Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2018

Ένα κομμάτι μεγάλο της πίτσας θα κοπέι στα..... δύο
Νομίζω συμφωνούμε ότι η κάθε κομματική παράταξη στη χώρα μας και σε κάθε κράτος, είναι και από ένα κομμάτι της κοινωνίας.Για να το πούμε κάπως παραστατικά...

Φαντάσου π.χ. μια πίτσα με διαφόρου μεγέθους κομμάτια… άλλα μικρά και άλλα μεγαλύτερα, η οποία είναι κατά παραγγελία των αφεντικών και ανάλογα την όρεξη τους δηλαδή ανάλογα την εποχή.

Άλλες εποχές για παράδειγμα έχουμε τις βασιλικές πίτσες...άλλες τις δικτατορικές πίτσες...τις πίτσες σε σχήμα σφυροδρέπανου.. τις δημοκρατικές....και πάει λέγοντας!

Το μόνο κοινό που μένει σταθερό και απαράλλαχτο στο πέρασμα των εποχών είναι τα αφεντικά καταναλωτές. Αν και το μενού αλλάζει, τα συστατικά τροποποιούνται αλλά στο όριο που να μοιάζουν έστω και λίγο σαν πίτσα και όχι κάτι άλλο, κάθε εποχή οι καταναλωτές είναι οι ίδιοι.

Από την άλλη πλευρά....οι παρασκευαστές της πίτσας…. αυτοί που εργάζονται και μοχθούν για να κατασκευαστούν τα κομμάτια της πίτσας που θα καταναλώσουν οι επίσημοι κάθε φορά παρευρισκόμενοι, είναι τα μέλη μιας κοινωνίας, τα οποία παραλαμβάνουν τα συστατικά κάθε εποχής σε μικρή μάλιστα ηλικία και σιγά σιγά με κόπο και εργασία παρασκευάζουν τα κομμάτια της πίτσας.

Κάποια από αυτά τα μέλη,  έχουν το δικαίωμα να βάλουν το χεράκι τους και να πάρουν ένα κομματάκι από το κομμάτι αυτής της πίτσας, με την άδεια των εκλεκτών καταναλωτών, αρκεί να συνεργαστούν πλήρως και να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό να κατασκευάσουν πίτσα ή κάτι που θα μοιάζει με πίτσα….. και από την άλλη, υπάρχουν αυτοί που δεν έχουν το δικαίωμα να απλώσουν χέρι πάνω της..... αλλά ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα γίνει... και μέχρι όμως να γίνει, αυτοί θα νιώθουν τιμή και δέος μπροστά σε αυτούς που κατάφεραν και πήραν έστω ένα τόσο δα μικρό κομματάκι....... θα τους ζηλεύουν και θα εργάζονται περισσότερο, κάνοντας και λέγοντας ότιδήποτε αρκεί να πάρουν την θέση των άλλων και να απλώσουν και αυτοί το δεξι χέρι τους στην pizza.

Και αυτοί που πήραν και αυτοί που ονειρεύονται να πάρουν, αν τους πει κάποιος.... εκλεκτός καλεσμένος, ότι τα συστατικά της πίτσας..... τέλειωσαν…..θα κοπούν... τι θα κάνουν;

Πως ακριβώς θα το αντέξουν;

Δεν αντέχεται……

Πως θα αντέξει ο πιστός υπάλληλος να χάσει όλα του τα προνόμια που του παρέχονται υπηρετώντας και προδίδοντας ότι προδίδεται;

Πως θα το αντέξει αυτός που ονειρεύεται να πάρει τη θέση του πιστού υπαλλήλου...

Πως θα αντέξει κάποιος να χάσει τη σειρά του για να.......κάνει την χώρα μεγάλη ξανά...

Στα λέω λίγο μπερδεμένα…

Όσα περισσότερα κομμάτια υπάρχουν σε μια «πίτσα», τόσο μεγαλύτερη είναι και η σύγχυση που προκαλείται.

Όσο η πίτσα κόβεται σε μικρότερα κομμάτια....τόσο πιο κοντά είμαστε...

Εντόπισα ότι θα το κάνουν...

Θα το κόψουν στα δύο όπως έκαναν και με άλλα κομμάτια..παλαιότερα

Μπορώ να πω ότι κλείδωσε, απλά το παρακολουθούσα αθόρυβα όπως και αθόρυβα το μεταφέρω…και μιλάω για ένα συγκεκριμένο κομμάτι πίτσας.

Θα περιμένω κοντά στις δυο τελευταίες ημέρες του μήνα για κάποιο σημάδι, και αν τρέξει θα έχουμε έναν ιδιαίτερο Οκτώβριο μέσα σε χρόνους που θα δίνονται..αθόρυβα εδώ.

Αυτό το μόρφωμα που είναι τώρα στην εξουσία, είναι εκεί με παράταση,  είναι εκεί μέχρι να συγχρονιστούν γεγονότα και να πέσει, να συμπληρωθούν χρόνοι και να διαλυθεί έτσι ώστε να αρνηθεί και η ίδια η ιστορία να το καταγράψει. 

Στέκει εκεί σαν  δύο κομμάτια πίτσας, το ένα special και το άλλο vegeterian, όσο και να προσπαθείς να τα παρουσιάσεις ένα.... δεν γίνετε, εκ φύσεως.

Όταν ακουστεί ο κρότος που θα κάνει η πολιτική έκρηξη, όταν σκάσει η βόμβα του πολιτικού εκτρώματος,  θα είναι μια χορηγία εκτός χώρας……θα είναι ο ίδιος χορηγός, για όσους θυμούνται, που ήταν και στη καταστροφή στο Μάτι. 

Σκέψου τι μπορεί να φέρει το τελευταίο σε μια κοινωνία που ταυτόχρονα πραγματοποιούνται απόπειρες διχασμού της.


Αυτό ήταν και για σήμερα…..τα είπαμε λίγο μπερδεμένα… ίσως…. δεν ξέρω αλλά θα συμβαίνει καμιά φορά... ή αν κρίνετε αναγκαίο παραπάνω φορές...

Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου