Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2018

Εκεί που το Βατικανό κάνει ένα ωραιότατο τρίγωνο με Κωνσταντινούπολη και Ιερουσαλήμ
Στην Ιταλία, η μια γωνιά του τρίγωνου ακουμπάει στο Βατικανό, εκεί που από την πρώτη Ιουνίου τα πάντα μοιάζουν να αλλάζουν ραγδαία.

Γιατί;

Η λιτότητα, το μεγάλο χρέος της χώρας αυτής, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, η αντιευρωπαϊκή τάση που είναι της μόδας τελευταία, έφεραν μια κυβέρνηση που θυμίζει κατά πολύ τον Τσίπρα στις αρχές του Ιανουαρίου του 2015.

Ο Κόντε και ειδικά ο
 Ιταλός υπουργός εσωτερικών, ο Σαλβίνι,  ασχέτως χρώματος , τακτικά δεν κάνουν κάτι άλλο από τις περιβόητες διαπραγματεύσεις Βαρουφάκη- Κομισιόν την 6μηνη περίοδο συζήτησης του ελληνικού χρέους. 

Και όλοι θυμόμαστε που κατέληξαν οι συνομιλίες αυτές … ουρές σε σούπερ μαρκετ, βενζινάδικα και ATM.

Το σλόγκαν της τότε ελληνικής κυβέρνησης ήταν: Ναι στο ευρώ Ναι στην Ευρωπαϊκή ένωση αλλά όχι αλλά μέτρα λιτότητας.... δεν θα κάνετε κουμάντο στον προυπολογισμό μας.

Το σλόγκαν της ιταλική κυβέρνησης Ναι στο ευρώ Ναι στην Ευρωπαϊκή ένωση αλλά όχι μέτρα λιτότητας... 
δεν θα κάνετε κουμάντο στον προϋπολογισμό μας.

Με λίγα λόγια, Παναθηναϊκός στο Μπάσκετ, Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο, Αεκ στο Χάντμπολ.

Βλέπουμε δηλαδή να επαναλαμβάνεται ένα μοτίβο γεγονότων που έχει να κάνει με την οικονομία και αυτή τη φορά μιλάμε για μια χώρα που παίζει κρίσιμο ρόλο στην Ευρωπαϊκή ένωση, αλλά και μια χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη.

Και με αφορμή την πολύ ωραία τοποθέτηση του Μητροπολίτη Λεμεσού, Μόρφου, (έχει υπέροχες ομιλίες για οποίον ενδιαφέρεται) η οποία αναφέρει το εξής λογικό…ότι στην Ρώμη υπογράφηκε η συνθήκη ίδρυσης της Ε.Ε και αυτή τη στιγμή, 60 χρόνια μετά, η Ρώμη είναι αυτή που απειλή την ευρωπαϊκή σταθερότητα. 
Και μια ευρωπαϊκή αστάθεια, κάποιους τους βολεύει, αυτούς που έχουν τα δικά τους σχέδια στην άλλη άκρη του τριγώνου που είπαμε πιο πάνω, στην πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Πότε τέθηκε σε ισχύ η συνθήκη της Ρώμης;

1/1/1958.. (115)

Εξήντα χρόνια μετά και τα θεμέλια της τρίζουν.....Η Ευρώπη θα καταρρεύσει, η τράπουλα θα ανακατευθεί και όπως είπαμε κάποτε, θα προκαλέσει τέτοιο σοκ και ανασφάλεια στον κόσμο, που σε συνεργασία με τα μέσα ενημέρωσης και πρόκλησης πανικού και φόβου, προσωπικά δεν μπορώ καν να υπολογίσω τα συναισθήματα των ημερών εκείνων.


Άκου τώρα….σε δύο περίπου μήνες από σήμερα, θα μπούμε στα 61 χρόνια από την συνθήκη της Ρώμης.

61 χρόνια από τότε που ενεργοποιήθηκε η συνθήκη.

Πότε ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία που θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη αλλά με τους δικούς της όρους;

Η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Δηλαδή στις 1.6 !!!

61-16

Όπως φαίνεται ετοιμάζουν το μπάμ με την Ιταλία και μάλιστα με τις ευλογίες θα λέγαμε του Βατικανού αλλά και τις ευχές του Μπάκιγχαμ!

Και εφόσον ετοιμάζουν κάτι τέτοιο, το επόμενο διάστημα μέσα στη ροή του 2019, ακόμη και πριν το επόμενο καλοκαίρι είναι πιθανό να πουν….…............Ηλία ριχτο.

Σκέψου ότι μέσα στο 2019, σε μερικούς μήνες από τώρα, στις 29(11) Μαρτίου και ώρα 11.00 το πρωί έχει κανονιστεί να μας αποχαιρετήσει η Αγγλία.

11…11

Το ευρωπαϊκό πουλόβερ ήδη λοιπόν ξηλώνεται και ο χρόνος θα συντονίσει τις ενέργειες που θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση και δεν είναι καθόλου όμορφος ο συντονισμός αυτός, αφού δεν θα έχουμε να κάνουμε μόνο με την οικονομία.

Επίσης θα υπολόγιζα στην Ιταλία παραπάνω από μια μεγάλες καταστροφές που θα χρειαστεί για να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματα τους.

Πάμε για γεγονός, στον επόμενο μήνα, στις αρχές του, κοντά στο 4. 


Rick
Share:  

1 σχόλιο:

  1. Kατάλαβα... 3 χώρες-διαχειριστές θρησκευτικών κέντρων που οι δύο μάλλον είναι στην ίδια πλευρά και μένει μία στην άλλη που απ΄ότι φαίνεται σύντομα θα κληθεί να παίξει το ρόλο της(πιστεύω μόνο αν είμαστε άξιοι φορείς της Ορθοδοξίας θα μας δοθεί η Πόλη, όχι από τους ανθρώπους αλλά "άνωθεν"), αλλά την κυβερνούν άθεοι... πιο επιτυχημένο σχέδιο παροπλισμού δεν θα μπορούσε να υπάρξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή