Η απελευθέρωση της χώρας ξεκίνησε, αλλά για να το καταλάβουμε όλοι αυτό θα πρέπει πρώτα να αντιληφθούμε όλοι, όχι μόνο μερικοί, ότι είμαστε σκλάβοι.

Αυτή τη στιγμή είμαστε σκλάβοι του κοινωνικο-πολιτικου-οικονομικου συστήματος και 
η επιβίωση μας εξαρτάται από το σύστημα, που όταν λάβουν το οκ, την επομένη κιόλας ημέρα θα το ρίξουν. 


Αυτό έχει εντοπίστει, διότι έχει παίξει σε προηγούμενα επεισόδια που έχουν "προβάλει"

Είμαστε επίσης δέσμιοι των καταστροφών που φύτεψαν στη χώρα μας το προηγούμενο διάστημα.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα κατανοήσουμε, θα έρθουν δηλαδή έτσι τα πράγματα που και οι πιο δύσπιστοι θα πρέπει να τα κατανοήσουν.... είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν ήμαστε ελεύθεροι, διότι την ώρα που θα χτυπήσει και επίσημα  το καμπανάκι της αλλαγής,  πως θα διεκδικήσουμε κάτι που νομίζουμε ότι το έχουμε ήδη;

Ξεκίνησε λοιπόν..και εκεί, στη Β.Ηπειρο, ο χρόνος όπως έχουμε πει και αποδείξει, είναι  μεγάλος μαρτυριάρης.

Ο πρώτος Παγκόσμιος  πόλεμος, που φέτος κλείνουμε τα 100 χρόνια από το τέλος του, πέρα από ότι δεν μας δίδαξε τίποτα (μαζί με τον δεύτερο) είπαμε ότι δεν τέλειωσε ποτέ.

Απλως, το grand finale του το μετέθεσαν χρονικά δια μέσου Συνθηκών και Συμφωνιών για το μέλλον.

Έτσι, μετά τον Α' ππ,  μερικά χρόνια αργότερα, είχαμε και έναν δεύτερο πόλεμο ή καλύτερα συνέχεια του πρώτου και τώρα, στα χρόνια μας προετοιμάζεται και ο τρίτος ή καλύτερα, το τέλος του Α'ππ πολέμου.

Ποιοι όμως παραχώρησαν τότε την Βόρεια Ήπειρο στους Αλβανούς;

Οι Μεγάλες δυνάμεις….. 

Αγγλία , η Γαλλία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Γερμανία, και η Αυστροουγγαρία...

Πάνω κάτω αυτοί τώρα που μας το παίζουν σύμμαχοι και μας δανείζουν!

Διότι αν δεν αποδεχόμασταν την προσφορά τους, όπως μας έλεγαν τότε, δεν θα αναγνώριζαν τα νησιά του Αιγαίου.

Δεν διακρίνω και μεγάλη διαφορά από την συμπεριφόρα των νονών της νύχτάς που ζητούν προστάσια από χρεοκοπημένα καταστήματα.

Και όλα ξέρεις ξεκίνησαν στην Ιταλία…

Ναι...στην Φλωρεντία και στο πρωτόκολλο που υπέγραψαν στις 13/2/1914 με το οποίο εκβίαζαν την Ελλάδα να αποδεχτεί την προσάρτηση της Β. Ηπείρου στην Αλβανία.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τους κακούς Αλβανούς αλλά με αυτούς που μας το παίζουν διαχρονικά σύμμαχοι,αυτοί έιναι πίσω από αυτούς!!!

Αυτοί που κάποτε έδωσαν στην Αλβανία ελληνικά εδάφη εκβιάζοντας μας στυγνά…… αυτοί που καλλιέργησαν το όνομα Μακεδονία και την ταυτότητα του Μακεδόνα σε ένα ανύπαρκτο κράτος με ανύπαρκτη ιστορία, αυτοί οι Ευρωπαίοι υποκριτές που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν το 74’..όλοι αυτοί που πληρώνονται για να καταστρέφουν ιστορίες, αξίες, παραδόσεις και θεσμούς ενός κράτους.

Η διαδικασία απελευθέρωσης των ελληνικών εδαφών όμως ξεκίνησε, όπως και η διάλυση κρατών που η ιστορία δεν έχει να μαρτυρήσει ούτε ένα καλό για αυτά.

Αυτό που έγινε στις 28 του προηγούμενου μήνα, η θυσία του 35χρονού Κωνσταντίνου δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Όταν η κηδεία του ορίζεται σε χρόνο που κλείνει από μια Συμφωνία, που υπογράφηκε εκεί παραδίπλα από το μέρος που εκτελέστηκε, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα τυχαίο γεγονός.

Επίσης όσοι θυσιάστηκαν στο Αλβανικό μέτωπο για μια Β. Ήπειρο ενωμένη με την Ελλάδα δεν θυσιάστηκαν άδικα.

Πρόσεξε την πληροφορία!

Όσοι έχυσαν το αίμα τους στα μέρη εκείνα δεν το έκαναν δίχως αντίκρισμα.

Τα αίματα των προγόνων μας δεν χύθηκαν άδικα, δεν θυσιάστηκαν για να έρθουμε εμείς να λέμε στην ΝΑΙ στην Ευρώπη και να ξεπουλήσουμε την κληρονομιά που μας άφησαν υπερασπιζόμενοι με το αίμα τους οι συγγενείς μας.

Τα οστά των άγνωστων στρατιωτών μας που θυσιάστηκαν για την ένωση της Β. Ηπείρου με την Ελλάδα είναι ακόμη θαμμένα μέσα στο… Αλβανικό έδαφος. 

Κάποια εντοπίστηκαν και μίλησαν!!!

Μια καλοκαιρινή…..τελετή, στο ίδιο μέρος,  στις Βουλιαράτες, στάθηκε φάρος για αυτό που βλέπουμε τώρα και αυτά που θα δούμε στη συνέχεια....εκεί στα σύνορα θα έχουμε συνέχεια.

Η απελευθέρωση της Β. Ήπειρου έχει δρομολογηθεί!

Αυτό που μένει από εμάς είναι να πούμε αυτή τη φορά ένα ΝΑΙ.

ΝΑΙ θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι…
ΝΑΙ δίνουμε την συγκατάθεση μας και συνεργαζόμαστε με τις διαδικασίες που θα τρέξουν προς αυτό τον σκοπό....... είτε είναι λευκές είτε είναι μαύρες!

Ήδη τρέχουν για όσους έχουν μάτι αετού…και σίγουρα δεν είναι εύκολες, θα περάσουμε από φωτιά και αμόνι και αυτό γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των ημερών....
 αλλά και για να το αξίζουμε. 

Για την ιστορία και την έρευνά του ο κάθε ένας:

Όχι και τόσο μακριά από εκεί που έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος, υπογράφηκε η συμφωνία των Πρεσπών ή αλλιώς η συμφωνία διχασμού.

Η συμφωνία της Φλωρεντίας το 1914 που παραχωρεί την Β. Ήπειρο στην Αλβανία υπογράφεται μερικούς μόλις μήνες πριν την έναρξη του A'ππ!!!

28 Οκτωβρίου, πριν μερικές ημέρες, σκοτώνεται ο Κωνσταντίνος.

28 Ιουνίου 1914 δολοφονείται στο Σαράγεβο της Βοσνίας ο αρχιδούκας της Αυστρίας

28 Ιουλίου 1914 κηρύσσεται επίσημα ο Α'π. πόλεμος.

28 Οκτωβρίου 1940 επιτίθεται από κοινού Αλβανία και Ιταλία στη χώρα μας.

Ιταλία λοιπόν …εκεί που υπογράφτηκε το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, εκεί όπου εκτίθεται ο κώδικας Λέστερ που είδαμε σε προηγούμενο άρθρο…η χώρα που απειλεί να τινάξει την ευρωπαϊκή οικονομία στον αέρα....και μαζί με την Αλβανία κι όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες....μπορείς να διακρίνεις τις νοήμων συμπτώσεις και τους παραδοσιακούς εχθρούς της Ελλάδος… συγκεκριμένα κράτη ή κέντρα που βρίσκονται μέσα σε αυτά, προωθώντας μέσα από αυτά τα σχέδια τους.

Αυτά τα σχέδια έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Όμως... να που πέφτουμε στα λόγια ενός πολύ γνωστού Αγίου της εποχής  μας.

Αυτοί έχουν τα σχέδια τους, άλλα ο Θεός έχει το δικό του

Και να συμπληρώσουμε αν επιτρέπεται ότι, το σχέδιο του Θεού περνάει μέσα από τα σχέδια τους, μέσα από τα σχέδια αυτών που ελέγχουν το κράτος της Αλβανίας και κάθε κράτος που παίζει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.


Εκεί λοιπόν, στους Βουλιαράτες του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης!

RickShare To:

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

 1. Νομίζω, αναφέρεσαι στην ταφή των οστών 100 Ελλήνων πεσόντων του αλβανικού μετώπου, που έγινε 13/7/2018 στο Ελληνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο στους Βουλιαράτες https://www.liberal.gr/arthro/213057/epikairotita/2018/ston-topo-thusias-tous-i-tafi-ton-oston-100-ellinon-pesonton-tou-albanikou-metopou.html
  Ανάλογη τελετή έγινε στις 12/10/2018 και ώρα 12.00 όπως αναφέρει η ανακοίνωση στο χωριό Ντραγκότι http://athina984.gr/wp-site/2018/10/12/simera-i-kideia-573-pesonton-sto-epos-toy-40-sto-koimitirio-tis-kleisoyras-meta-apo-78-chronia/
  Επιτρέψτε μου να αναφέρω άλλη μία ανάλογή εκκρεμότητα.
  Το Τάμα του Έθνους
  Το ιστορικό εν συντομία είναι το εξής:
  Στη Δ΄ Εθνοσυνέλευση το 1829 οι ζώντες οπλαρχηγοί έδωσαν υπόσχεση που καταγράφηκε σε ψήφισμα, να χτίσουν ένα μεγαλοπρεπή ναό αφιερωμένο στον Σωτήρα Χριστό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την απελευθέρωση.
  Το Τάμα έμεινε ανεκπλήρωτο ως το 1968 που το ανέσυρε η χούντα, το διαφήμισε δεόντως και ίδρυσε Ειδικό Ταμείο που συγκέντρωσε 453,3 εκατομμύρια δραχμές από δωρεές και επιχορηγήσεις του Δημοσίου για την υλοποίησή του.Η θεμελίωση του έργου έγινε στις 28/10/1971 και ώρα 17.00 στο προαύλιο του Ναού του Προφήτη Ηλία στα Τουρκοβούνα από τον Γ. Παπαδόπουλο, πολλούς επίσημους και πλήθος κόσμου.406 εκατομμύρια δαπανήθηκαν σε προπαρασκευαστικά έργα και αποτέλεσε ένα από τα σκάνδαλα της 7ετίας. http://www.iefimerida.gr/news/263310/lamogia-sto-haki-ta-apisteyta-skandala-tis-hoyntas-eikones
  Τον Ιούνιο του 2012 η Ιερά Σύνοδος με απόφασή της δεσμεύτηκε να ανεγερθεί ο Ναός του Τάματος του Έθνους ως το 2021 που κλείνουν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
  Πλούσιο ζεύγος επιχειρηματιών από τα Καλάβρυτα, το ζεύγος Αναγνωστόπουλου δωρίζει την τεράστια περιουσία του για την ανέγερση του Ναού με την προϋπόθεση να γίνει στο Αττικό Άλσος ως το 2021.
  Επίσης ιδρύθηκε Σωματείο Οι Φίλοι του Τάματος με σκοπό την εκπλήρωσή του.
  Στο Διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες αναρτήσεις για το θέμα για όποιον ενδιαφέρεται, δεν φτάνει ο χώρος ενός μηνύματος να βάλω διευθύνσεις.
  Να αναφέρω ότι οι άλλες ορθόδοξες χώρες Σερβία, Ρωσία, Γεωργία που απελευθερώθηκαν από τον τουρκικό ζυγό, είχαν κάνει ανάλογα Τάματα, τα οποία εκπλήρωσαν https://www.arxon.gr/2017/06/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF/
  Συγχωρήστε μου την πολυλογία, αλλά νομίζω ότι ο συμβολισμό της εκπλήρωσης του Τάματος είναι σημαντικός για την πορεία της χώρας μας.Δείχνει ότι αναγνωρίζουμε και τιμούμε τις θυσίες των ανθρώπων για την ελευθερία της Ελλάδας και τη βοήθεια του Θεού που αυτοί επικαλέστηκαν.Κι επειδή μέχρι τώρα δεν το έχουμε πράξει η Ελευθερία χάνεται σιγά-σιγά... όπως ανέφερες αλλού καλούμαστε να αποδείξουμε ότι μας αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. To τζαμί ήταν να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2018, τελικά μετατέθηκε για τον Οκτώβριο... αλλά τίποτα... πιστεύω ότι θα τραβήξει ως το 2019(12 3) που αριθμολογικά είναι ίδιο με το 1821(12 3) με ότι αυτό αποτυπώνει συμβολικά: στον αριθμό του αγώνα για την απελευθέρωση, επανέρχεται ένα σύμβολο της σκλαβιάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή