Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2018

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μεσόγειο-Ρωσία κατά Ισραήλ για την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους στη ΣυρίαΤύμπανα πολέμου ηχούν στη Μεσόγειο, με «πρωταγωνιστές» αυτή τη φορά τη Ρωσία και το Ισραήλ. Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν IL-20 είχε χαθεί από τα ραντάρ ενώ πετούσε στη Μεσόγειο, ανοιχτά των ακτών της Συρίας.

Από την πρώτη στιγμή η Ρωσία κατηγόρησε ανοιχτά το Ισραήλ πως έστειλε F-16 να κάνουν επίθεση στη Λαττάκεια και κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 15 Ρώσοι στρατιωτικοί.

Λίγες ώρες αργότερα, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας να επιβεβαιώνει το θάνατο των 15 στρατιωτικών και να κατηγορεί το Ισραήλ πως όχι μόνο δεν ενημέρωσε εγκαίρως για την αεροπορική επιχείρηση στη Λαττάκεια αλλά χρησιμοποίησε τόσο το ρωσικό αεροσκάφος όσο και μια γαλλική φρεγάτα ως «ασπίδα» απέναντι συριακή αεράμυνα!

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το Il-20 ως «κάλυψη» για να προστατευθούν από την αεράμυνα της Συρίας», σημειώνεται. Σύμφωνα με τους Ρώσους, το αεροσκάφος τους καταρρίφθηκε από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200.

Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για «εχθρικές ενέργειες» και κατηγορεί το Ισραήλ πως ενημέρωσε τη Ρωσία για τις επιχειρήσεις στη Λαττάκεια ένα λεπτό πριν το χτύπημα. «Το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία μόλις ένα λεπτό πριν από το χτύπημα, γεγονός που δεν μας επέτρεψε να οδηγήσουμε το Il-20 σε ασφαλή εναέρια ζώνη» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από rt.com και sputniknews


newsit.gr
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου