Ο πνιγμός κάθε αντίθετης φωνής στην Ουκρανία αλλά και η άθλια κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις του στρατού, με κλοπές όπλων και χιλιάδες λιποτάκτες με ψυχικές διαταραχές, συνθέτουν μια εικόνα που η Δύση δεν μπορεί να «αγνοεί».

Έχει ενδιαφέρον να ακούσει κάποιος από «πρώτο» χέρι, έστω μια πλευρά της πραγματικότητας που επικρατεί στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Όχι στα θέματα οικονομίας που είναι ζωτικής ανάγκης για τους απλούς ανθρώπους, αλλά για τα «μεγάλα» ευρωπαϊκά ιδεώδη, αυτά για χάρη των οποίων μπήκαν οι «φωτιές», για να γίνει το αντισυνταγματικό πραξικόπημα στις αρχές του 2014. Της ελευθερίας έκφρασης, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας…

Ο ουκρανός βουλευτής, Βαντίμ Ρομπινόβιτς, βρέθηκε στη γαλλική Βουλή και μετά τις διαβουλεύσεις του αναφώνησε δημοσίως: «Οι ευρωπαίοι βουλευτές έχουν πάθει σοκ με αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία. Γίνεται λόγος για την καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, τις διώξεις και τις δολοφονίες δημοσιογράφων, που τολμούν να βγουν έξω “από τη γραμμή” που χάραξε το καθεστώς.»

Οι γάλλοι βουλευτές, αναγνωρίζει ο Ρομπινόβιτς, απειλούν πως θα ενημερώσουν την κυβέρνησή τους και τα ευρωπαϊκά όργανα και προτίθενται να απαιτήσουν την επιβολή κυρώσεων ενάντια σε εκείνους που πνίγουν την ελευθερία της έκφρασης…

Σιγά τους… επαναστάτες, θα σπεύσει να ειρωνευτεί κάποιος. Χωρίς ίχνος μεγιστοποίησης των δυνατοτήτων των γάλλων βουλευτών, ωστόσο αποκτά σημασία το γεγονός ότι βαθμηδόν στην Ευρώπη συνειδητοποιούν πως τα πράγματα στην Ουκρανία δεν βγήκαν όπως τα προπαγάνδιζαν το 2014.

Τώρα, κάποιοι (βουλευτές στην προκειμένη περίπτωση) δημοσιοποιούν το θέμα της καταδυνάστευσης της ελευθερίας έκφρασης.

Υπάρχει και άλλο ζήτημα που πάνω σε αυτό η Ε.Ε. μπορεί ακόμα να… στρουθοκαμηλίζει, ωστόσο όταν η «φωτιά» φτάσει προ των ευρώ πυλών τότε είναι ίσως αργά για αντιδράσεις.

Καταρρέων ουκρανικός στρατός.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται στην εισήγηση του Γενικού Στρατιωτικού Εισαγγελέα, Ανατόλι Μάτιος, και επικαλείται η εφημερίδα ΙΖΒΕΣΤΙΑ, στο χρονικό διάστημα των 4,5 χρόνων του καθεστώτος Ποροσένκο, λιποτάκτησαν από τον ουκρανικό στρατό, 33.798 στρατιωτικοί. Από ένα στρατό που αριθμεί κάτι λιγότερο από 200 χιλιάδες, την κοπάνησαν περίπου 34 χιλιάδες!

Στο ίδιο διάστημα και μόνο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το στράτευμα έχουν κλαπεί 15 χιλιάδες ατομικά όπλα, πιστόλια, αυτόματα, πολυβόλα, οπλοβόλα, αντιαρματικά κ.λ.π.

Με άλλα λόγια, ένας ολόκληρος στρατός εγκατέλειψε τις τάξεις του επίσημου… στρατού και οπλισμένος κινείται μέσα στην κοινωνία! Χωρίς δουλειά, χωρίς προοπτική…

Αναρωτιέται κανείς από εκείνους που το 2014 χειροκροτούσαν τους «αγωνιστές της ευρωπαϊκής» πορείας, (μαζί και ο «δικός μας» τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος), τι μέλλει γενέσθαι με τους ένοπλους λιποτάκτες που αλωνίζουν τη χώρα αυτή;

Πέρα από τις ναζιστικές συμμορίες που δρουν οργανωμένα, κλέβουν, ληστεύουν, βιάζουν, δολοφονούν και εξυμνούν τους συνεργάτες του Χίτλερ στον πόλεμο, υπάρχουν χιλιάδες ακόμα απλοί στρατιωτικοί που άφησαν τις τάξεις του στρατού και έχουν ανάγκη σοβαρής ιατρικής, ψυχολογικής στήριξης.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του Γενικού Εισαγγελέα, οι απώλειες σε περίοδο εκτός πολεμικών επιχειρήσεων στο στράτευμα το τετράχρονο διάστημα, ανέρχονται σε 17.993 ένοπλους. Ως βασικές αιτίες θανάτου αναφέρονται οι αυτοκτονίες, τα τροχαία ως κακή χρήση στρατιωτικών οχημάτων, η έλλειψη εκπαίδευσης σωστής χρήσης των οπλικών συστημάτων, η χρήση ναρκωτικών, ακόμα και οι δολοφονίες εκείνων που έπρεπε να τους κλείσουν το στόμα.

Όταν αυτά λέει ο Εισαγγελέας επίσημα, όταν η μάζα εκείνων που παρασύρθηκαν και πήγαν να πολεμήσουν τον… εχθρό,(!), διαπίστωσε ότι η πραγματική εικόνα είναι πολύ χειρότερη από τα αμβλυμμένα επίσημα στοιχεία, όταν κατανόησαν ότι τους έριχναν ως «κρέας» απροετοίμαστους στις μάχες κόντρα στους γνωστούς και φίλους τους, στην από κει πλευρά του δρόμου ή του ποταμού, όταν έβλεπαν μπροστά τους χιλιάδες πτώματα νέων αμούστακων παιδιών… άρχισαν να τρελαίνονται!

Κάποιοι από τους βετεράνους του στρατού έβγαιναν στα κανάλια και παρουσίαζαν την πραγματική εικόνα και όχι αυτή που δίνει ο σκληρός μηχανισμός προπαγάνδας της εξουσίας.

Οι βετεράνοι όλων αυτών των αιματηρών εξελίξεων ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες. Και σύμφωνα πάντα με τις ιατρικές στρατιωτικές αρχές, το 90% αυτών έχει ανάγκη από ιατρική παρακολούθηση, λόγω σοβαρών ψυχικών διαταραχών.

Μαζί με τους λιποτάκτες αποτελούν μια βραδυφλεγή βόμβα που προς το παρόν προκαλεί τοπικές, πολλαπλές μικροεκρήξεις…

Η κατάσταση στην Ουκρανία οξύνεται καθημερινά, λάδι στη φωτιά της έντασης που συνεχώς μεγαλώνει έχει ρίξει το τελευταίο διάστημα και η αλόγιστη απόφαση που έφερε το σχίσμα της εκκλησίας… Σε δεκάδες περιπτώσεις οι οργανωμένες επιθέσεις και καταλήψεις ναών και μοναστηριών γίνονται από κάποιους που διαθέτουν όπλα και τα χρησιμοποιούν χωρίς καμία ενόχληση από την αστυνομία. Η όλη εικόνα που περιγράφουμε, δυστυχώς δεν βαδίζει προς εκτόνωση, το αντίθετο.

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε κάποιες ερμηνείες περί αυτών από τους ευρωπαίους πολιτικούς εμπρηστές της περασμένης τετραετίας. Αναμένουμε κάτι ανάλογο, επίσης, από τους Αμερικανούς που δεν ήταν απλά εμπρηστές, ήταν οι… σχεδιαστές, οργανωτές και έχοντες το γενικό πρόσταγμα(και το χρήμα), των εξελίξεων το Φεβρουάριο του 2014. Σε τέτοιο βαθμό που η ΑΝΥΠΕΞ, Βικτώρια Νούλαντ, καθοδηγούσε από τηλεφώνου τον… γκαουλάιτερ που είχε στην περιοχή, για το ποιος θα πρέπει να γίνει πρωθυπουργός ακόμα και για το πόστο του δημάρχου του… Κιέβου φρόντιζε!Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours