Πιστεύεις στα θαύματα;

Άλλοι ναι πιστεύουν σε όλα, αληθινά ή γιαλαντζί….τα καταπίνουν άφιλτρα.

Άλλοι όχι….δεν πιστεύουν με τίποτα και σε τίποτα, είναι κάθετα αντίθετοι, αγύριστα κεφάλια που λέμε.

Είναι θέμα προαίρεσης και αντίληψης, τι θα δεχτούμε ως πραγματικότητα και τι όχι.

Αν υπάρχει καλή προαίρεση, πνεύμα ερευνητικό και όχι αρνητικό, τότε τα φίλτρα της αντίληψης διυλίζουν το αποτέλεσμα, και ανάλογα θα αντιληφθεί κάποιος ένα γεγονός σαν πραγματικό, σαν ψεύτικο ή σαν σύμπτωση.

Δεν γίνεται όλοι να πιστέψουμε σε όλα, είναι λογικό, δεν γίνεται όμως όλοι και να τα απορρίψουμε όλα.

Αν έχεις καλή προαίρεση, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μη δεις το θαύμα.


Θαύμα σημαίνει α)κατάργηση των φυσικών νομών που γνωρίζουμε και β)παρουσία Θεού.

Δεν είμαστε εξοικειωμένοι με την προσπέλαση των φυσικών νόμων, είναι και αυτό λογικό, αφού διαθέτουμε περιορισμένη συνείδηση και αντίληψη του κόσμου μας και των αισθήσεων μας, πιστεύουμε αποκλειστικά σε ότι βλέπουμε, ότι δεν βλέπουμε απλά δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει, ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε μέσα από τις αισθήσεις μας και τις πεπερασμένες/ελεγχόμενες δυνατότητες της επιστήμης, απλά δεν υπάρχει και δεν το αποδεχόμαστε.

Αν κάτσουμε απέναντι εγώ και εσύ και κοιταζόμαστε, ανάμεσά μας υπάρχουν εκατομμύρια σωματίδια που κινούνται και γεμίζουν το κενό ανάμεσα μας, όμως η όρασή μας δεν έχει την ικανότητα να τα καταγράψει, δεν τα βλέπουμε, βλέπουμε απλά το κενό, εγώ εσένα και εσύ εμένα............όμως ανάμεσα μας υπάρχουν και κινούνται εκατοντάδες μικροσκοπικά σωματίδια δίχως να αντιλαμβανόμαστε την παρουσία τους.

Όποτε, ότι δεν βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει , ίσως χρειάζεται ένα μέσο, ένα εργαλείο, στην προκειμένη περίπτωση ένα μικροσκόπιο, για να δούμε τι υπάρχει ανάμεσά μας, εκεί που υποτίθεται υπάρχει το κενό.

Ούτε τη δύναμη βλέπουμε η οποία κάνει το μήλο να πέφτει από τη μηλιά στο έδαφος, αλλά υπάρχει, είναι νόμος, και μετριέται...

Έτσι και στο θαύμα, υπάρχει μια άγνωστη δύναμη που ανατρέπει μια άλλη δύναμη των τριών μας διαστάσεων, και π.χ το μήλο, το κάνει αντί να πάει κάτω, να πάει πάνω ή δεξιά ή αριστερά....οπουδήποτε!!

Και αυτή η δύναμη, ο νόμος της δύναμης που ασκείται και παραβιάζονται/καταργούνται  προσωρινά  οι φυσικοί νόμοι των τριών μας διαστάσεων είναι η Πίστη...μονάδα μέτρησης είναι η πίστη του καθενός και με βάση πάντα αυτό που κάποτε μας είπε ο Χριστός, ότι αν είχαμε πίστη σε μέγεθος κόκκου άμμου θα λέγαμε στο βουνό να ξεριζωθεί και να μετακινηθεί, δείχνει την ακεραιότητα αυτού του νόμου. 

Άρα, κάποιες δυνάμεις, κάποιοι νόμοι δεν έχουν φτάσει ακόμα στην αντίληψη μας και επειδή η επιστήμη δεν επιτρέπεται ή δεν μπορεί να τα αποδείξει, νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν.

Όπως και ο νόμος του χρόνου, που μέσα από αυτόν, όπως έχουμε δει επανειλημμένα, μας βάζουν δίχως να το ξέρουμε να φυτεύουμε καταστροφές.

Στο πεδίο μας, στη χώρα μας, έχουν ξεκινήσει και συμβαίνουν πράγματα που ξεπερνούν την λογική. Τα περισσότερα είναι αρνητικά…τα λιγότερα και πιο σοβαρά είναι όμως θετικά.

Πέρυσι, η αξιωματικός του στρατού Βασιλική Πλεξίδα επαιβαινε στο ελικόπτερο τύπου «Χίουι»,το οποίο στις 19.4.2017 συντρίβεται στην περιοχή Σαραντάπορο Ελασσόνας.…και είναι η μόνη που επιβίωσε της πτώσης.

Και αυτή η κοπέλα είδε ολοζώντανη την Παναγία, για 2,5 ώρες ήταν μαζί της, από τη μια να τη σώζει με τρόπο που ξεπερνάει κάθε λογική και από την άλλη να τις μεταφέρει το μήνυμα για την Ελλάδα που θα πρέπει να ακουστεί στους απανταχού Έλληνες, το μήνυμα για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε.

Δεν ήταν απλά ένα θαύμα, ήταν ένα τρανταχτό γεγονός που συνοδεύεται από πληροφορία, πληροφορία που είναι προειδοποίηση σε όλους μας για προετοιμασία, πληροφορία που έρχεται μακριά από το παρόν μας, από το μέλλον που οικειοθελώς χτίζουμε όλο αυτό το διάστημα.

Αποτέλεσμα αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος;

Να αναρωτιούνται κάποιοι "αρθρογράφοι" σε κάποια site γιατί έσωσε η Παναγία την Βασιλική κι άφησε τους άλλους να πεθάνουν!!

Είναι αυτό που είπαμε πιο πάνω, η προαίρεση που έχει ο κάθε ένας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι θερμοί, ή να το πούμε καλύτερα δεν πιστεύουν, όμως σέβονται την πίστη του άλλου, η προαίρεση τους είναι θετική και ανά πάσα στιγμή ένα ξαφνικό γεγονός μπορεί να τους αλλάξει όλο τους το είναι και αυτό θα συμβεί γιατί θα έχουν προνοήσει να έχουν αφήσει το παράθυρο της ψυχής τους ανοιχτό και την πόρτα της τετράγωνης λογικής τους κλειδωμένη, ώστε να μπει η πληροφορία από εκεί.Μέχρι να συμβεί αυτό τους καταλαβαίνω, κατανοώ ότι είναι δύσκολο να κάτσουν στη συνείδησή τους γεγονότα που ξεπερνούν τη λογική, αλλά αν υπάρχει καλή προαίρεση, τότε είναι ο καιρός τους, είναι οι μέρες τους....άλλωστε είμαστε σε ημέρες που η λογική, το βλέπουμε όλοι νομίζω,  θα πάει περίπατο.

Διότι η απουσία καλής προαίρεσης το επόμενο διάστημα θα είναι λόγω παρουσίας εγωισμού. Υπάρχει ίσως υγιής εγωισμός, αυτός που σε κάνει να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, αλλά υπάρχει ο πολύ εγωισμός, που ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια.


Είναι ο άρρωστος εγωισμός, η πίστη αποκλειστικά στη λογική μου, στο εαυτό μου, στις αγορές, στην επιστήμη, στους θεσμούς, στους ισχυρούς, στο χρήμα.... φοβάμαι πως όσοι σκέφτονται έτσι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα για τη δύσκολη συνέχεια. 

Αντίθετα όσοι διατηρήσουν τους ορίζοντες τους διευρυμένους, το ανεξήγητο θαύμα τρίτων ανθρώπων θα γίνει κάποια στιγμή στη συνέχεια και βίωμα δικό τους και αν κάτι το βιώνεις έχει άλλη βαρύτητα στη σκέψη και τη συνείδησή σου, στο πως βλέπεις και αντιμετωπίζεις τα θαύματα και γενικότερα την πίστη μας.

Αυτό που Έκανε η Παναγία στη Βασιλική και το μήνυμα που έστειλε σε όλους τους Έλληνες έναν χρόνο πριν…..αυτό που Έκανε σήμερα, ανήμερα της γιορτής της, με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, δεν είναι απλά δύο θαύματα, είναι και πληροφορίες που υπάρχουν πίσω από αυτά τα δυο γεγονότα.

Παρατήρησες ότι και οι δύο αυτές εκκωφαντικές επεμβάσεις Της είναι στα σώματα ασφάλειας, και συγκεκριμένα στον στρατό;

Τι θέλει να μας πει κάτι τέτοιο;

Αν δεν κάνω λάθος, θέλει να μας πει ότι, όταν το μέλλον συναντήσει το παρόν θα φοράει χακί.

Και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν!!


Όσες αποθήκες τροφίμων και να γεμίσεις, όση καλή προετοιμασία και να γίνει,  όταν ακούσουμε για πόλεμο και απώλειες και η ψυχική μας αποθήκη είναι άδεια, τότε θα τα βρούμε σκούρα, διότι τότε θα μιλάμε και για ψυχική επιβίωση.

Και είμαστε σε αυτή τη ροή...όπως δείχνουν τα πράγματα και οι εξελίξεις.

Έχει σφραγίσει κάτι τέτοιο, η πολεμική σύρραξη με το γείτονα, το μόνο που μένει είναι η χρονική του εκδήλωση και έχουμε πει και σε παλαιοτέρα άρθρα, την εκτίμηση της κατάστασης σε συνάρτηση με το γείτονα και την παρουσία του Σουλτάνου. 

Το προηγούμενο διάστημα, εισπράξαμε χαρά και υπερηφάνεια σε όλα τα αθλήματα, έναν καταιγισμό μεταλλίων, μια χαρά που κορυφώθηκε χθες με την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτών μετά από 167 ημέρες (77).

Είναι λογικό να χαρούμε αλλά στον κόσμο των αντιθέτων σοφό είναι να προετοιμαστούμε.
Σε επόμενο άρθρο σήμερα θα πούμε μερικά πράγματα που έχουν εντοπιστεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δες την δεκαπενταυγουστιάτικη πληροφορία ,δεν έχει σημασία αν πιστεύεις ή όχι,  κατέγραψε την και άφησε τις αισθήσεις της ψυχής σου ανοιχτές για τη συνέχεια και προετοιμάσου για το ενδεχόμενο μερικές καταστάσεις να ξεπεράσουν την λογική μας, και αν διατηρήσουμε τα συνειδησιακά μας φίλτρα καθαρά, τότε αυτές οι καταστάσεις, αυτά που σαν πληροφορία βρίσκονται πίσω από αυτές, εύκολα θα περάσουν στην αντίληψή μας και αυτές θα είναι οι απαντήσεις, οι αποδείξεις στη «συναλλαγή» μας με το Θεό και φυσικά το στήριγμά μας για την δύσκολη συνέχεια...μια συνέχεια που θα έχει τέλος αίσιο, όπως απελευθερώθηκαν οι στρατιωτικοί μας, θα απελευθερωθεί και η χώρα από τα μνημόνια, τους δανειστές, τα χρέη, τους παλαβούς και διεστραμμένους νόμους, τη λιτότητα...όμως  το 5μηνο της ταλαιπωρίας, του Γολγοθά και της αλλαγής είναι μπροστά μας.

Τόσο κράτησε περίπου η ταλαιπωρία των δύο στρατιωτών, 167 ημέρες, σε έναν κόσμο συμβολισμών και εννοιών, ίσως [και το αναφέρω επιφυλακτικά] αυτός και να είναι ο χρόνος που θα κρατήσει η ταλαιπωρία της χώρα μας μέχρι την αλλαγή, μέχρι τα έσχατα γεγονότα που θα ακολουθήσουν στη συνέχεια, μέχρι την εκπλήρωση των προφητειών, [προς τα εκεί πάμε] και που όλοι πάνω κάτω τις γνωρίζουμε και θα κάνουν τον πλανήτη αγνώριστο.... να ντρέπεται να κοιταχτεί στον καθρέπτη.


Μέσα από τις προφητείες γνωρίσαμε τι θα γίνει, γενικά και ειδικά, άλλα σε βαθμό που να μην μας βλάψουν οι πληροφορίες.


Μέσα από τα θαύματα της Παναγίας γνωρίσαμε ότι είμαστε χρονικά μέσα σε αυτά που πρόκειται να γίνουν. 


Και τέλος, ίσως μας γνωστοποιήθηκε ακόμη και το πόσο θα κρατήσει το κακό, ώστε να μην το βάλουμε κάτω, να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τις ημέρες εκείνες  μία και μόνο σκέψη θα είναι αρκετή να μας δώσει κουράγιο και δύναμη, η σκέψη του πότε θα στερέψουν οι κακουχίες και οι δυσκολίες της περιόδου εκείνης. Όταν περάσει αυτό το δύσκολο διάστημα,το παραπάνω πεντάμηνο, εξάμηνο, νομίζω πως θα νιώσουμε τύψεις για ένα πράγμα....

για την αχαριστία και την απαξίωση που δείξαμε στην αγάπη της...

Και οι τύψεις.....αχ αυτές οι τύψεις είναι να μην σε πιάσουν,  σε γονατίζουν...


Άλλα όπως λένε, όταν γονατίζεις, τότε όρθιος μιλάς στο Θεό.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΕΞΙΔΑ


Η Παναγία μου είπε “θέλω να κηρύττεις το θαύμα το οποίο σου έγινε, για να δυναμώσει η πίστη όλων για τα έσχατα γεγονότα που έρχονται”.

Rick
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours