Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2018

Στην Ουκρανία ο αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον ΜπόλτονΗ επίσκεψη του Τζον Μπόλτον στην Ουκρανία είναι εθιμοτυπική υποστηρίζει η Ουάσιγκτον. Ο αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας θα παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση στο Κίεβο, η Μόσχα όμως αντιδρά και κάνει λόγο.

Η στρατιωτική παρέλαση για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας γίνεται την ώρα που η ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον-Μόσχας χτυπάει κόκκινα.

Στη Γενεύη όπου συναντήθηκε με τον ρώσο ομόλογό του ο Τζον Μπόλτον προειδοποίησε την Μόσχα να μην επιχειρήσει να αναμιχθεί στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

Κατέστησα σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε καμία ανάμιξη το 2018 και ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να το αποτρέψουμε.

Από την πλευρά της η Ρωσία αφήνει να εννοηθεί ότι το ταξίδι του Μπόλτον σχετίζεται με τις αποφάσεις της Ουάσιγκτον για το εάν θα υποστηρίζει την επανεκλογή Ποροσένκο.

Σημείο τριβής είναι και η υπόθεση του Ολέγκ Σεντσόφ, του ουκρανού σκηνοθέτη που αντιτάχθηκε στην προσάρτηση της Κριμαίας και παραμένει φυλακισμένος στην Ρωσία.

Ο Σεντσόφ κατηγορήθηκε για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη το 201

Την ίδια ώρα η Ουκρανία παραμένει βαθιά διχασμένη. Μια χώρα σε κρίση υπό το βάρος του χρέους που διογκώνεται.Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου