Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018

Διχως τέλος οι πνιγμοί στην ΚρήτηΥγρός τάφος για 78χρονο, η θάλασσα στα Μάλια - 11 οι νεκροί από πνιγμό στις παραλίες του Ηρακλείου

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες ναυαγοσώστη και λουόμενων ο 78χρονος Ιταλός τουρίστας που έκανε διακοπές στο νησί και κολυμπούσε σε παραλία των Μαλίων χθες το μεσημέρι, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άτυχος άνδρας που έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο νερό, έγινε αντιληπτός από τη σύζυγό του, ωστόσο κάθε ενέργεια που έγινε δεν απέδωσε καρπούς, καθώς λίγα λεπτά αργότερα με την άφιξη του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σοκάρουν οι αριθμοί

Ο αριθμός των πνιγμών στο Ηράκλειο πάντως εμφανίζεται σχεδόν σταθερός κάθε χρόνο, με περίπου 15 άτομα να αφήνουν την τελευταία του πνοή μέσα στο νερό, κυρίως όμως λόγω παθολογικών αιτιών.

Το 2016 οι πνιγμοί ήταν 14, το 2017 που ήταν η χρονιά με τα περισσότερα θύματα ο αριθμός έφτασε τους 19, ενώ μέχρι αυτή την ώρα μέσα στο 2018 ο αριθμός των πνιγμών είναι 11, με τις λιμενικές αρχές ωστόσο να μην εφησυχάζουν, καθώς οι πνιγμοί όπως έδειξε και το 2017 συνεχίζονται και μέσα στους φθινοπωρινούς μήνες. Μόνο πέρυσι μετά το τέλος του Αυγούστου πνίγηκαν 9 άτομα.

Η Ορθή τήρηση των κανόνων ασφαλείας πριν και κατά τη διάρκεια της κολύμβησης είναι η σταθερή προστασία των λουόμενων διευκρίνισε ο λιμενάρχης Ηρακλείου, που εξήγησε ότι απλοί τρόπο και η προφύλαξη που συστήνουμε στα παιδιά, είναι ο τρόπος να προστατευτούν και οι ενήλικες από τους πνιγμούς.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου