Παρασκευή, Αυγούστου 17, 2018

Τώρα που βρήκαμε λίγο χρόνοΜιας και η σημερινή ημέρα ξεκίνησε ανησυχητικά ήρεμη και βασικά, ας παραμείνει έτσι και η συνέχεια μήπως και ξεκουραστούμε λίγο.............και πάρουμε μερικές ανάσες.

Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα και επικρατεί ηρεμία στο πεδίο, μπορούμε να πούμε μερικά πράγματα για την περιοχή μας.


Σήμερα στην Τουρκία, κάποια δημοσιεύματα μίλησαν για σεισμό, πέτυχαν μάλιστα και το μέγεθος 7,7, εκφράζοντας φόβους για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Προφανώς έχουν τους λόγους να κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις, δηλαδή υπάρχουν τα ευρήματα που τους ανησύχησαν, όμως επειδή όλα όσα βλέπουμε και ακούμε δεν αφήνονται στην τύχη τους, υπάρχει ένα ζήτημα.

Το πότε το αναφέρουν αυτο....

Το αναφέρουν εν μέσω οικονομικής ύφεσης και εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Τουρκίας, κατάσταση που μαρτυρά ότι η Τουρκία οικονομικά  βυθίζεται... ακόμη και αν ελευθερώσει τον πάστορα.

Το αναφέρουν στο 17, που αν θυμάσαι κάποτε είχαμε πει ότι το νούμερο αυτό κυνηγάει τον Ερντογάν και τη χώρα του.

Μας το λένε στο 17 και επίσημα....ότι το 17 κυνηγάει την Τουρκία.

Το 17 είναι χρόνος, μαύρος χρόνος για την Τουρκία, όπου έρχεται από τον Αύγουστο του 1999.

Η οικονομική μαυρίλα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα της Τουρκίας έλκει…

Ασκούνται ελκτικές δυνάμεις, αλλά παράλληλα είναι και στόχος των Μεγάλων δυνάμεων.

Οπότε, αν μέσα στην οικονομική ύφεση προστεθεί μια φυσική καταστροφή , τότε τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ερντογάν, πως θα διατηρηθεί στην εξουσία όταν η θλίψη και η οργή του κόσμου θα θέλει να αποδώσει ευθύνες.

Η παραμονή του Ερντογάν στην εξουσία μετά το πραξικόπημα του 2016, είναι η παράταση που πήραμε εδώ στην Ελλάδα....αλλά και γενικά ο κόσμος, αφού σύμφωνα με τις προφητείες, η περιοχή μας δυστυχώς θα πρωταγωνιστήσει στον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο...θα είμαστε, ας πούμε, η αιτία που θα κατέβουν οι Ρώσοι και θα κάνουν την Τουρκία..... πεδίο βολής φθηνό.

Μέχρι τότε όμως έχουμε και άλλα εμπόδια.

Αν με ρωτάς τώρα ποιος ελευθέρωσε τους δυο στρατιωτικούς, θα σου πω η Παναγία, ξεκάθαρα, αυτό το δημοσίευμα μαρτυρία του γεγονότος με την γυναίκα του Ερντογάν το ασπάζομαι και ας φανώ γραφικός ή παλαβός, αν και νομίζω πιο παλαβός θα είναι αυτός που θα πιστέψει ότι η ελληνική διπλωματία τους απελευθέρωσε…σε τέτοια απαξίωση βρίσκεται το πολιτικό σύστημα.

Το γεγονός αυτό λοιπόν μας δείχνει ότι άλλος ρυθμίζει τα θέματα της χώρας και βλέποντας πόσο δεν την θέλουν την Τουρκία στη σκακιέρα δεν την φοβάμαι πλέον, δεν προβληματίζομαι αν θα πάμε σε πόλεμο ή αν θα γίνει ένα πολύ θερμό επεισόδιο, αλλά η διαδρομή μέχρι να φτάσουμε εκεί.

Με λίγα λόγια με προβληματίζει η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, οι καταστροφές που έχουν φυτέψει στο παρελθόν και θα μεγαλώσουν, το πολιτικό ανύπαρκτο σύστημα, η εισβολή μελών του Ισίς στη χώρας μας, το ψέμα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, η 21η Αυγούστου που επιλέγεται κάτι τέτοιο, η κατάσταση γενικά που διαμορφώνεται και  θα μας πιάσει από το χέρι να πάει στην επόμενη πίστα.

Αυτό με προβληματίζει περισσότερο από ένα θερμό επεισόδιο ή πόλεμο με την Τουρκία, την ώρα που γνωρίζουμε ότι θέλουν να την διαλύσουν, ότι το Κουρδιστάν για κάποιο λόγο πρέπει να γίνει κράτος και μάλιστα ισχυρό κράτος, με συγκεκριμένη 
κουλτούρα (της Νέας εποχής), με σύνορα και εδάφη από τέσσερα κράτη, 2 από τα όποια ήδη διαλύθηκαν!!! 

Σίγουρα είναι δύσκολο να σηκωθείς ένα πρωί και να ακούσεις ότι πας σε πόλεμο.

Το συναίσθημα της στιγμής εκείνης δεν περιγράφεται, η πλούσια ελληνική γλώσσα δεν φιλοξενεί λέξεις που να αποδίδουν τις στιγμές εκείνες…….όμως αν θυμόμαστε πως την θέλουν την Τουρκιά, θα είναι κάπως διαχειρίσιμο το συναίσθημα...κάποια πράγματα θα αντιμετωπιστούν πιο ψύχραιμα.

Τι θέλω να πω...

Η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες μαύρισε πολύ… η ατμόσφαιρα χθες και προχθές στη χώρα μοιάζει και πάλι ημέρες πριν το Μάτι....με μικρές διαφορές που δεν θα τις πούμε αλλά δεν είναι υπέρ μας.

Η τραγωδία στο Μάτι ακολούθησε συγκεκριμένο χρόνο και είχε συγκεκριμένη ένταση.

Μέχρι στιγμής είμαστε στους 96 νεκρούς.

Το Μάτι δεν ήταν η μεγάλη τραγωδία, αυτό το γνωρίζουμε από αυτά που φύτεψαν το προηγούμενο διάστημα στη Βουλή αλλά και από κάποια άλλα δεδομένα που επεξεργάζονται.

Ήταν μια τραγωδία, που μαζί με άλλες και σε συνεργασία πάντα με το χρόνο θα μας οδηγήσουν στις δύσκολες ημέρες. 

Δηλαδή ήταν ένα μικρό τουβλάκι στο ελληνικό ντόμινο..το οποίο είναι μέρος του παγκόσμιου ντόμινο.

Έτσι, θα ήθελα να πω, [σε σημείο προειδοποίησης] με βάση αυτά που έχω εντοπίσει μέχρι ώρας, ότι έχουμε ένα δύσκολο διάστημα, συγκεκριμένα δείχνει Ελλάδα... κοντά στο 25 αυτού του μήνα ή για να το πούμε καλύτερα από 21-25.

Μέσα σε αυτό το διάστημα κλείνουν πάλι χρόνοι, σε ένα μήνα που τα γεγονότα κρατούν υψηλούς ρυθμούς.

Δεν ξέρω πως, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε και άλλη τραγωδία, γεγονός ή απόφαση το διάστημα εκείνο που θα μας πάει σε τραγωδία. 

Και μια τραγωδία, όπως έχουμε δει, μπορεί να πάρει πολλές μορφές και να έχει την ανάλογη ένταση της ενέργειας σε συνάρτηση με το χρόνο, με το προηγούμενο δηλαδή διάστημα.


Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πάντα αλλά ειδικά αυτό το διάστημα, εμείς και τα σώματα ασφάλειας!!!...δεν έχουμε κράτος, το ξέρουμε, το πολιτικό σύστημα δεν κάνει ούτε για βιτρίνα στην Ερμου,  ότι υπολειτουργεί.... και ότι λειτουργεί συμβαίνει εξαιτίας της προσπάθειας μεμονωμένων ανθρώπων. 

Γενικά τώρα, να πούμε ότι ψάχνεται ο Αύγουστος για ατύχημα, στον αέρα....αυτό το ψάξιμο σημαίνει πολλά, μην ξεχνάμε πως ξεκίνησε ο 8ος…

Αν τα καταφέρουν, τότε θα μιλάμε για μεγάλο δυστύχημα. 

Δεν το περιορίζω όμως στον αέρα, αυτοί μας το δείχνουν εκεί, μπορεί να γίνει και στο έδαφος και στη θάλασσα, ούτε τόσο στο χρόνο, θα πάω και λίγο πέρα από τον Αύγουστο, στις αρχές Σεπτέμβρη.

Τέλος, αν και δεν θέλω να μιλήσω γενικά ούτε ειδικά για τον 9ο, αυτό λογικά θα γίνει μετά τις 25.8 και ανάλογα με τα στοιχεία που θα υπάρχουν, θα ήθελα να αναφέρω το εξής για να το κρατήσουμε και για να μην το ξεχάσω στο χάος του χρόνου:

Υπάρχουν τρία εφτάρια, μέσα στον Σεπτέμβριο, είναι ημέρα, παγκόσμια ημέρα, είναι Παρασκευή και έχει σχέση με πολεμικό επεισόδιο…και πιο συγκεκριμένα, με το Ισραήλ.

Rick

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου