Πέμπτη, Νοεμβρίου 15, 2018

Όταν ο δορυφόρος των ΗΠΑ βγαίνει εκτός ευρωπαϊκής τροχιάςΤότε προετοιμάσου.....φτάνουμε!

Κάποτε οδήγησαν του Άγγλους πολίτες να πουν ναι στο Brexit.

Τους οδήγησαν με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους να πουν ναι στο διαχωρισμό Βρετανίας Ευρώπης.

Για αυτό το σκοπό δαπανήθηκαν χρήματα, απασχολήθηκαν άνθρωποι….άνθρωποι που πληρώθηκαν για να το κάνουν και άνθρωποι που τους πλήρωσαν για να υπηρετήσουν την ιδέα της εξόδους της Αγγλίας από την ΕΕ.

Δεν γίνετε λοιπόν τόσος κόπος να πάει χαμένος.

Αυτοί που δρομολόγησαν τη διαδικασία του Brexit, στο βάθος βάθος δεν θέλουν το καλό της Αγγλίας. Δεν είναι μια απόφαση που θα τονώσει την οικονομία της, τις επενδύσεις της, θα ενισχύσει το επίπεδο διαβίωσης των Άγγλων.

Βγαίνουμε από τη βάρκα όταν ξέρουμε ότι αυτή μπάζει νερά...ναι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουμε να μας φάνε οι καρχαρίες…. εκτός αυτής.

Ποιοι είναι οι καρχαρίες; 


Τα μεγάλα συμφέροντα που αυτή τη φορά θα καταστρέψουν τις Μεγάλες δυνάμεις.

Και μια από αυτές είναι η Αγγλία, η οποία διαθέτει βαρύ ποινικό μητρώο...στην παγκόσμια ιστορία.

Μια χώρα πρότυπο, που οι νέοι μας εγκαταλείπουν την Ελλάδα και μετακινούνται σε αυτήν για ένα καλύτερο μέλλον και σύντομα όπως φαίνεται θα αντιληφθούν ότι δεν είναι και τόσο Μεγάλη, ούτε τόσο πρότυπο...και ότι η Ελλάδα τους χρειάζεται πίσω!

Η αγγλική οικονομία, η στερλίνα τους, ο πλούτος τους και η χλιδή τους στάζουν αίμα, αίμα παιδιών και αίμα αθώων!

Πόσα κράτη διαλύθηκαν εξαιτίας των «διπλωματικών» τους επεμβάσεων;

Σε πόσες συμφωνίες εκβίασαν;

Ποσά κράτη δάνεισαν αφού τα κατέστρεψαν ή πριν τα καταστρέψουν;

Κατά αυτόν τον....βρώμικο τρόπο θα ήταν και η Ελλάδα Μεγάλη δύναμη!

Πόσες απαντήσεις μπορούμε να πάρουμε με μορφή ερωτήσεων, ειδικά αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά την παγκόσμια  ιστορία θα έχουν να μας καταθέσουν πολλές λεπτομέρειες για το βρώμικο παρελθόν των Μεγάλων Δυνάμεων!

Το παρελθόν όμως συναντάει το μέλλον…. κάποια στιγμή αναπόφευκτα συμβαίνει και αυτό….και αυτή η στιγμή μοιάζει να πλησιάζει.

Το Brexit επίσημα έχει δρομολογηθεί για τις 29.3.2019(2+9=11, 3+2+1+9=15 ή 15/11 που έχουμε σήμερα) και ώρα 11.00 το πρώι.

Σε μια κολωτούμπα χρονική και γεγονότων, εκεί που τελείωνε ο πόλεμος και ξεκίναγαν οι ενώσεις και συσκεύαζαν την ειρήνη με ημερομηνία λήξης, αντίστροφα αυτή τη φορά, ξεκινάει η διάλυση των ενώσεων και τα ανοίγματα πολεμικών εστιών.

Αυτό που έγινε χθες στην Αγγλία, αυτό που βλέπουμε να κορυφώνεται και σήμερα με παραιτήσεις βουλευτών και αναφορές για χάος, έχει πατήσει στις ράγες του χρόνου!

Και ο χρόνος είναι σαν το τρένο που μεταφέρει ένα φορτίο-ένα γεγονός και διατηρεί συγκεκριμένη πορεία η οποία δεν ανακόπτεται.... εκτός και αν εκτροχιαστεί.

Οπότε, πέρα από αυτό που βλέπουμε, τα στοιχεία που μας έρχονται από χθες, μέσα από τον μεγάλο συντονιστή,  εντοπίζεται ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η Αγγλία θα φύγει από την ένωση. 

Θα γίνει αυτό για το οποίο μας χλεύαζαν όλοι όσοι το υποστηρίξαμε, πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016.

Πιστεύω δεν ήμασταν λίγοι όσοι είχαμε δει ένα μεγάλο ΝΑΙ να βγαίνει από την κάλπη.

Οι ειδικοί, οι τεχνοκράτες, όσων η λογική είχε γωνίες, όσοι κινούνταν με τους νόμους της αγοράς ή το νόμο του χρήματος....  μας περιέπαιζαν!

Αψήφησαν το γεγονός πως ο κάθε ένας από εμάς έχει το δικαίωμα της άποψης και ότι ιστορικά, τα μεγαλύτερα δεινά της ανθρωπότητας προκλήθηκαν ή επιτράπηκαν από τους καταξιωμένους στη συνείδηση της εκάστοτε κοινωνίας.

Είμαστε όπως είπαμε σε έναν μήνα ναρκοπέδιο, και είμαστε ακόμη στα μισά του. 

Μπροστά μας έχουμε ένα ιδιαίτερο διήμερο, και αυτά που όπως φαίνεται θα μας δείξει, κοντά και πριν τις 18 του μήνα, συγκοινωνούν με το τέλος τους μήνα.

Το παραπάνω διήμερο που έρχεται είναι κόκκινο, ακόμη μερικά βήματα προς το....χάος, ,πιθανός θα μπορούσα να μιλήσω και για άλμα ...όχι μόνο για την Ελλάδα, για ολόκληρη την Ένωση. Αλλά μέσα σε αυτή είναι και η Ελλάδα.

Γιατί αν το τρένο συνεχίσει την πορεία του και πατήσει στην πρώτη μέρα του επόμενου, του τελευταίου, δεν ξέρω πόσο ανέμελα Χριστούγεννα θα έχουμε.

Και μην ξεχνάμε ότι, όταν φταρνίζεται ο Άγγλος κρυώνει ο Έλληνας, έχουμε πει πολλές φορές ότι το παγκόσμιο σύστημα είναι ένα......... τεράστιο ντόμινο!!!!! 
Αυτό το ντόμινο, αυτό το σύστημα κάποιοι το έφτιαξαν, και αυτοί που το έφτιαξαν ετοιμάζονται να το ρίξουν, επιχειρώντας να φτιάξουν ένα άλλο, πιο σύγχρονο.


Rick

Share:  

1 σχόλιο: