Μέτρα κατά όλων όσοι «επιβουλεύονται την τουρκική οικονομία» είχε εξαγγείλει τις προηγούμενες ημέρες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με την τουρκική δικαιοσύνη να ενεργοποιείται τη Δευτέρα προς αυτή την κατεύθυνση…

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκινάει έρευνα κατά φυσικών και νομικών προσώπων που ενέχονται σε πράξεις που απειλούν την οικονομική ασφάλεια.

Η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κινηθεί δικαστικά κατά κάθε γραπτού και οπτικού ειδησεογραφικού υλικού, ακόμα και κατά... λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θεωρείται ότι εξυπηρετούν τους στόχους αυτής της απειλής.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που προΐσταται της εισαγγελίας, «εντοπίστηκαν 346 λογαριασμοί που διαδίδουν την είδηση για την αύξηση του δολαρίου και έχουν ξεκινήσει δικαστικές έρευνες».

Δέσμη -οικονομικών- μέτρων όπως τη σημαντική μείωση των ποσοστών υποχρεωτικής τήρησης ελάχιστων αποθεματικών σε λίρες, ανακοίνωσε στο μεταξύ τη Δευτέρα η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα, στην προσπάθειά της να στηρίξει το σκληρά δοκιμαζόμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία της χώρας. Τα διορθωτικά μέτρα, στο πεδίο της οικονομίας, είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του ο γαμπρός του Ερντογάν, υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours