Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2018

Φάκελος ΙράνΉταν 8.5.2018 όταν ο Τραμπ ανακοίνωνε ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία μεταξύ Δύσης και Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Έξι ημέρες αργότερα, 144 ώρες για την ακρίβεια μετά την ανακοίνωση Τράμπ,στις 14.5.2018, είχαμε τα εγκαίνια της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στη νέα πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ, η αντίστροφη μέτρηση που ξεκίνησε να μετρά από την ημέρα εκείνη.

Τα δυο παραπάνω εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα, καταγράφονται το ίδιο διάστημα, σε συγκεκριμένη χρονική απόσταση των 144 ωρών ή 6 ημερών.

Το διάστημα αυτό μας δείχνει τον χρονικό συντονισμό των εξελίξεων ανάμεσα σε αυτά τα δύο κράτη.

Διότι...α)η απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση από τη συμφωνία και οι επερχόμενες αμερικανικές κυρώσεις ήδη έχουν φέρει Ιρανούς διαδηλωτές απέναντι στο καθεστώς του Χασάν Ρουχανί.

β) Η αμέσως επόμενη απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ήταν το χρήσιμο καύσιμο που θα έκαιγε κάθε προσπάθεια ειρήνης στην περιοχή.

Και όχι μόνο θα εξανέμιζε τις προϋποθέσεις ειρήνης στην περιοχή αλλά σαν χρήσιμο καύσιμο θα εξασφαλίσει βίαιες συγκρούσεις και αστάθεια στην "πρωτεύουσα" του Ισραήλ, καταστάσεις πού ήδη βλέπουμε

Άρα, δύο ανακοινώσεις με διαφορά 6 ημερών οι οποίες θα αλλάξουν τον πλανήτη.

Είναι μονό αυτές; Όχι!

Είναι και αυτές, είναι οι σημαντικότερες τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Αυτή τη στιγμή στο Ιράν, υπάρχουν εστίες διαμάχης, υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν επεισόδια, υπάρχουν διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία.


Και το βασικότερο; Υπάρχει ένα σύνθημα που ακούγεται από τα χείλη των διαδηλωτών #RegimeChange

Το ιρανικό καθεστώς πρέπει να αλλάξει….

Στη πορεία λοιπόν για την αλλαγή....στις συνθήκες που θα φέρουν την ανατροπή, πρωτοστατεί μια επαρχία…μια επαρχία από τις 31 που έχει το Ιράν, η Χουζιστάν με πρωτεύουσα την Αχβάζ (Ahwaz) 
Εκεί ζει ένα μεγάλο ποσοστό Ιρανών Αράβων μουσουλμάνων, οι οποίοι τόσα χρόνια ζουν ,όπως λένε, κάτω από τον περσικό ισλαμικό ζυγό του καθεστώτος του Ιράν.

Είναι Ιρανοί Άραβες σιιτες, εκτοπισμένοι, καταπιεσμένοι, καταδιωκόμενοι, που δολοφονούνται συστηματικά από το ίδιο το Ιρανικό καθεστώς.

Παράλληλα είναι άλλη μια "αναγκαία" αιτιολογία επέμβασης της Δύσης στο....."Κόσοβο της Περσίας" και ήδη φωνές μέσα στο Ιράν κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποίηση του Χουζιστάν, αποκαλώντας το μάλιστα....... Αραβιστάν. 
Η παρτίδα για το Ιράν όπως φαίνεται τελειώνει..... το επόμενο διάστημα που θα ανακοινωθούν και οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα είναι πολύ κρίσιμο για τη σταθερότητα στην περιοχή αλλά και την παγκόσμια ισορροπία.....και η υπόθεση του Ιράν πάει χέρι χέρι με τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ, αν κρίνουμε από αυτά που βλέπουμε, από την ομοιότητα των υποθέσεων, από την πιο πάνω χρονική τοποθέτηση των αποφάσεων Τράμπ και το διάστημα που κάποιοι σιγοκαίνε/διατηρούν τη φλόγα της εξέγερσης στο εσωτερικό του Ιράν.

Η διεθνής κοινότητα ακόμη δεν έχει πάρει θέση, τα διεθνή ΜΜΕ δεν μεταδίδουν τις σοβαρές εξελίξεις στην περιοχή, προφανώς δεν έχει πέσει εντολή ακόμη να στραφεί η κοινή γνώμη προς τα εκεί αλλά στα κοινωνικά μέσα..... προγραμματισμού, υπάρχει έντονη κινητικότητα και στήριξη για τον αγώνα των εξεγερμένων Αράβων έναντι του τυραννικού καθεστώτος του Ιράν και κάλεσμα στήριξης της διεθνούς κοινότητας στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης.


Δες παρακάτω τι γίνετε στην Αραβική επαρχία της Τεχεράνης, την ώρα που η βιομηχανία της δυτικής ενημέρωσης σιωπά...διότι πρέπει να συντονιστούν οι χρόνοι με τις κατά τόπους εξελίξεις και όταν πληρωθεί  ο χρόνος και οι συνθήκες συντονιστούν, να μας πουν το ίδιο παραμύθι...δηλαδή  το πόσο επικίνδυνο είναι για την ασφάλεια του πλανήτη και τους Ιρανούς κατοίκους του, το υπάρχων καθεστώς του Ιράν.

Οι σκιές, δια των εκπροσώπων τους που βρίσκονται σε θέσεις ισχύος έδωσαν κάποτε την εντολή να επιβληθεί στη χώρα μας οικονομική ασφυξία... ακριβώς το ίδιο κάνουν και στο Ιράν, αλλά το Ιράν δεν είναι Ελλάδα!

Αν μπούμε σε ημέρες τέτοιες, ο πλανήτης θα πάρει φωτιά!!!

Θα μου πεις ήδη καίγεται...

Η φωτιά του πολέμου όμως στοιχίζει σε ζωές, το δάσος ξαναγίνεται, ο άνθρωπος όχι.

Η κοινή γνώμη, ο κόσμος εκεί έξω, δεν είναι έτοιμος να εισέλθει σε αυτά τα γεγονότα και στον κόσμο των αντιθέσεων η φύση..ο χρόνος...οι τραγωδίες...  έχουν αναλάβει τον ρόλο αυτόν.....να προετοιμάσουν τον κόσμο, αφού όπως φαίνεται δεν μπορεί να τον αφυπνίσουν.
Κάνεις μας μάλλον δεν θα είναι ποτέ έτοιμος για να χορέψει σε αυτό τον ρυθμό...αλλά πολύς κόσμος έχει την εντύπωση ότι η τεχνητή αυτή ειρήνη είναι άθραυστη...

Σε αυτή την ιδέα αναπαύονται οι συνειδήσεις τους, αγνοώντας αυτά που συμβαίνουν στην Ασιατική Ήπειρο, τα οποία θα επηρεάσουν αυτά που συμβαίνουν στην δική μας Ήπειρο ή στην απέναντι του Ατλαντικού Ήπειρο.

Οι εκπρόσωποι των σκιών....πλέον δεν θέλουν αυτή την τεχνητή ειρήνη που επέβαλαν τα τελευταία χρόνια!!
Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου