Τρίτη, Αυγούστου 21, 2018

Στο «κόκκινο» βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το διάγγελμα Τσίπρα-Φόβοι των επενδυτών για παροχέςΣτο «κόκκινο» βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το διάγγελμα Τσίπρα, παρότι η επίσημη ανακοίνωση για την έξοδο από το μνημόνιο, έστω τυπικά, θα έπρεπε να επιδράσει ευεργετικά στην κεφαλαιαγορά.

Το ΧΑ δεν «βρήκε την Ιθάκη του», καθόσον ο Γενικός Δείκτης Τιμών στην εγχώρια κεφαλαιαγορά σημείωσε πτώση -1,04% στις 705,20 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται σε 43,91 εκατ. ευρώ, ενώ σε αρνητικό δείκτη έχουν γυρίσει μεταξύ άλλων και οι τράπεζες.

Κατά τα φαινόμενα, οι επενδυτές, μικροί ή μεγαλύτεροι, ξένοι και εγχώριοι, δεν είδαν με «καλό μάτι» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι ο κ. Τσίπρας εκπέμπει σήμα για παροχές, παρά τις περί αντιθέτου προτροπές από θεσμούς και φορείς, οι οποίες θα εξειδικευθούν και θα παρουσιαστούν στη ΔΕΘ στις 8 – 9 Σεπτεμβρίου.

Στο 4,22% βρίσκεται η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου μετά το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, ωστόσο είχε φθάσει και το 4,33% την περασμένη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η Αθήνα τον προσεχή μήνα σχεδιάζει έξοδο στις αγορές


skai.gr
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου