Στο σκοτάδι της.... Μαύρης θάλασσας και στον πάγο της νέας εποχής, εκεί μέσα βρισκόμαστε.

Αυτό που είδαμε να συμβαίνει στη Μαύρη θάλασσα, πέραν της γεωπολιτικής συγκυρίας, την Κυριακή το πρωί  διαβάζουμε ότι  «Έδωσαν τα χέρια, Κύπρος- Ισραήλ- Ελλάδα- Ιταλία, συμφωνώντας για την κατασκευή του αγωγού EastMed», τρέχει από πριν, έχει προγραμματιστεί από το καλοκαίρι.

Έχει κάτσει και αυτό επάνω στο τρενάκι του χρόνου και ο σταθμός που έκανε στάση χθες ήταν κομβικός!

Οι γεωπολιτικές έριδες είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν οι σκιές για να διευθετούν τα ζητήματα τους δια μέσου των κρατών. Οι γεωπολιτικές κολωτούμπες λοιπόν που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και δεν εξηγούνται με την λογική, είναι μεν υπολογίσιμες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι οι αιτίες όλων όσων βλέπουμε ή θα δούμε στη συνέχεια.

Αυτό που γίνετε στη Μαύρη θάλασσα σε κοσμικό επίπεδο και εκ πρώτης όψεως , δεν είναι μια αναμέτρηση μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας αλλά  Νατο-Ρωσίας.

Και αυτό είναι πολύ σοβαρό για την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη.

Βάζουν ένα κράτος καμικάζι να πάει να ανατιναχθεί στην αυλή της Ρωσίας, αναμένοντας την απάντηση της.

Και την είδαμε την απάντηση, άμεση και ξεκάθαρη.

Όπως τότε το 2008 και τη Γεωργία…

Θα μου πεις τι σχέση έχουν τα δύο αυτά γεγονότα; 


Μέσα από τον χρόνο…έχουν πραγματικά απόλυτη σχέση!

Τι σχέση έχει επίσης το Ισραήλ (αυτοί που είναι πίσω από την κυβέρνηση του Ισραήλ) στην επιβολή του στρατιωτικού νόμου χθες 26.11 στην Ουκρανία;

Ο χρόνος που έχω ακριβώς μπροστά μου επίσης προδίδει την αθόρυβη ανάμειξη τους στην ρωσοουκρανική διαμάχη, η οποία είναι και αυτή ένα πολεμικό δρομάκι που οδηγεί με την σειρά του στην πορεία προς την .....  Νέα πρωτεύουσα του Ισραήλ και την... Νew ice Αge.

Και η ανάμειξη τους είναι σε πολλά επίπεδα και πραγματοποιείται με ποικίλους τρόπους.

Μια μόλις ημέρα μετά, αφότου το Ισραήλ ανακοινώνει ότι προχωράει τον αγωγό με Κύπρο και Ελλάδα, αρπάζονται στα στενά του Κέρτς Ρωσία-Ουκρανία και την ίδια ημέρα παρακαλώ έχουμε έναν............6,3R στο Ιράν!

Πόσο " ωραία" τα δένουν μεταξύ τους...είναι σαν ένα γιγάντιο χρονικό πάζλ που αν ενώσεις τα κομμάτια του παρελθόντος και κοιτάξεις από ψηλά την εικόνα που σχηματίζεται στο παρόν, αυτή δίνει αρκετές απαντήσεις για το ποιος κάνει τι και γιατί.

Το ζητούμενο πλέον είναι ότι επιθυμούν κάτι μεγαλύτερο από μια συνηθισμένη κλιμάκωση.

 Επιθυμούν να είναι ελεγχόμενη μεν αλλά όχι συνηθισμένη.

Επένδυσαν το καλοκαίρι σε αυτό, επένδυσαν στα 100 χρόνια από την λήξη του Αππ και στον συντονισμό εκείνης της ημέρας που ειχαμε πει αλλά και σε πολλά άλλα που μας έδωσαν ακόμη και χθές και δεν είναι απαραίτητο να αναφέρουμε.

Το ουκρανικό ζήτημα είναι μία από τις αφορμές που κάποια στιγμή στη ροή του χρόνου θα φέρει αντιμέτωπες τη Συμμαχία με τη Ρωσία σε αέρα ή θάλασσα….με αεροσκάφος ή πλοίο…αν φυσικά υπάρχει έως τότε ΝΑΤΟ όπως τώρα το ξέρουμε.

Αυτό καλλιεργείται τώρα σε επίπεδο προπαγάνδας, να είναι όλα έτοιμα για την ημέρα που θα γίνει το «ατύχημα», όπου γίνει, ώστε η κοινή γνώμη και η παγκόσμια κοινότητα να ξέρουν με ποιον να τα βάλουν.

Η Ρωσία πρέπει να ενοχοποιηθεί…πρέπει να δώσει φανερά δικαιώματα ώστε να την ενοχοποιήσουν, δεν αρκούν οι κυρώσεις και τα εμπάργκο, χρειάζεται κάτι πιο χειροπιαστό που θα παίξει στη συνείδηση του κόσμου….γιατί οι δημοσκοπήσεις π.χ. στη Γερμανία, όπως βλέπουμε παρακάτω δεν τα λένε καλά. 
Χρειάζεται λοιπόν να τις ανοίξουν μέτωπα. Ήδη το ένα μέτωπο είναι ανοιχτό στη Συρία, είναι ίσως πιο σοβαρό και ας μην ακούγεται τελευταία, και αναμένουμε την επόμενη αντιπαράθεση σε επίπεδο ισχυρών πολεμικών δυνάμεων..

Και όσο ο Άσαντ είναι εκεί, όσο η Ρωσία διατηρεί τους S-300 στο έδαφος της Συρίας, τα πράγματα για το Ισραήλ δεν είναι όμορφα........η Νέα του πρωτεύουσα δεν είναι ασφαλής και επίσης δεν μπορεί να απαλλαγεί μια και καλή από το ρούα ματ, όπως ισχυρίζεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, του Πέρση Βασιλιά.

Τα πολεμικά μέτωπα θα ανοιχτούν στην αρκούδα και στους συμμάχους της,  ώστε να είναι απασχολημένα....... τα νύχια και τα δόντια της.

Και θα είναι πολλά τα μέτωπα, προχθές ας πούμε είχαμε συμβάν στην Μαύρη θάλασσα, αύριο ίσως στην Βαλτική...... μεθαύριο στη Συρία...και πάει λέγοντας.

Κλείνω με το εξής.

Χθες είχαμε καταιγισμό δεδομένων.

Είναι από τις λίγες φορές που καταγράφω τόσα πολλά και σημαντικά στοιχεία.

Αυτό που έγινε την Κυριακή στα ανοιχτά της Κριμαίας έχει μία παράξενη σχέση και με την Ελλάδα, εμπλέκει την Ελλάδα στη γραμμή του χρόνου.

Οι ανακαλύψεις που έρχονται στο φως τελευταία και έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό, τις λες και πληροφορίες..

Θα καταθέσω τώρα και την άποψη μου στα πολύ γρήγορα.

Αυτό που έγινε στην Κριμαία την Κυριακή επίσης εμπλέκει και την Τουρκία, σκέψου κάτι απλό και με βάση όχι μόνο τα παραπάνω..... γιατί μπορεί να περνάει το προχθεσινό επεισόδιο μέσα από τα Στενά…και πόσο θα αντέξει αυτή η λυκοφιλία των δύο κρατών.

Την Κωνσταντινούπολη μάλιστα την επισκέφτηκε, κατά σύμπτωση, ο Πούτιν έξι ημέρες πριν από το πολεμικό γεγονός της Κυριακής.

Την περιμένω την Τουρκία, από χθες, μέχρι και όλο τον Δεκέμβριο.


Όπως βλέπουμε, όσοι το βλέπουμε, όλα τα γεγονότα είναι γρανάζια τα οποία συνθέτουν ένα τεράστιο παγκόσμιο ρολόι....το ένα γρανάζι σπρώχνει το άλλο και μετακινούνται οι δείκτες.

Ή μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο, κάποιο χέρι να μετακινεί τους δείκτες και μαζί του  να μετακινούνται και τα γρανάζια γεγονότα, και στην περίπτωση αυτή συντονιστής να είναι ο χρόνος!

Φτάνει με την φλυαρία για σήμερα, αύριο πάλι.... οπωσδήποτε αύριο!!Rick
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours