Τρίτη, Σεπτεμβρίου 04, 2018

Τραμπ προς Άσαντ: μην επιχειρήσεις στο Ιντλίμπ της ΣυρίαςΟ πρόεδρος των ΗΠΑ, προειδοποίησε τον Μπασάρ αλ Άσαντ να μην διεξάγει επιχείρηση του συριακού στρατού στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας που παραμένει εστία εξέγερσης στη χώρα.

Προειδοποίηση για ενδεχόμενη επίθεση του συριακού στρατού στην περιφέρεια του Ιντλίμπ, απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στη συριακή κυβέρνηση, τη Ρωσία και το Ιράν

«Ο πρόεδρος Μπασαρ αλ Άσαντ της Συρίας πρέπει να μην επιτεθεί απερίσκεπτα στην περιφέρεια Ιντλίμπ. Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί θα κάνουν ένα σοβαρό ανθρωπιστικό λάθος αν συμμετέχουν σε αυτή τη δυνητική ανθρώπινη τραγωδία. Θα μπορούσαν να σκοτωθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Μην το αφήσετε να συμβεί», έγραψε στην ιστοσελίδα του στο twitter ο Τραμπ.

Η περιφέρεια Ιντλίμπ είναι μια από τις ζώνες αποκλιμάκωσης και παραμένει εστία εντάσεων για τη χώρα. Η κατάσταση στην περιφέρεια έχει κλιμακωθεί πρόσφατα καθώς Μόσχα και Δαμασκός αναφέρουν ότι μαχητές επιχειρούν να σκηνοθετήσουν εκεί επίθεση με χημικά όπλα κατά αμάχων και να την αποδώσουν στη συριακή κυβέρνηση.


Share:  

1 σχόλιο: