Κυριακή, Αυγούστου 26, 2018

Στη Συρία ο Ιρανός υπ.Άμυνας Αμίρ Χαταμί-Συναντήθηκε με τον ΆσαντΟ πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συναντηθηκε σήμερα Κυριακή με τον υπουργό Άμυνας του Ιράν, τον ταξίαρχο  Αμίρ Χαταμί, ο οποίος είναι επικεφαλής της ανώτερης στρατιωτικής αντιπροσωπείας που επισκέπτεται επί του παρόντος τη Συρία.

Η συνάντηση αφορούσε τις νίκες που επιτεύχθηκαν από τον Συριακό Αραβικό Στρατό στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Χατέμι τόνισε το σθένος που επέδειξε ο συριακος λαος, η ηγεσία του και η νίκη απέναντι στην τρομοκρατία και τα οποία θα μεινουν στην ιστορία της Συρίας και θα είναι ένα παράδειγμα όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής αλλά και για όλο τον κόσμο.

Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Συρίας να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο μέχρι να επιτύχει πλήρη νίκη απέναντι στην τρομοκρατία.

Ο ιρανός υπουργός επανέλαβε τη θέση της χώρας του υπέρ της ενότητας και της ανεξαρτησίας της Συρίας, μακριά από οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση, επισημαίνοντας ότι η Τεχεράνη θα συνεχίσει να ενεργεί βάσει αυτών των αρχών, ανεξάρτητα από τις απειλές και τις πιέσεις που ασκούνται από ορισμένες χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος al-Assad επιβεβαίωσε τη σημασία αυτής της επίσκεψης και αναφέρθηκε στο βάθος των σχέσεων μεταξύ Συρίας και Ιράν, τονίζοντας τη σημασία της ανάπτυξης της διαδικασίας κοινού συντονισμού και τον καθορισμό μακροπρόθεσμων σχεδίων συνεργασίας που ενισχύουν τη σταθερότητα των λαών του Ιράν και της Συρίας, απέναντι σε όποιους την υπονομεύουν.

Ο Σύρος πρόεδρος σημείωσε ότι η αμερικανική προσέγγιση και τακτική στην περιοχή, ειδικά όσον αφορά την προσέγγιση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία, επιχειρεί να παρατείνει τον πόλεμο στη Συρία υποστηρίζοντας τρομοκρατικές οργανώσεις και επιδιώκοντας μια πολιτική κλιμάκωσης με απειλές σε κάθε επιχείρηση που ξεκίνα από τον Συριακό Αραβικό Στρατό και τις συμμαχικές δυνάμεις του κατά της τρομοκρατίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Άμυνας Αμπντουλάχ Αγιούμπ, ο πρεσβευτής της Συρίας στην Τεχεράνη και ο Πρέσβης του Ιράν στη Δαμασκό. Νωρίτερα, ο στρατηγός Αγιούμπ συναντήθηκε με τον Ιρανό υπουργό.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αγιούμπ ανέφερε ότι οι σχέσεις μεταξύ Συρίας και Ιράν είναι ένα μοτίβο διμερών δεσμών μεταξύ κυρίαρχων και ανεξάρτητων κρατών.


en.muraselon.com

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου