Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018

Eικόνες καταστροφής μετά τα 4,9 Ρίχτερ – Ρωγμές σε σπίτια και κατολισθήσεις σε Τρίκαλα και Καρδίτσα
Ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ που έγινε στις 10.12 και έγινε αισθητός σε Τρίκαλα, Λάρισα και Καρδίτσα αφήνει πίσω καταστροφές αλλά ευτυχώς κανέναν τραυματία. Ο σεισμός αρχικά είχε μέγεθος 5,2 ρίχτερ αλλά σύμφωνα με την αυτόματη λύση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου αναθεωρήθηκε σε 4,9 Ρίχτερκαι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρό του εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Τρικάλων σε ορεινά χωριά στην λίμνη Πλαστήρα.

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους, οι οποίες ευτυχώς δεν έχουν προκαλέσει τραυματισμούς.

Σε δρόμους της Θεσσαλίας βλέπουμε ζημιές σε αυτοκίνητα από τις κατολισθήσεις αλλά και ρωγμές σε σπίτια. Πολλά καταστήματα που ήταν ανοιχτά στην ευρύτερη περιοχή, είδαν τα προϊόντα τους να πέφτουν από ράφια και ψυγεία. Οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως από Τρίκαλα και Καρδίτσα δείχνουν τις πρώτες εικόνες καταστροφής.

Σεισμός: Εικόνες καταστροφής σε Τρίκαλα και Καρδίτσα
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου και δεν προκαλεί ανησυχία. Σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Ευθύμιο Λέκκα το επίκεντρο εντοπίζεται στη Λίμνη Πλαστήρα του νομού Καρδίτσας. Όπως είπε κουνήθηκε ο μισός κορμός της Ελλάδας.

Η σεισμική δόνηση εκτός από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έγινε αισθητός σε Κατερίνη, Βόλο, Λάρισα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Γρεβενά, Βέροια, Τρίκαλα, Λαμία, Γιάννενα, Άρτα, Αγρίνιο, Ναύπακτο και Κεφαλονιά.

Πηγή: trikalaola.gr, onlarissa.gr

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου