Η έλευση του τυφώνα έχει αναγκάσει 100.000 ανθρώπους να εγκταλείψουν τις οικίες τους, καθώς η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και άλλες περιοχές αναμένεται να πληγούν από καταιγίες και ισχυρούς ανέμους.

Ισχυρός τυφώνας προσεγγίζει το Τόκιο, απειλώντας τις παραθαλάσσιες περιοχές του Ειρηνικού στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους, οδηγώντας παράλληλα σε ακυρώσεις πτήσεων και οδηγίες για εκκένωση σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με το Reuters, το κέντρο του τυφώνα «Shanshan» βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Τόκιο και αναμένεται να κινηθεί βόρεια, κατά μήκος των ακτών της Ιαπωνίας την Πέμπτη.

Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για έντονες βροχοπτώσεις στο Τόκιο και τις γύρω περιοχές, με την ταχύτητα του ανέμου να εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 180 χιλιόμετρα την ώρα.


 

Στην πόλη Μομπάρα, ανατολικά από το Τόκιο, εκδόθηκε οδηγία για εκκένωση όλου του πληθυσμού, ήτοι περίπου 90.000 ανθρώπων. Αντίστοιχες εντολές έχουν δοθεί και σε άλλες περιοχές, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στους 100.000.

Παράλληλα, έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 160 πτήσεις. 

Η Ιαπωνία έχει βρεθεί αντιμέτωπη και με άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές από τις αρχές του Ιουλίου, συμπεριλαμβανομένου του καύσωνα που έφερε τις θερμοκρασίες στους 41,1 βαθμούς Κελσίου και άφησε πίσω του τουλάχιστον 132 νεκρούς.sputniknews.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours