Κυριακή, Αυγούστου 12, 2018

Πάμε πάλι στα prive γιατί μάλλον έχουμε πρόβλημα
Και αυτό γιατί γίνονται τόσα στο παρασκήνιο που πραγματικά δεν γίνετε να τα καταγράψεις όλα. Και γίνονται κατά τη διάρκεια που πολύ κόσμος κολυμπάει ανέμελα σε κάποια εξωτική μαγευτική παραλία.

Μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα...... να ήμασταν όλοι σε μια παραλία…αλλά δεν είναι.... δυστυχώς.

Αύριο λοιπόν μαθαίνουμε, με τρόπο αιφνίδιο μάλιστα, για την διορία Τράμπ στον Ερντογάν.

Όπως είπε και ο Ζαχαρίας στα σχόλια, ο Ερντογάν είχε ενημερωθεί από τις 8/8, απλά το ανακοίνωσε σήμερα, κοντά στη λήξη της διορίας 12.8.

Αν θυμάμαι καλά, πάλι στο 8, στις 8 Μαΐου, ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Ιράν τότε με... κυρώσεις, Τουρκία τώρα με.... κυρώσεις και τελεσίγραφο.

Ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει όμως στο 12.21…αυτός ο χρόνος ψάχνει να συντονίσει κάτι και μάλλον όχι την απελευθέρωση ενός…. πάστορα.

Το συναντήσαμε στη συμφωνία για το Σκοπιανό και το διάγγελμα Τσίπρα εκείνο το απόγευμα στις 12.6...

Στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στις 21.6...

Στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 12.7...

Σε διπλό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αττική στις 21.7...

Και οι περσινοί φονικοί σεισμοί στις 12.6 και 21.7 ...

Κάποιοι όπως φαίνεται αγαπάνε πολύ το 12.21

Όχι μόνο αυτά, αλλά σε αυτά τα νούμερα που αντιπροσωπεύουν χρόνο, δίνουν μεγάλη βαρύτητα που μοιάζει να προγραμματίζουν μέσα από το χρόνο την αφιλόξενη συνέχεια για εμάς.

Παρατήρησες τις ελληνικές επιτυχίες που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους στον αθλητισμό;

Σε όλα τα αθλήματα οι επιτυχίες κορυφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα……

Τένις, ποδόσφαιρο, στίβος…
παντού κυματίζει η γαλανόλευκη.... χρυσά και νίκες!

Σίγουρα είναι υπέροχο να έχουμε διακρίσεις σαν χώρα, αλλά αυτός ο συντονισμός με την επιτυχία και την εθνική υπερηφάνεια προσωπικά δεν με αφήνει να το χαρώ.


Ειδικά το συγκεκριμένο διάστημα που συμβαίνει.

Παρατήρησες επίσης ότι ο σεισμός στην Αλβανία προηγείται σεισμικού γεγονότος στην Ελλάδα;


 Σχεδόν μαθηματικά...  διασταυρωμένο σε χρονικό περιθώριο το πολύ 4 ημερών.

Σήμερα είχαμε σεισμό 5,1 ρίχτερ στην Αλβανία.

Και το κερασάκι στην Αυγουστιάτικη τούρτα μας έρχεται από το........ Παγκόσμιο κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας, τη Σαουδική Αραβία και τη Μέκκα. 


Ο Dhu Al-Hijjah είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας στο ισλαμικό ημερολόγιο. Είναι ο μήνας κατά τον οποίο πραγματοποιείται το μουσουλμανικό προσκύνημα του Χατζ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο τους ανακοίνωσε ότι η 3ήμερη γιορτή Eid Al-Adha θα πέσει φέτος στις…… 21 Αυγούστου!!Και εκτιμάται ότι θα το επισκεφτούν περίπου 310.000 κόσμος.

Η θρησκευτική γιορτή Κουρμπάν Μπαϊράμ ή Eid Al-Adha είναι γνωστή και ως "γιορτή των θυσιών"!!

Στο ισλαμικό ημερολόγιο λοιπόν, αύριο 12.8 ξεκινάει ο 12ος μήνας και η γιορτή των θυσιών ορίστηκε Τρίτη 21.8 και γιορτάζεται από τους απανταχού μουσουλμάνους…..όπου και αν κατοικούν, από Αλβανία, μέχρι Τουρκία…στην οποία Τουρκία αναφέρεται συχνά ως Κουρμπάν Μπαϊράμι ή «γιορτή θυσίας», ακόμη και Θράκη... 

Αυτήν την ημέρα,12.8, επέλεξε ο Τράμπ να δώσει διορία στον γείτονά μας...

Αυτή την ημέρα, 21.8, αποφάσισαν κάποιοι να κάνουν την φιέστα για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια....

Τα παραπάνω είναι ένα πλήθος δεδομένων και από ότι φαίνεται από αύριο κάποια πράγματα θα πρέπει να πάρουν το δρόμο τους, έναν όχι εύκολο δρόμο.

Ας περιμένουμε λοιπόν τις επόμενες ημέρες τι θα ξημερώσουν.

Και όπως είπαμε ας εκμεταλλευτούμε αυτό το διάστημα μέχρι της 15, έχουμε τη δίκη μας γιορτή που δεν έχει καμία σχέση με τις θυσίες τους και θα χρειαστούμε προστασία για την όχι και τόσο εύκολη συνέχεια, αυτό είναι το μόνο βέβαιο, διότι όπως φαίνεται έχουμε μπλέξει πολύ άσχημα, προγραμματίζονται στο υπόβαθρο του πεδίου καταστάσεις που θα μας μας ξεπεράσουν.

Rick

Share:  

3 σχόλια:

  1. Λέγοντας για προστασία, θα ήθελα να πω από εμπειρία ότι το σημείο του Σταυρού με μια προσευχή είναι πολύ ισχυρή προστασία και αποτρέπει το κακό. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο όταν σταυρώνουμε εμάς, τους δικούς μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τη χώρα μας, αλλά έχει αποτέλεσμα κι όταν σταυρώνουμε την "πηγή του κακού" και προσευχόμαστε να μη μας βλάψει. Και η "πηγή του κακού" μπορεί να είναι πάλι άνθρωποι, χώροι, χώρες... κι αυτό μας καταλαγιάζει και το θυμό και το φόβο που μας δημιουργούν αυτές οι "πηγές" γιατί με το σταύρωμα και την προσευχή αφήνουμε το πρόβλημα στα χέρια του Θεού. Άλλωστε πριν από μια πολύ κρίσιμη μάχη, το σημείο του Σταυρού είδε σε όραμα ο Κωνσταντίνος με την υπόδειξη Εν Τούτω Νίκα. Έβαλε το στρατό του να σχεδιάσει πάνω στις ασπίδες σταυρό ενώ η πλειοψηφία δεν ήταν χριστιανοί και υποσχέθηκε ότι θα βαπτιστεί χριστιανός αν νικούσε, όπως και έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να προσθέσω ότι σταυρώνουμε "Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή