Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2018

Αν δεν αλλάξουμε εμείς σήμερα θα μας αλλάξουν "Αυτοί" αύριοΜπαίνουμε πάλι σε δύσκολή φάση για αυτό ας δούμε κάποια πράγματα, έστω επιφανειακά.Το προηγούμενο διάστημα,  συμφωνίες νόμοι και τραγωδίες συνεργάστηκαν, διότι κάποιοι επιθυμούν το χάος στη χώρα μας…και το χάος, το χάος μιας καταστροφής, το χάος της πολιτικής αναξιοπιστίας που μπορεί να κάνει τη χώρα μας πολύ αφιλόξενη, έχει ήδη ξεκινήσει και δομείται τούβλο τούβλο...

Αν δεν πάμε πίσω στο παρελθόν και δεν διαγράψουμε συμφωνίες και νομοθετήματα δεν θα αποφύγουμε το αντάμωμα του χρόνου με τη δυστυχία και τον πόνο....κάτι που σε άλλο άρθρο θα δούμε ότι δεν είναι και τόσο μακρινό, δεν είναι κάτι που μπορούμε να το μεταθέσουμε στις επόμενες γενιές, όπως κάναμε λόγου χάρη με το χρέος.

Αρκετά πονέσαμε στο Μάτι τον περασμένο μήνα...αλλά όπως φαίνεται όχι τόσο ώστε να καταλάβουμε το γιατί πονέσαμε…τι ήταν αυτό που μας οδήγησε απέναντι στη φύση των 11 και 9 μποφόρ.....και ακόμη περισσότερο γιατί θα ξανά πονέσουμε!  

Αυτοί που πόνεσαν πραγματικά και πονάνε ακόμη, ήταν αυτοί που βίωσαν την τραγωδία, είναι δύσκολο να συμμετέχεις πλήρως στον πόνο του άλλου και αν γίνει αυτό, η συμμετοχή θα κρατήσει λίγο, μερικές ημέρες, το πολύ μια εβδομάδα, μετά ξεχνιούνται όλα....μαθηματικά διασταυρωμένο..όπως και έγινε.

Η κρίσιμη μάζα αλλά και όλοι μας βασικά,  δεν ένιωσε στην πραγματικότητα τι πέρασαν αυτοί οι άνθρωποι και είναι λογικό.... αλλά αν υπάρχει κάτι αποτρεπτικό για να μην νιώσουμε στο μέλλον αυτό που ένιωσαν εκείνοι στο παρελθόν.... θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε....διότι ξέρεις, δεν φτάνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, ούτε οι ασκήσεις σεισμού ή η καλή προετοιμασία και αντιπυρικές ζώνες.... κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν με τι έχουμε να κάνουμε, με τι τα βάλαμε, τι προκαλέσαμε, όσοι το προκαλέσαμε.

Δυστυχώς δεν συμφωνούμε, δεν συμφωνούμε στα αίτια των καταστροφών, στο τι τις προκαλούν και βασικά, στο ότι πρέπει να αλλάξουμε το μέσα μας πρώτα και μετά να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας, αφού πρώτα θα ελευθερωθούμε από τον κακό εαυτό μας, αυτόν που μας έφερε ως εδώ…..και έπειτα θα ελευθερώσουμε τη χώρα από δανειστές, μνημόνια, "συμμάχους" κλπ...

Έχουμε την ευκαιρία, όπως φαίνεται, ακόμη και τώρα να αλλάξουμε το κλίμα υπέρ μας, αν δεν το κάνουμε όμως, θα το κάνουν οι καρποί όσων φύτεψαν το προηγούμενο διάστημα στην Βουλή των Ελλήνων.

Ο πόνος και η θλίψη αλλάζουν τον άνθρωπο..τον αλλάζουν προς το καλό ή προς το κακό.

Όσο μεγαλύτερος είναι ο πόνος και η θλίψη, τόσο μεγαλύτερη και η αλλαγή..προς το καλό αλλά και προς το κακό...

Είμαστε μέσα στις ημέρες της αλλαγής, κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες της αλλαγής βρισκόμαστε και έχουμε ένα στοίχημα μπροστά μας..... να αλλάξουμε πριν μας αλλάξουν...να αλλάξουμε εμείς για εμάς.... για τους γύρω μας, να είμαστε έτοιμοι για τις ημέρες που έρχονται...και όχι να μας αλλάξουν οι σκιές, αυτή η αλλαγή δεν θα μας βγει σε καλό.

Η αλλαγή σημαίνει να γίνουμε άνθρωποι,  όχι εμφανισιακά, αλλά μέσα μας, γιατί για να έχουν τέτοια εξουσία οι σκιές στη χώρα μας κάτι κάνουμε πολύ λάθος και το κάνουμε συλλογικά...και σκέψου αν είμαστε όντος άνθρωποι ή παριστάνουμε τους ανθρώπους και απλά παίζουμε ρόλους σε ένα θέατρο σκιών που λέγεται Ελλάδα....

Συγνώμη αλλά δεν είμαστε άνθρωποι, με την καθαρή έννοια του όρου και δεν το αποδεικνύουν μόνο τα καθημερινά δελτία ειδήσεων...  έχουμε ανάγκη από ολικό service στα συναισθήματα μας, στις σκέψεις μας, στη συμπεριφορά μας...στις αποφάσεις μας! 

Ξέρεις, είναι μεγάλη νίκη έστω να καταλάβουμε τις αδυναμίες μας, τον κακό μας εαυτό, τα λάθη μας απέναντι σε γνωστούς και αγνώστους....  την ώρα που η κρίσιμη μάζα κατανέμει αδιάκριτα με θολή κρίση ευθύνες δεξιά και αριστερά, καταδικάζει πρόσωπα και καταστάσεις δίχως να υπάρχει ένα έστω δείγμα αυτοκριτικής διάθεσης... και αν τα πρόσωπα τώρα είναι πολίτικα, αργότερα στη θέση τους μπορεί να είμαι εγώ ή εσύ....κατάλαβες τι εννοώ, το σύστημα να κατευθύνει την ευμετάβλητη μάζα εναντίων ενός συγκεκριμένου κοινωνικού σύνολου με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Αυτά προς το παρόν, σε λίγο τα δικά μας...τα prive


Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου