Η Ιταλία διέταξε την κατάσχεση του πλοίου Aquarius που χρησιμοποιείται για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι μόλυνε ιταλικά λιμάνια με επικίνδυνα απόβλητα.

Την κατάσχεση του πλοίου Aquarius που χρησιμοποιείται για διάσωση μεταναστών διέταξε η Ιταλία, για παράνομη επεξεργασία αποβλήτων.

Ερευνητές υποπτεύονται ότι το σκάφος που ναυλώνεται από τις οργανώσεις Γιατροί Χωρίς Σύνορα και SOS Μεσόγειος διαχειρίστηκε 24 τόνους πιθανά τοξικών αποβλήτων ως συνηθισμένα απορρίμματα, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Εισαγγελείς στην Κατάνη της Σικελίας ασχολούνται με την έρευνα για ρούχα μεταναστών, υπολείμματα τροφίμων και απορρίμματα υγιεινής και τον τρόπο που απορρίφθηκαν σε ιταλικά λιμάνια από το Aquarius και το Vos Prudence ένα άλλο πλοίο που είχαν ναυλώσει πέρυσι οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

«Έκανα καλά που σταμάτησα τα πλοία των ΜΚΟ. Μπλόκαρα όχι μόνον την διακίνηση μεταναστών, αλλά απ' ό,τι προκύπτει, και εκείνη των αποβλήτων», έγραψε στο διαδίκτυο ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι.

Το Αquarius τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται στο λιμάνι της Μασσαλίας, μετά την απόφαση των αρχών του Παναμά να αποκλείσουν το πλοίο από το νηολόγιο της χώρας τους και να μην του επιτρέψουν να χρησιμοποιεί την σημαία της.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours