρατάμε και τις δύο αυτές χώρες.

Το άρθρο 19 λοιπόν και με βάση αυτά που έχω μπροστά μου, ίσως να μην είναι μόνο..... άρθρο
Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου