Πάγωσε τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία ο Τραμπ 

Ο επικεφαλής εθνικής ασφάλειας ενημέρωσε τον Τούρκο πρέσβη ότι παγώνουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον από το καθεστώς Ερντογάν. Πλέον η πίεση Τραμπ προς την Τουρκία είναι αφόρητη.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg ουσιαστικά ο εκπρόσωπος του Τραμπ δεν έδωσε καμία εναλλακτική στον Τούρκο Πρέσβη. Οι σχέσεις των χωρών παγώνουν μέχρι να υπάρξει απελευθέρωση του πάστορα.

Η συνάντηση έγινε μάλιστα με αίτημα του Τούρκου πρέσβη, γεγονός που δείχνει ότι τα μέτρα της Ουάσιγκτον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την Τουρκία η οποία βλέπει την λίρα να βυθίζεται και την οικονομία της να μπαίνει σε ένα σπιράλ ύφεσης, ενώ ήδη κάποιοι προβλέπουν ότι βρίσκεται προ των πυλών του ΔΝΤ.

«Πόλεμος» Ερντογάν με τις ΗΠΑ – Ανακοίνωσε μποϊκοτάζ σε αμερικανικά προϊόντα


Μποϊκοτάζ σε ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιλέγοντας μετωπική σύγκρουση με τον Τραμπ, ύστερα από τα οικονομικά μέτρα σε βάρος της Τουρκίας από τους Αμερικανούς.

Αυτά, την ώρα που μόλις χθες το απόγευμα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στον Τούρκο πρέσβη στην Ουάσιγκτον ότι παγώνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση όσο ο Ερντογάν δεν προχωράει στην απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Παρά το νέο τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να τραβήξει το σχοινί. Αυτού του είδους η «απάντηση» στις αμερικανικές πιέσεις δείχνει ότι επιλέγει τη σκληρή γραμμή, στο πλαίσιο ίσως του εκβιασμού που επιχειρεί προς τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι για την Τουρκία υπάρχουν εναλλκτικές λύσεις, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς προς την μεριά της Ρωσίας του Πούτιν.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours