Πέμπτη, Αυγούστου 23, 2018

Τώρα που έχει ησυχία στο πεδίο της μάχης, θέλω να μοιραστώ αυτό που μου συνέβη χθεςΕίναι κάτι που περίπου θα το μοιραστούμε και πάλι μεταξύ μας

Είναι απόγευμα, 22 Αυγούστου, χθες δηλαδή.

Είναι μια ημέρα όπως περίπου όλες οι άλλες, με πλούσια και γεμάτη επικαιρότητα που σημαίνει ότι έχεις να αναλύσεις πολλά δεδομένα στο χαρτί, στο μυαλό και στον υπολογιστή…και ταυτόχρονα να τσεκάρεις τις ειδήσεις που θα αναβάσεις, γιατί γίνεται μια προσπάθεια να μην ανεβαίνει ότι να ναι, αλλά κάθε είδηση να είναι ένα σκαλοπάτι γνώσης, πληροφορίας που θα ενισχύει τις υποψίες για το ακριβώς παίζεται γύρω μας.

Μέσα στη αναπόφευκτη μαυρίλα της καθημερινότητας, φροντίζω όσο γίνεται να παρουσιάζω και την φωτεινή πλευρά της ζωής.... και αυτής αλλά και της άλλης που μας περιμένει στο τέλος του δρόμου που ο κάθε ένας μας έχει να διανύσει.

Έτσι φιλτράρω και εκεί κείμενα τα οποία έχουν να κάνουν με την πίστη μας, με την ορθοδοξία, τον Χριστό, τους Αγίους, την Παναγία και γενικά με όλο το ουράνιο πλήρωμα το οποίο αρμόδιοι να μας ενημερώσουν είναι οι πατέρες της εκκλησιάς, μάλλον οι φωτεινοί εκείνοι άνθρωποι που με κόπο έφτασαν σε άλλα μέτρα συνειδητοτητας έτσι ώστε να τους αποκαλυφθούν πράγματα που είναι χρήσιμα για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου....κατ' επέκταση και των Ελλήνων.

Η ενότητα Ψυχαγωγία είναι εκεί αφιερωμένη και όπως έχουμε πει και παλαιότερα, δεν έχει προσηλυτιστικό χαρακτήρα,απλά υπάρχει και  προσφέρεται σε όποιον το επιθυμεί σαν ένα σωσίβιο σωτηρίας των ημερών που μας περιμένουν.....διότι το πλοίο και εδώ συμφωνούμε όλοι, βουλιάζει και δυστυχώς η σύγκρουση με το παγόβουνο είναι αναπόφευκτη.

Η πίστη είναι βίωμα του καθενός.. δεν την επιβάλεις, ούτε αφορίζεις, ούτε καταδικάζεις, είμαστε ελεύθεροι απόλυτα να πιστεύει ο κάθε ένας από εμάς όπου θέλει, αρκεί βέβαια να μην κάνει ζημιά στον δίπλα του....π.χ η άιρεση Σώρρα.

Η ελευθερία μας είναι τόσο σπουδαίο πράγμα που δεν παραβιάζεται ούτε από τον ίδιο τον Θεό....αλλιώς σε κάθε ευκαιρία θα έριχνε φωτιά να κάψει κάθε.... Βερύκιο που θα παραποιούσε μια εικόνα….αλλά δεν το έκανε και δεν το κάνει, οπότε πως εμείς οι πιστοί και καλοί υπηρέτες Του θα το κάνουμε;

Με ποιο δικαίωμα θα καταδικάσουμε έναν άνθρωπό….. όλοι εναντίων ενός;;;!!να τον αφορίσουμε;;;! όποιος και αν είναι ότι και αν έκανε!!Μήπως ξεχάσαμε τη γυναίκα που πήγαν να λιθοβολήσουν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι…τι τους είχε πει ο Χριστός;

Μήπως την αφόρισε, της έκανε μήνυση, ανέβαζε αναρτήσεις με αυτά που έκανε η γυναίκα στο twitter του;;; Αυτά έκανε...;;

Ή μήπως την αγκάλιασε….κατανόησε τη ανθρώπινη φύση της, τις ανθρώπινες αδυναμίες και τα σφάλματα της και την συγχώρεσε πριν ακόμη η ίδια συγχωρέσει τον εαυτό της, πριν ακόμη η ίδια καταλάβει το σφάλμα της....

Για αυτό φτιάχτηκε η ενότητα Ψυχαγωγία, όχι για να καταδικάσει, να αφορίσει, να κατακρίνει και να γίνει εργαλείο αντιπαράθεσης και διχασμού αλλά για να μας ενώσει και να μας κάνει να δούμε με διαφορετικό μάτι την πίστη της χώρας μας,  μια πίστη που δεν είναι  εχθρός ή εξουσιομανής που θέλει να μας ελέγξει αλλά λειτουργεί ξεκάθαρα ως ένας τρόπος ζωής που θα μας βγάλει σώους από το πεδίο για μια συνέχεια αιώνια, αφού στον κόσμο των αντιθέτων, στο πεδίο που βρισκόμαστε, η ζωή είναι ο θάνατος…δηλαδή υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρχει ζωή μετά τη ζωή, υπάρχει η πιθανότητα αυτό που ζούμε ένα μην είναι και τόσο αληθινό.

Έχω ξαναπεί ότι η στήλη αυτή εδώ που γράφω, είναι συνολικά η μαυρίλα του κόσμου σε μερικές γραμμές και η προσέγγιση των γεγονότων μέσα στο χρόνο, με σωστές εκτιμήσεις αλλά και μερικές λάθος προσεγγίσεις!

 Πολλές φορές δίνονται απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα και όπως έχουμε πει θα πάμε μαζί μέχρι την ημέρα που θα πούμε: Αυτό ήταν ξεκίνησε…όσοι πάμε, διότι δεν χρειάζεται και ούτε επιθυμώ να πάρει διαστάσεις αυτή η στήλη, όσοι θέλουν.... αρκεί να υπάρχει ένας αμφίδρομος σεβασμός και να μην ξεφυτρώσουν περιπτώσεις τρολ και άλλων ατόμων που θέλουν να ανακατέψουν την προσπάθεια και να χαλάσουν το ήρεμο κλιμα που επικρατέι μέχρι στιγμής.

Πάμε τώρα σε αυτό που συνέβη χθες...

Εδώ και ένα μισή χρόνο ασχολούμαι, στην κυριολεξία καθημερινά, με τις αναρτήσεις ειδήσεων, μέσω του μπλογκερ…για όσους ξέρουν....αυτό σημαίνει ότι τα βασικά τα γνωρίζω και κάτι παραπάνω γιατί το έστησα μόνος μου το site, οπότε ήθελα δεν ήθελα τα έμαθα, δηλαδή  πως να επεξεργάζομαι και να αναρτώ ένα κείμενο.

Έτσι λοιπόν χθες το απόγευμα, εντοπίζω ένα άρθρο που μιλάει για ένα θαύμα της Παναγίας στην Καρδίτσα…και λέω πολύ ωραία …..έχω να ανεβάσω κάτι στην ενότητα Ψυχαγωγία μερικές ημέρες!
Εξετάζοντας το είχε βάση, γιατί πρέπει κάπως να προσέχουμε με τα θαύματα και τις προφητείες, θέλουν διπλά φίλτρα κατά την ανάγνωση ώστε να αναδημοσιευθούν, όποτε και το αντιγράφω.

Αντιγράφω το κείμενο στο μπλογκερ μου , τοποθετώ τον τίτλο και την πηγή, και έπειτα αναζητώ μια εικόνα της Παναγίας την οποία και ανεβάζω ώστε να πλαισιώνει το κείμενο, όπως βλέπουμε σε όλα τα άρθρα του διαδικτύου.

Όλα έτοιμα λοιπόν , ήταν μια δημοσίευση ρουτίνας, απλή διαδικασία και όσο γίνεται πιο σύντομη γιατί έπρεπε να συνεχίσω διότι στο πεδίο.... «έπεφτε ξύλο».

Πατάω δημοσίευση και η ανάρτηση ανεβαίνει. Πάω στο μπλόγκ, πάλι με ταχύτητα και αντιγράφω το λίνκ της ανάρτησης με σκοπό να την ανεβάσω γρήγορα γρήγορα στα social media. Μόνο οι... περίπου μεταξύ μας αναρτήσεις δεν ανεβαίνουν στα s.m,  όλες οι υπόλοιπες ανεβαίνουν.

Η ανάρτηση να πω είχε ανέβει επιτυχώς στο μπλόγκ, με εικόνα, τίτλο ώρα κλπ.…όλα ρολόι!

Πάω στη σελίδα του site μου στο facebook, την επικολλώ και στην προεπισκόπηση δεν μου εμφάνιζε την εικόνα καθόλου μόνο τον τίτλο.

Εικόνα πουθενά!!!!….πάω στο μπλοκ, κοιτάω, υπήρχε κανονικά…οκ λέω συνηθισμένος στην ταλαιπωρία ας κάνουμε Debug(για όσους αντιμετωπίζουν θέμα με ανάρτηση στο fb αντιγράφεις το λινκ της ανάρτησης, πας στην διεύθυνσή developers.facebook.com
 και εκεί που λέει "enter the URL" πατάς επικόλληση την ανάρτηση και έπειτα debug…και σου δείχνει πως εμφανίζεται η ανάρτηση σου στο fb…αν έχει θέμα η εικόνα, που συνήθως έχει, ,πατάς Scrape again, δυο περίπου φορές και στο διορθώνει) 

Κάνω αυτή τη διαδικασία, μου την έβγαζε κανονικα την εικόνα....

Οκ λέω… κάνω ανανεώσει στη fb σελίδα και ξανά επικόλληση … πουθενά η εικόνα...

Ξανακάνω πάλι το ίδιο….πουθενά η εικόνα….. μόνο ο τίτλος της ανάρτησης.

Επαναλμαβάνω την ίδια διαδικασία,πατάω Debug, μου εμφάνιζε κανονικά την εικόνα, πάω στο site μου, εμφάνιζε κανονικά την εικόνα, πάω να την δημοσιεύω στο fb... πουθενά η εικόνα!

Αρχίζω σιγά σιγά να ανεβάζω θερμοκρασία… λάδια, ψυγείο νερού,ηλεκτρονικές προειδοποιήσεις.... όλες οι φωτεινές ενδείξεις ήταν λίγο πριν ξεκινήσουν να αναβοσβήνουν.

Η εικόνα της Παναγίας που είχα βάλει στη δημοσιεύση, ήταν μια πολύ καλή εικόνα, με τα minimum χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα…όμως υπήρχε…άλλωστε το κάνω κάθε μέρα περίπου 20 φορές.

Συνεχίζω να κάνω τα ίδια, την ίδια ώρα που κάθε δευτερόλεπτο μου κοστίζει…και ξέρω πως πολλά δευτερόλεπτα θα με ξενυχτήσουν.

Η ένδειξη των οργάνων μου όπως είπαμε έχει ήδη ανάψει.

Λέω θα αλλάξω εικόνα, μάλλον φταίει η εικόνα… δεν γίνεται κάποιο λάθος έχω κάνει....την ώρα που το debug μου βγάζε οκ την ανάρτηση και στο site υπήρχε κανονικά η εικόνα με το κέιμενο....

Όποτε θα βρω μια καλή εικόνα καθαρή με ευκρίνεια να τελειώνω, γιατί ήδη έχανα χρόνο και ψυχραιμία(φαντάσου χάλια που έχω να θέλω να ανεβάσω κάτι πνευματικό μέσα στα νεύρα!!οξύμωρο δείγμα της εσωτερική μου κατάστασης)

Την φώτο που ανέβασα μετα την θυμάμαι!Ηταν αυτή εδώΠάω λοιπόν, μετά από τόση ώρα προσπάθειας και τα λαμπάκια να τρεμοπαίζουν όπως σαν αυτά του αντιδραστήρα της Ουκρανίας στο ατύχημα τότε, αφαιρώ την εικόνα και βάζω την παραπάνω εικόνα. Λέω τώρα δεν γίνεται να μην δουλέψει...

Καλού κακού πριν την ανεβάσω στο fb, πάω στο debug , την περνάω και βλέπω πως φαίνεται κανονικότατα, την τσεκάρω μάλιστα με το Scrape again και φαινόταν κανονικά και μάλσιτα ήταν πιο ωραία από την άλλη.

Έτσι, μετα από αυτή την μίνι περιπέτεια,  φτάνει ή ώρα να επικολλίσω το λινκ της ανάρτησης στο fb ώστε να ανέβει επιτέλους η δημοσιέυση.

Πατάω λοιπόν επικόλληση και .................................TΙΠΟΤΑ…....όπως το διαβάζεις!!! πουθενά η εικόνα!!

Πάω στο site υπήρχε κανονικά, ξανά επιχειρώ να την επικολλήσω, πουθενά η εικόνα, μόνον ο τίτλος!

Εκεί ξεκινάει και καπνίζει το σύστημα όλο…

Εννοώ πως κάνω πιο πίσω την καρέκλα, ανάβω τσιγάρο, και κοιτάω την δημοσίευση και λίγο όλο το σύστημα...μάζι με τον υπολογιστή...καταλαβαίνεις..μένω στον 6ο.

Αυτό που θυμάμαι να λέω είναι....δεν γίνεται και δεν μου έχει ξανασυμβεί στις 4687 αναρτήσεις που έχω ανεβάσει….. δεν έχω ξανά συναντήσει κάτι τέτοιο.

Αφού έσβησα το τσιγάρο, ανάβω και άλλο, και λέω ή ιός είναι ή αρχίζω και τρελαίνομαι.

Ας δούμε λέω το πρώτο, ψάχνω για ιό, την ώρα που συνεχίζω την διαδικασία με το debug. Ακριβώς τα ίδια…κανονικά να φαίνεται η φωτογραφία, να επιχειρώ να επικολλήσω την ανάρτηση και να μην έχει εικόνα…ειδικά τώρα που είχα αλλάξει εικόνα, δεν είχε λογική και αυτά τα… δεν έχω λογική στην εργασία σου, συνήθως την πληρώνει ή ύλη γύρω σου.

Τίποτα από ιούς…

Λέω θα ξανά αλλάξω φώτο…βάζω μια τρίτη φώτο που δεν θυμάμαι ποια ήταν….είπα αυτό και τέλος θα διαγράψω την ανάρτηση, δεν θα μου σπάσουν τα νεύρα σήμερα…άλλωστε, έχω χίλια δυο πράγματα να κάνω…φαίνεται είναι γραφτό να μην ανέβει, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν θέλει να ανέβει όποτε μην το κουράζω!

Βρισκω στην τύχη μια τρίτη εικόνα της Παναγίας, διαγράφω την δεύτερη και την ανεβάζω στην ανάρτηση μου.

Αντιγράφω το λινκ της ανάρτησης μου και πάω στο fb, το επικολλώ και……… …..
πάλι τίποτα!!!

Ούτε με αυτή….απέναντι μου αν κάποιος κάθονταν θα αντίκριζε καπνούς και μουρμουρητά…εντωμεταξύ το πείσμα μου χειροτέρευε την κατάσταση, κάνοντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την αρχή συνέχεια..ξανά και ξανά…και τίποτα…η εικόνα της ανάρτησης να εμφανίζεται στο site..... αλλά μέχρι εκεί!

Εν μέσω απίστευτου εκνευρισμού σταματάω…και αποφασίζω να διαγράψω την ανάρτηση οριστικά για να προχωρήσω , είναι κάτι που δεν μπορώ να το λύσω, όποτε ας το αφήσω να πάει στα κομμάτια το πείσμα μου, θα βρω κάτι άλλο να ανεβάσω στην ενότητα αυτή αργότερα.

Για κάποιον λόγο που δεν θυμάμαι, μπαίνω μέσα στην ανάρτηση, εκεί που επεξεργάζεσαι το κείμενο και μου έρχεται ο λογισμός να δω το θαύμα που περιγράφει το κείμενο σε ποια εικόνα της Παναγίας αναφέρεται, γιατί έχει πολλά ονόματα ανά την Ελλάδα που κάθε πιστός την επικαλείται.

Στην αρχή του κειμένου γράφει

Μία ασημένια ελιά κοσμεί από σήμερα την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου.

Διαβάζοντας το…έρχεται και πάλι ένας λογισμός, την ίδια ώρα που ετοιμάζομαι να διαγράψω την ανάρτηση….δεν ψάχνεις να βρεις κάποια φωτογραφία με την εικόνα της Παναγίας της Βασίλισσάς, που δεν την έχεις ακούσει και ποτέ σου;

Βρισκω στα γρήγορα μια εικόνα, με τον τρόπο που βρήκα και τις προηγούμενες, απλά και μόνο για να πείσω τον εαυτό μου ότι μάλλον αυτό το άρθρο δεν πρέπει να ανέβει... ότι και αν κάνω!

Την ανεβάζω στο site, απλά και στα γρήγορα αντιγράφω το λινκ και πάω στο fb, κάνω επικόλληση και………………....η ανάρτηση ανεβαίνει κανονικότατα!!!!!!!!!!!


Ναι ναι ανέβηκε... με την εικόνα της Παναγίας της Βασίλισσας.... για την οποία και έγραφε το άρθρο!

Για μερικά δευτερόλεπτα πάγωσα…..λέω αυτό δεν γίνετε και δεν έχει λογική…δεν το πίστευα ότι θα γίνει,…αλλά εκεί που τελειώνει η λογική ξεκινάει η πίστη…δεν έχω σοβαρή πίστη, όποτε άναψα ένα τσιγάρο, το τρίτο μάλλον και απλά προσπαθούσα να συλλάβω αυτό που μόλις είχε συμβεί.

Δεν χρειάζεται να σου πω να με πιστέψεις, απλά θα με πιστέψεις, δεν διαπραγματεύομαι το αντίθετο, όσοι με διαβάζουν γνωρίζουν ότι τουλάχιστον είμαι ειλικρινής…. και πραγματικά δεν είχε καμία λογική αυτό που έγινε, όπως έγινε σε ένα κλίμα όχι και τόσο κατανυκτικό.

Η περιβόητη ανάρτηση που με θύμωσε, με στεναχώρησε, με προβλημάτισε και στο τέλος με άφησε παραπάνω από έκπληκτο και με το στόμα ανοιχτό να προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε, είναι αυτη: 

Καρδίτσα: Το Ολοζώντανο Θαύμα Της Παναγίας Που Συγκλονίζει

Και όπως φαίνεται, πρέπει να προσέχω περισσότερο από εδώ και πέρα την ενότητα Ψυχαγωγία, να μην κάνω τα δικά μου, υπάρχουν για εμάς κάποιες λεπτομέρειες που για Άλλους δεν είναι και τόσο λεπτομέρειες, άλλα έχουν κάποια ουσία που κρύβεται στις όχι και τόσο λεπτομέρειες.

Δεν ήξερα αν έπρεπε να το καταθέσω, λίγο η ηρεμία στο πεδίο, λίγο ότι ακόμη σβουρίζει στο κεφάλι μου… το μοιράστηκα.


Rick
Share:  

2 σχόλια:

  1. Σήμερα είναι η μέρα της, της Παναγίας Βασίλισσας (23/8).Απ΄ότι διάβασα -ούτε εγώ την ήξερα- η εικόνα έγινε για να δείξει τη θέση που πήρε η Παναγία στον ουρανό μετά το θάνατο και την μετάστασή της. Γιορτάζει σήμερα 23/8 που είναι τα "εννιάμερα της Παναγίας", το κλείσιμο του εορτασμού της Κοίμησης. Περίμενα ότι θά΄χε "ησυχία" σήμερα γιατί ήταν η μέρα της Παναγίας και όπως φαίνεται πολύ άνθρωποι την τίμησαν και μπόρεσε να επικρατήσει η Θεία Χάρη.
    Rick έχεις πει πολλές φορές ότι συγκεκριμένες εκδηλώσεις που συμμετέχουν οι άνθρωποι τους κάνουν -πολλές φορές εν αγνοία τους- φορείς του Κακού που παίρνει ενέργεια και προκαλεί μετά συγκεκριμένα οδυνηρά γεγονότα εις βάρος των ανθρώπων -πως το Κακό χρειάζεται την ενέργεια των ανθρώπων για να δυναμώσει, περιγράφεται και στην πλοκή του Χάρι Πότερ.
    Το ίδιο όμως συμβαίνει κι από την αντίθετη πλευρά: οι άνθρωποι που μετέχουν σε χριστιανικές τελετές και πρακτικές (νηστεία, προσευχή, μετάνοια, εξομολόγηση) γίνονται φορείς της Χάρης του Θεού και βιώνουν την προστασία και τα θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή