Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018

Συριά: Ο στρατός της Κίνας είναι έτοιμος να συμμετάσχει στη μάχη για την απελευθέρωση της ΙλντίμπO πρέσβης της Κίνας στη Συρία ο Qi Qianjin εμπιστεύθηκε στη συριακή εφημερίδα Al-Watan ότι ο κινέζικος στρατός είναι έτοιμος να συμμετάσχει με τον έναν ή άλλον τρόπο στην επικείμενη επίθεση του συριακού στρατού κατά θέσεων των τρομοκρατών στο Idlib, κυρίως λόγω της παρουσίας πολυάριθμων τρομοκρατών Ουιγούρων κοντά στην Jisr al-Choghour.

« Ο στρατός της Κίνας αναλαμβάνει από την πλευρά του την ευθύνη της προστασίας της εθνικής κυριαρχίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας της Κίνας. Προσανατολίζεται ομοίως να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης», δήλωσε ο Qi Qianjin.

Ερωτώμενος στις σχέσεις μεταξύ συριακού και κινέζικου στρατού ο Qi Qianjin απάντησε ότι η στρατιωτική τους συνεργασία συνεχίζεται αναφορικά με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

«Γνωρίζουμε ομοίως ότι η αντιτρομοκρατική μάχη στη Συρία δεν είναι μια μάχη που έχει να κάνει μόνο με το συμφέρον του συριακού λαού αλλά επίσης και με αυτό του κινέζικου λαού αλλά και παγκόσμιου πληθυσμού», δήλωσε.

Ο συριακός και ο κινέζικος στρατός είναι γεροί εταίροι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένων των κινέζικων τρομοκρατικών ομάδων. Το Πεκίνο δεν ανέπτυξε στρατιωτικές του δυνάμεις στη Συρία αλλά στέλνει περιοδικά στρατιωτικούς του συμβούλους.

dimpenews.com
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου