Σάββατο, Αυγούστου 18, 2018

Κάποιοι κατέχουν το "know how" μιας καταστροφής...και θέλουν να φέρουν μεγαλύτερη!


Μετά τον σεισμό των 5,2Ρίχτερ σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να φοβάται το ενδεχόμενο μιας έκρηξης του Βεζούβιου, του ηφαιστείου που αφάνισε την Πομπηία το 79 μ.χ, δηλαδή 1939(22) χρόνια από σήμερα.

Θυμάμαι μερικά δημοσιεύματα που μετά τις φωτιές στο Μάτι της Ραφήνας, χρησιμοποίησαν στους τίτλους τους τη λέξη.... "Πομπηία";Τα σημάδια υπήρχαν.

Όπως και οι προειδοποιήσεις!

Θυμήσου για τον σκύλο "διασώστη" που δηλητηρίασαν 15 ημέρες πριν...

Για τον mr FIAT που έφυγε στα 66 του….όσες δηλαδή ήταν και οι ημέρες (66) από την παρέλαση υπερηφάνειας μέχρι την τραγωδία με την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι, στον αυτοκινητόδρομο Α10 στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία.
Είχαμε πει ότι με την Ιταλία δεν τελειώσαμε, το είχαμε πει ακόμη και μετά την πτώση της γέφυρας στη Γένοβα.

Και μετά από δυο ημέρες εγένετο σεισμός…και αυτός ο σεισμός ταρακούνησε ανατολική και δυτική Ιταλία…ο σεισμός έγινε εκεί στην ευθεία περίπου που είναι και ο Βεζούβιος, από την άλλη πλευρά όμως ανατολικά, ο Βεζούβιος είναι δυτικά.

Και τώρα μας λένε πως φοβούνται το ξύπνημα του!

Δεν ξέρω με ποιον έχουμε υπογράψει συμβόλαιο ότι δεν ξανασκάσει το συγκεκριμένο ηφαίστειο….σε μια από τι πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές πέριξ ηφαιστείου της Ευρώπης.

Ξέρω όμως και ξέρουμε όσοι είμαστε εδώ, ότι υπάρχει πλέον η εξουσία να αναβαθμιστούν οι τραγωδίες. Περισσότερη ισχύ περισσότερα θύματα αλλά και περισσότερη θλίψη και οργή.

Αυτά που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, οι χρόνοι που αντιστοιχούν σε αυτά, δείχνουν ότι κάτι μεγαλύτερο θέλουν να φέρουν στο μέλλον στην οθόνη μας…όπως και μαρτυρούν και κάτι άλλο.........ότι ΚΑΤΙ  μαγειρεύεται στο Βατικανό, σχέδια….που έχουν σχέση με τον τρίτο Ναό και την πρωτεύουσα του Ισραήλ, σχέδια που τρέχουν παράλληλα από την ημέρα 0 στις 14.5.2018 [=21(7+7+7)]...αφού γνωρίζουμε ότι το Βατικανό, αν και δεν ακούγεται, θα έχει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις που θα συναντήσουμε.

Επίσης να πούμε ότι και ο Βεζούβιος και η Κωνσταντινούπολη…..κατά σύμπτωση, πατάνε στον παράλληλο 41, ο οποίος διέρχεται μέσα από αυτές.

Διότι θυμήθηκαν να μας πουν, το ίδιο διάστημα με την Ιταλική τραγωδία, ότι περιμένουν σεισμό στην Τουρκία 7,7…μας το είπαν χθές στις 17 Αυγούστου….ακριβώς 19 χρόνια μετά τον σεισμό του 1999.

Κάποιοι χάρηκαν στα soc.me. που η Τουρκία θα πάθει ζημιά…όσοι χάρηκαν ας τους θυμίσουμε τι έγινε μετά από 21 ημέρες, στις 7 Σεπτεμβρίου…σε έναν κόσμο ντόμινο δεν χαίρεσαι με την καταστροφή του άλλου, ειδικά όταν είναι γείτονάς σου.

Η αν θες να χαρείς, προφυλάξου...

Κάποιοι λοιπόν ξέρουν το...know how μιας καταστροφής , το ξέρουν από την εποχή της Πομπηίας… από την καταστροφή της Ιερουσαλήμ… από τα Σόδομα και τα Γόμορρα…ξέρουν τον τρόπο οι σκιές που θα κάνουν ένα ηφαίστειο να σκάσει, έναν σεισμό να ισοπεδώσει , γενικά ένα γεγονός που θα αφήσει εκατοντάδες νεκρούς αλλά και την επιστημονική κοινότητα μ@λ@κες,, μερικούς υπερήφανους και αλαζόνες  "ειδικούς", που κατόπιν της τραγωδίας αποδίδουν ευθύνες με βάση τη λογική και τη γραμμική τους γνώση, η οποία τους απαγορεύει να δουν πέρα από τα όρια της εκπαίδευσής που..... τους έχει το σύστημα προσφέρει...και οι μέρες που είμαστε δεν έχουν λογική...αργά θα το καταλάβουν οι "ειδικοί"!!

Έτσι, μια καταστροφή έχει πολλά οφέλη, και ένα από αυτά τα οφέλη όπως το είδαμε και εδώ στην Ελλάδα, μετά την φωτιά στο Μάτι, είναι ότι δημιουργούνται συναισθήματα, οργή, θλίψη, πόνος και αυτά μετά αξιοποιούνται κατά τις επιθυμίες των σκιών…προς μια κατεύθυνση δηλαδή και μια από τις επιθυμίες των σκιών, μετά τις 14.5, είναι να φέρουν τις κοινωνίες απέναντι από τις κυβερνήσεις.

Κάποιοι λοιπόν κατέχουν το "know how" των καταστροφών, όμως δεν κάνουν αυτοί κουμάντο, την εξουσία τους την παραχωρούμε εμείς.


Στα εγχειρίδια τους, έχουν βήμα βήμα τη διαδικασία κατασκευής μιας τραγωδίας....και μέσα σε αυτά τα βήματα, ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα..... κύριο συστατικό στη συνταγή.... είναι η συγκατάθεσή μας!

Και όπως είπαμε και χθες και θα το πούμε άλλη μια φορά, αν δεν αποσύρουν τα νομοθετήματα που ψήφισαν στην Βουλή από την 10.10.2017 και έπειτα, θα δούμε σκληρές εικόνες στην χώρα μας….εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί στην σύγχρονη ιστορία μας.

Όσοι είμαστε εδώ το έχουμε καταλάβει, αυτοί που πρέπει όμως δεν το έχουν καταλάβει και φοβάμαι ότι δεν θα φτάσει ποτέ η κραυγή αγωνίας στους υπευθύνους, δηλαδή όχι φοβάμαι, είμαι σίγουρος…

Οπότε.... πάμε στο επόμενο θέμα.... σε λίγο…ξέρεις ποιο!!!
ΥΓ.

Αν τα ευρήματα είναι σωστά, στο κάδρο των εξελίξεων σύντομα θα μπεί και η Αυστραλία.


Rick


Share:  

2 σχόλια:

 1. Ρικ τη λέξη Πομπηία την χρησιμοποίησα κι εγώ για το Ματί, μου ήρθε αυθόρμητα όταν είδα μια φωτό με νεκρούς στην αυλή ακριβώς έξω από την πόρτα του σπιτιού. Περί τα 6 άτομα σίγουρα δυο ενήλικες κ σιγουρα ένα παιδί που κρατούσε αγκαλιά ο ένας ενήλικας μάλλον γυναίκα. Ήταν πεσμένοι μπρούμητα με σόκαρε φρικτά ότι το κάτω μέρος του σώματος είχε διαλυθεί κι είχε χάσει τη σύστασή του κι ήταν ημισκόρπιο στο καμμένο δάπεδο όπως όταν έχεις κάψει ένα βιβλίο και το καμμένο χαρτί έχει χάσει τη συνοχή που το έκανε ενιαίο κ διαλύεται στο χώρο. Ετσι κ το κάτω κ πιο λεπτο μέρος του σώματος. Τα άλλα δύο σώματα ενδεχομένως κι αυτά παιδιά αλλά μεγαλύτερα... Δεν μπορώ να πω γιατί είχε απομείνει το καρβουνιασμένο κρανίο ένα μέρος του κορμού σαν καμένο κούτσουρο ξύλου, ήταν φοβερό. Αλλά η Πομπήια μου ήρθε στο δεύτερο σίγουρα ενήλικο άτομο που ήταν πεσμένο μπρούμητα καρβουνιασμένο κ το πάνω μέρος του κορμού ανασηκωμένο σε μια κίνηση σαν να προσπαθούσε να φτάσει τους άλλους δύο μερικά βήματα μπροστά του. Ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ η εικόνα ανθρώπινου εκμαγείου που έφτιαξε η τέφτα αλλά σε αποτεφρωμένη έκδοση. ΤΡΟΜΕΡΟ
  Τ Ρ Ο Μ Ε Ρ Ο. Η λέξη Πομπηια ήρθε ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σοφία μου μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά πως σού ήρθε αυθόρμητα...η δύσκολη σκηνή που περιγράφεις σου θύμισε και μου θύμισε όντος, "αυθόρμητα" κάτι που δεν είδαμε, κάτι που δεν ζήσαμε, κάτι που έγινε εκατοντάδες χρόνια πριν..και μας έμεινε γιατί το κατέγραψε η ιστορία, και οι εικόνες μας ήρθαν από την οθόνη, από ντοκυμαντρερ και ταινίες....δηλαδή από τα μέσα προγραμματισμου.....αυτό που λέω είναι ότι ο προγραμματισμός, όσο αυθόρμητος και αν μοιάζει, έχει σκοπό, το έχω συναντήσει στις ώρες που μελετάω τις πληροφορίες πίσω από τίτλους ειδήσεων και αριθμούς.Υπάρχουν επίσης πολλοί που αυθόρμητα δεν σκέφτηκαν τη λέξη Πομπηία, αλλά το ερέθισμα αυτό στην οθόνη ανέσυρε από τη μνήμη τους το γεγονός του 79μχ.,,κάτι το οποίο σε παρόμοια τραγωδία το 2007 δεν είχε συμβεί, από ότι θυμάμαι και όσο είδα τους τίτλους των εφημερίδων τότε δεν μίλαγαν για Πομπηία αλλά για αρχαία τραγωδία κλπ. Δεν επιμένω απλά σου λέω και μια άλλη εκδοχή...όπως και το ότι το 79 μπορεί να είναι και 7,9 ή 7,6..

   Διαγραφή