Τετάρτη, Αυγούστου 22, 2018

Ηλεία: Δολιοφθορά στις δεξαμενές της Πυροσβεστικής στην ΑνάληψηΤο οργανωμένο σχέδιο των εμπρηστών φαίνεται να είναι καλά μελετημένο στην περιοχή της Ανάληψης και του Γερακίου. Δεν είναι μόνο τα συχνά «χτυπήματα» και ιδιαίτερα τα τελευταία σε στιγμές που οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι απασχολημένες σε άλλα σημεία με πυρκαγιές.

Είναι και η δολιοφθορά που έγινε σε δεξαμενές νερού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, στην περιοχή της Ανάληψης και κοντά στο μοναστήρι. Μια περιοχή που έχει απειληθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια από πυρκαγιές.Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ανάληψης Βαγγέλης Παλυβός, «…υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι οι δεξαμενές είναι άδειες. Συγκεκριμένα βρήκα τη μια δεξαμενή με την βάνα ανοιχτή και άδεια από νερό και τη δεύτερη με λίγο νερό. Προτείναμε να μας φέρουν σε χώρο του χωριού για να τις έχουμε πάντα γεμάτες και να είναι προφυλαγμένες από δόλιες πράξεις. 

Μου απάντησαν πως θα εξετάσουν το θέμα, ενώ μου επισήμαναν πως κάποιος τις αδειάζει. Δεν τις έχουν γεμίσει ακόμα. Μπορεί να αδειάστηκαν από δόλο. Θα πρέπει όμως να ξαναγεμίσουν με νερό ώστε σε περίπτωση ανάγκης να χρησιμοποιηθούν» σχολίασε ο κ. Παλυβός, που τα τελευταία χρόνια έχει δει πολλές φορές να απειλείται και να κινδυνεύει το χωριό του από τον πύρινο εφιάλτη.
Πηγή
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου