Τρίτη, Αυγούστου 21, 2018

Τι γίνεται όταν ο «βασιλιάς της rock and roll» και η «βασίλισσά της soul» είναι νεκροί…ίδια ημέρα, ίδιο μήνα;
Υπάρχουν άνθρωποι που οι συνάνθρωποι τους, τους χρίζουν βασιλιάδες, και όσο υπάρχουν πάροικοι θα υπάρχουν βασιλιάδες….και το σύστημα της κάθε εποχής,  τους κάνει πρότυπα στην κοινωνία, έτσι πλάθεται μέσα (και) από τη μουσική μια κοινωνία.

Δεν το καταλαβαίνει η κοινωνία, ότι τα πρότυπα της κάθε εποχής ασκούν αυστηρή και καθολική επιρροή πάνω της, επεξεργάζονται τα ήθη και τις αξίες της, αθόρυβα και σιωπηλά και μέσα από αυτή την επεξεργασία δημιουργούν τις συνειδησιακές συνθήκες του μέλλοντος....δηλαδή αυτό που βλέπουμε γύρω μας και το περιγράφουμε σαν αρρώστια της εποχής μας, όσοι το λέμε και το βλέπουμε, αυτό είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας πολλών εποχών και πολλών κοινωνιών πριν από την δική μας.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο ο τρόπος ζωής των "προτύπων" μας, που τους παρουσιάζουν στην οθόνη μας σαν εκλεκτούς επισκέπτες της εποχής μας, δεν είναι μόνο οι τελετές που στήνουν κάθε τόσο σε διάφορες χώρες, το πρόβλημα είναι και η μουσική...η σειρά που έχουν τοποθετηθεί οι νότες και οι λέξεις που τις πλαισιώνουν.

Έχουν εντοπιστεί μερικά στοιχεία που δείχνουν την σχέση που έχουν οι νότες σε συγκεκριμένη σειρά με την μαγεία...δηλαδή με προσπάθεια να επηρέασει τον ψυχικό κόσμο του ακροατή και είναι ένα θέμα που αξίζει να ασχοληθουμε, αν φυσικά τα καταφέρουμε χρονικά.

Το θέμα τώρα είναι, τι γίνετε όταν φεύγουν τα πρότυπα μιας κοινωνίας και τι αντάλλαξαν για να γίνουν πρότυπα μιας κοινωνίας…και πόσο καλό έκαναν σε μία κοινωνία...;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν πεθαίνουν την ίδια ημέρα σε άλλη εποχή...όταν η μια είναι βασίλισσα και ο άλλος βασιλιάς, το αντάλλαγμα μοιάζει να είναι το ίδιο…το συμβόλαιο, οι όροι του, ο αριθμός των σελίδων του μοιάζουν να είναι τα ίδια.

Δίνω λοιπόν , κάτω από προϋποθέσεις και όρους, κάτι σημαντικό και γίνομαι κάτι που πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό από αυτό που δίνω….με αποτέλεσμα να χριστώ βασιλιάς της Μουσικής ή Βασιλιάς του ποδοσφαίρου ή κάπου άλλου ……και ένας βασιλιάς είναι καταδικασμένος να είναι βουτηγμένος στα πλούτη και στη δόξα….δεν μπορεί να απαλλαγεί από αυτά όσο φθαρτά και αν μοιάζουν αργότερα, θέλει δεν θέλει θα τιμήσει την υπογραφή του….τη συνεργασία του με τις σκιές.

Και απ΄την άλλη, όσοι τον είχαν βασιλιά και αφέντη τους, τον δόξαζαν σε κάθε στιγμή της ζωής του, δεν γνώριζαν ότι στην ουσία δόξαζαν αυτούς που τον έχρισαν βασιλιά, αυτούς στους όποιους ανήκουν όλα τα βασίλεια της γης και τα παραχωρούν σε εκείνους  θέλουν ή μάλλον σε εκείνους που θα τους προσκυνήσουν θα τους αποδεχτούν και θα εργαστούν για αυτούς(κάτι μας θυμίζει αυτό πολύ πολύ παλία) παραχώρησαν το βασίλειο τους σε αυτόν.... δηλαδή τις σκιές. 


Και οι σκιές με την σειρά τους, μέσα από αυτήν την διαδικασία φαίνεται να παίρνουν δύναμη, ενέργεια….και η ενέργεια, το καύσιμο κινεί το όχημα και δίνει τη δυνατότητα να  προχωράει το σχέδιο και να μην μένει στάσιμο.

Και έρχεται η ώρα της θυσίας και όλα όσα είχε πριν ο Βασιλιάς, τώρα μοιάζουν φθαρτά και μάταια,  σε έναν κόσμο από τη φύση του φθαρτό... χρήματα, εξουσία, δόξα όλα ανήκουν στο παρελθόν….μόνο η υπογραφή του έχει αξία και το έργο του που μένει πίσω.

Η αποδοχή του πλήθους που τον δόξασε, που τον λάτρευε, ένα πλήθος που κατευθυνόταν από αυτόν, που υιοθετούσε και μιμούνταν τις σκέψεις και τις πράξεις του ....και τα όχι και τόσο αθώα τραγούδια του…αυτό μένει πίσω, η αποδοχή του πλήθους, και το έργο του, τα προϊόντα της μουσικής βιομηχανίας που θα συνεχίσουν να παίζουν συγκεκριμένες νότες και λέξεις στο υποσυνείδητο του ακροατή.

Εκεί λοιπόν, στο 16 του 8ου, φεύγει η 
«Βασίλισσα της  σόουλ (soul)»,Αρίθα Φράνκλιν!

Ίδια ακριβώς ημερομηνία,
16 του 8ου, 41 χρόνια πριν(41.14), φεύγει και ο «Βασιλιάς της  rock and roll» Έλβις.

Εκεί που γεννήθηκε η Βασίλισσα στο Μέμφις στο Τενεσι των ΗΠΑ... εκεί πεθαίνει και ο βασιλιάς!

Όταν τρως Βασιλιά ή Βασίλισσα, σε συμβολική ημέρα που μπορούν να το δουν όλοι αλλά δεν το βλέπουν, πας για μεγάλη θυσία.

Αυτά που έγιναν τον Αύγουστο είναι αρκετά, και ακόμη δεν τελείωσε ο μηνάς, τα οποία  φτάνουν να επιβεβαιώσουν όχι μόνο τη θυσία, αλλά το ότι θα ανοίγουν μια μια τις σφραγίδες των θυσιών….δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις ένα μόνο πράγμα….να αφαιρέσεις μια ή περισσότερες ζωές.

Όποιος θέλει, ας πάει πίσω στο χρόνο και ας ρίξει μια ματιά τι συνέβη 308 ημέρες μετά το θάνατο του τότε Βασιλιά.

Ας δούμε και στο βίντεο παρακάτω άλλη μια βασίλισσα που τιμά τον θάνατο της Βασίλισσας!Share:  

3 σχόλια:

 1. 308 μέρες μετά την 16 Αυγ 1977 είναι 24 Ιουνίου 1978. Αλλά δεν βρίσκω να έγινε κατι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. konta epeses sofia https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82_(1978)

   Διαγραφή
 2. Η Μαντόνα "βασίλισσα της πόπ" ντύθηκε ψευτοαφρικανή κ έγλειψε την Αρίθα όχι επειδή την ενδιαφέρει ή την επηρέασε αλλά για να κάνει πωλήσεις κ στο κοινό της. Είπε κοινότυπες κ άψυχες φιλοφρονησεις που ευχαριστούσαν το κοινό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή