Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018

Για ποιόν Batman θα μιλάγαμε, αν την Gotham City την έσωζε ο......Joker;
Η Γκοθαμ σίτι πεινάει γιατί ο κακός ο Τζόκερ δεν νοιάζεται για αυτή ....παρά μόνο για τους δικούς του...καταπιέζει τους πολίτες της Γκόθαμ με φόρους, τρομοκρατία, εγκληματικότητα, τους έχει απελπισμένους, φοβισμένους, πεινασμένους.....και όλα αυτά μέχρι να έρθει ο....Batman!!!

Οι κάτοικοι της Γκόθαμ οργάνωσαν ένα φεστιβάλ...πριν μερικές ημέρες, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2011 και μετά... και μέσα από το όποιο εκβιάζουν τον Τζόκερ ότι αν δεν δώσει λύση στα προβλήματα τους....θα έρθει και θα το κάνει ο ............νυχτεριδάνθρωπος!

Για να δούμε τι έγινε στην.... Γκόθαμ σίτι πριν μερικές ημέρες και τί είναι αυτό το φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ του Παγκόσμιου Πολίτη αποτελεί μέρος ενός κινήματος που έχει σκοπό να δώσει τέλος στην ακραία φτώχεια .
Οι διοργανωτές προσπαθούν να κάνουν την εκδήλωση "παγκόσμια" μέσω εκδηλώσεων ζωντανής ροής σε διάφορες δημόσιες τοποθεσίες.
Από το 2015, οι στόχοι του φεστιβάλ έχουν συνδεθεί στενά με τα Ηνωμένα Έθνη και την
Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (SDGs), η οποία περιλαμβάνει 17 εργασίες μέσα στις οποίες υπάρχει και ο τερματισμός της ακραίας φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030.


Οι κάτοικοι της..... Γκόθαμ σίτι λοιπόν νιώθουν Παγκόσμιοι Πολιτες! 

Ναι, παγκόσμιοι πολίτες… δεν είναι απίθανο σε μερικά χρόνια από τώρα, να μην έχουμε πολίτες με υπηκοότητα π.χ της Γκόθαμ σίτι, απλά να είμαστε όλοι παγκόσμιοι πολίτες δίχως ταμπέλες…δίχως σύνορα, δίχως εδαφικές, ιστορικές, θρησκευτικές και άλλες διαφορές…και ξέρω ναι, μοιάζει σε κάποιους ωραίο η ειρηνική αυτή συνύπαρξη,  μόνο που δεν θα το έχουμε κάνει εμείς, από μόνοι μας, άλλοι θα μας έχουν διαμορφώσει τις συνθήκες αυτές και εμείς απλά θα νομίζουμε ότι τις επιλέξαμε και ότι κάναμε τη σωστή επιλογή.

Και όπως βλέπουμε, ήδη εργάζονται επάνω σε αυτό, μέσα από τα πάντα πρόθυμα πρότυπα της νεολαίας που χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού στο μέσο όρο της  κοινωνίας της......... Γκόθαμ σίτι.

Καλλιτέχνες λοιπόν κάτω από το hastag #GlobalCitizen έρχονται κοντά με τους ....Τζόκερ μεταφέροντας τους το μήνυμα για ….την εξάλειψη της πείνας.


Το φεστιβάλ αυτό δίνει τη δυνατότητα των κατοίκων της Γκοθαμ, των θνητών δηλαδή θαυμαστών, να εκφραστούν μέσα από τα ινδάλματα τους στο χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής, της τέχνης κλπ..... και να δώσουν ένα μήνυμα στους.... Τζόκερ όλου του κόσμου, ότι δηλαδή: 

η πείνα κάποια στιγμή, με κάποιον τρόπο, θα πρέπει να εξαλειφθεί.

Ανεβαίνουν στην σκήνη διάφοροι καλλιτέχνες, καταθέτουν πρώτα τις φιλοσοφίες τους και έπειτα περνάνε το μήνυμα τους….ένα μήνυμα που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι δικό τους..κατα του/των Τζόκερ!

Πως μιλάς και κατανοείς την φτώχεια ακριβοπληρωμένε μου τραγουδιστή, ηθοποιέ, ακτιβιστή της Γκόθαμ, όταν ο τρόπος ζωής σου είναι συνώνυμο της πολυτέλειας και τα μηδενικά από τις καταθέσεις των λογαριασμών σου ζαλίζουν;

Είναι οξύμωρο κάτι τέτοιο…δεν είναι;

Πως εσύ #dakotajohnson δίνεις το κιν. σου τηλέφωνο δημόσια για να σε καλέσει κάθε γυναίκα που έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, την ώρα που εσύ η ίδια, μέσα από τις ταινίες σου, προβάλεις κάτι τέτοιο…. εισχωρείς στην φαντασία του κοινού προβάλλοντας αποκλειστικά το σεξ… το γυμνό… σκηνές που εσείς οι ίδιοι αποκαλείτε Ακατάλληλες για ανηλίκους της Γκόθαμ σιτι....…. δημιουργώντας έτσι μια κοινωνία με βάση το σεξ και το γυμνό…… πράγμα που όπως έχουμε πολλές φορές είναι τα κύρια συστατικά μιας βίαιης κοινωνίας.

[Για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για την σεξουαλική υπερβολή της εποχής μας και για αυτούς που τη διαφημίζουν.. για την σάρκα που ξευτελίζεται σε μικρή και μεγάλη οθόνη.]

Σε μια υποκριτική κοινωνία δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ποιος υποκρίνεται και ποιος όχι…και οι παραπάνω κύριοι υποκρίνονται....θέλω να πιστεύω ότι κάποιοι τους έβαλαν να παίξουν ακόμη έναν ρόλο. 


Κοίτα όμως κάτι συμπτώσεις....

Η αντιμετώπιση της πεινάς που έχουν για σημαία στο #GlobalCitizen , είναι και το νούμερο ένα πρόβλημα προς λύση στη λίστα του παγκόσμιου οργανισμού των  Ηνωμένων Εθνών, η οποία περιέχει 17 παγκόσμια προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν μέχρι το 2030!!Πρόσεξε, είναι ο πρώτος στόχος του παγκόσμιου οργανισμού, σε μια σειρά 17 στόχων μέχρι το 2030.


Αν πρόσφεραν τα 8/10 των εσόδων τους, όλοι οι καλλιτέχνες που ισχυρίζονται ότι μάχονται την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας και φτώχειας σε συγκεκριμένα κράτη που υποφέρουν, σε μερικά μόλις χρόνια από τώρα και με την τεχνολογία σύμμαχο θα μειωνόταν δραματικά το ποσοστό της πείνας.

Κάποιοι όμως δεν θέλουν να μειωθει…και φροντίζουν για αυτό. Σκληρό είναι αυτό αλλά συμβαίνει, εργάζονται επάνω σε αυτό όσο δυστυχία και αν προκαλεί σε μερικά μέρη.

Ξέρεις όμως γιατί δεν θέλουν να εξαλειφθεί η πείνα στην Γκοθαμ σίτι και σε άλλες...σίτι, την ώρα που όμως βάζουν τα πιόνια τους να προπαγανδίζουν για την αντιμετώπιση της στον κόσμο  μέσα από φεστιβάλ, απονομές βραβείων κλπ;

Για να έρθει αυτός που θα δώσει την οριστική λύση στην πείνα…γιατί ο παγκόσμιος πολίτης που μας θέλουν να αισθανόμαστε, απαιτεί και τον......τον παγκόσμιο ήρωα του.....τον Batman του!

Για ποιόν Batman θα μιλάγαμε, αν την Γκόθαμ σίτι την έσωζε ο..... Τζόκερ ή αν δεν υπήρχε Τζόκερ...τον θέλουμε τον Τζόκερ, μας είναι απαραίτητος για να φέρουμε τον Batman....όχι τίποτα άλλο αλλά.... για το καλό του λαού της Γκόθαμ...... σίτι!

Νομίζω ότι πλέον σιγά σιγά το βλέπουν όλο και περισσότεροι, ο παγκόσμιος ηγέτης θα μας πιάσει από το στομάχι, για αυτό η καταπολέμηση της φτώχειας δεν ορίστηκε τυχαία σαν ο νούμερο1 στόχος ενος.....Παγκόσμιου οργανισμού όπως είναι ο ΟΗΕ.

Για να μας πιάσει λοιπόν από το στομάχι, η πείνα που μας ετοιμάζουν θα έχει χαρακτηριστικά παγκόσμια...και έχουμε πει ότι είμαστε μέσα σε αυτό. 

Πλέον δεν το λέμε μερικοί γραφικοί Έλληνες... αλλά και επίσημες γλώσσες κάνουν λόγο για παγκόσμια κρίση που πλησιάζει...μια παγκόσμια κρίση που θα ψάχνει παγκόσμια λύση.

Αυτά τα 17 προβλήματα λοιπόν δεν θα τα λύσουν οι κυβερνήσεις τζόκερ, οι σκιές θα φροντίσουν για αυτό, θα πρέπει να τα λύσει ο εκλεκτός τους νυχτεριδάνθρωπος…όταν και αν προλάβει να έρθει και φαντάσου να έρθει και να πει ότι…. "ορίστε, τα έλυσα τα προβλήματα των ανθρώπων, τα βασικά και τα κύρια",  όλοι τότε θα νιώσουν παγκόσμιοι πολίτες, αφού οι αξίες, οι παραδόσεις, τα ιδανικά κάθε κράτους θα αποτελέσουν παρελθόν, μπροστά στην ιδανική νέα εποχή της ειρήνης (τους), της τεχνολογίας(τους) της ευημερίας (τους) αλλά και του αριθμού Του.... Batman


Εκλεκτό το τυρί δε λέω αλλά και η ψηφιακή παγίδα δεν πάει πίσω..

Έχουμε μεγάλα και σοβαρά διλήμματα μπροστά μας και όπως βλέπεις δεν μπορείς να εμπιστευθείς σε κανέναν την κρίση σου, την αντίληψη σου, ειδικά αυτοί που μέσα από το σύστημα έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σου.... όλοι, λίγο έως πολύ, εκούσια ή ακούσια, είναι κόντρα στην ανθρώπινη ύπαρξη και ελευθερία, υπηρετούν το αντίπαλο στρατόπεδο και ..................δεν μπορούμε να τους εμπιστευθούμε το μέλλον μας!!

Rick
Share:  

1 σχόλιο:

  1. ουτε που ξερουμε πλεον απο που θα μας ερθει η μπουφλα ...

    κοιταμε γυρω γυρω λες και ερσχεται απο στιγμη σε στιγμη και ποτε δεν συμβαινει ...

    αποτελεσμα ειναι η πολωση και ο χρονιος φοβος...

    υποψιαζομαι οτι ο στοχος ειναι ακριβως αυτο ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή