Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2018

Όταν θες να σκοτώσεις έναν «Αγριόχοιρο» πρώτα θυσιάζεις μία.....«κότα»
Είχα δει πριν μερικές ημέρες ένα ντοκιμαντέρ.

Γυριζόταν αν δεν κάνω λάθος στην Ταϊλάνδη, μια Αγγλική παραγωγή από τις γνωστές που παρουσιάζουν τον πολιτισμό και τις συνήθειες ανθρώπων που βρίσκονται μακριά από τα φώτα των πόλεων.

Το τηλεοπτικό συνεργείο είχε πάει σε μια ζούγκλα της Ταϊλάνδης και ο παρουσιαστής θα ακολουθούσε για μερικές ημέρες την καθημερινότητα των μελών μιας ντόπιας φυλής.

Μέσα σε όλα λοιπόν που έκαναν κατά την διάρκεια της ημέρας τα μέλη της φυλής,  ήταν και το κυνήγι Αγριόχοιρου, ένα δύσκολο κυνήγι που γινόταν μέσα στην ζούγκλα και με παραδοσιακό τρόπο, το τόξο.

Οπότε του έδειξαν πως να φτιάχνει τόξο, έμαθε να ρίχνει με το τόξο και έτσι την επόμενη ημέρα, αφού εκπαιδεύτηκε, θα ήταν έτοιμος για κυνήγι…. αγριόχοιρου.

Το βράδυ όμως πριν το κυνήγι, ο παρουσιαστής θα έπρεπε να συμμετάσχει σε μια παραδοσιακή τελετή.

Είναι μια τελετή που κάνουν τα μέλη της φυλής πριν βγουν στην ζούγκλα και επιδοθούν στο κυνήγι Αγριόχοιρου.

Του έδωσαν και φόρεσε την παραδοσιακή ενδυμασία της φυλής τους, ανάψαν μια φωτιά, και όπως αφηγείται στο ντοκιμαντέρ ο παρουσιαστής, θα θυσίαζαν μια κότα, σε ένα ειδικό τελετουργικό των προγόνων τους προς τα "πνεύματα", ώστε να έχουν την εύνοια τους και καλή τύχη στο αυριανό κυνήγι. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να καταλάβει ο παρουσιαστής και όσο και αν του φαινόταν ακραίο, για τις ανάγκες της τηλεθέασης έπρεπε να το κάνει.

Την άλλη ημέρα,σηκώθηκαν, ετοιμάστηκαν και πήγαν για κυνήγι.
Μετά από κάποια ώρα εντόπισαν  και σκότωσαν έναν αγριόχοιρο..αν και κουράστηκαν, η χθεσινοβραδινή θυσία είχε αποτέλεσμα! 

Θα μου πεις, αν δεν θυσίαζαν την κότα δεν θα σκότωναν τον Αγριόχοιρο;

Δεν το εξετάζω αυτό.. απλά μένω στο τελετουργικό το οποίο μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, από τα πολύ παλιά χρόνια και είναι μια μικρογραφία των τελετών πολύ αρχαίων πολιτισμών, τελετές που δεν επινόησαν οι άνθρωποι... αλλά παραδόθηκαν στους ανθρώπους για κακή χρήση των δυνατοτήτων του matrix μας.

Είναι ένα τελετουργικό, που αν το εξετάσεις βαθύτερα, έχει σχέση με την εποχής μας και τα όσα βλέπουμε κάθε ημέρα στην οθόνη μας.

Για να σκοτώσεις λοιπόν κάτι μεγάλο, όπως τον αγριόχοιρο, θα πρέπει πρώτα να θυσιάσεις κάτι άλλο...

Έχουμε δει πολλές φορές στην ανθρώπινη ιστορία αγριόχοιρους, που στο κυνήγι τους θυσιάστηκαν «άνθρωποι» και ενδεικτικά θα μπορούσαμε να πούμε

Πριν τον Α’παγκόσμιο πόλεμο είχαμε τον Τιτανικό...

Πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχαμε τη θυσία στην Ισπανία, στο εμφύλιο επί ευρωπαϊκού εδάφους...

Πριν την νύχτα ων κρυστάλλων είχαμε την δολοφονία Γερμανού αξιωματούχου…9.11.1938

Πριν την εισβολή στο Ιράκ το 2003 είχαμε τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης...

Οπότε, σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα μπορούμε να εντοπίσουμε σε πολλές περιπτώσεις αυτή την ακολουθία θυσία- κυνήγι, θυσία -κυνήγι..μία διαδικασία που συντονίζεται μέσα από το χρόνο.

Το τελετουργικό είναι το ίδιο…για να σκοτώσεις τον Αγριόχοιρο, που π.χ μπορεί να είναι η έναρξη ενός μεγάλου και διευρυμένου πολέμου, θυσιάζεις πιο πριν 2.000 κόσμο.

Θα έπρεπε να εξετάσουμε εδώ τη σχέση που έχει η ποσότητα της θυσίας με την ποσότητα του κυνηγιού, αν υπάρχει κάποια μαθηματική συσχέτιση μεταξύ αυτών των δύο….κάποια αναλογία που θα μας περιγράφει το κυνήγι που θα εξαρτάται από το μέγεθος της θυσίας.Και έχω την εικόνα πως υπάρχει αναλογία μεταξύ των δύο.

Βλέποντας το αντίστροφα…κοιτάζοντας τους στόχους του κυνηγιού, διακρίνω κάπου στην από εδώ πλευρά του πολτισμένου κόσμου μας, μια ή παραπάνω πολύ μεγάλες θυσίες… με την μορφή ατυχήματος, φυσικής καταστροφής ή ξέσπασμα αιφνίδιου πολέμου…μια θυσία δηλαδή που θα μας οδηγήσει στην διαδικασία του επόμενου κυνηγιού.

Αυτές οι θυσίες, όπως φαίνεται, θα δώσουν και την εξουσία να μπούμε στον 3ο παγκόσμιο πόλεμο….

Όμως, επειδή το κυνήγι είναι μεγάλο, το μεγαλύτερο της μέχρι τώρα ανθρώπινης ιστορίας, θα πρέπει να έχουν μεγάλη έκταση και οι θυσίες σε απώλειες και επαναληπτικότητα.

Αυτό λοιπόν θα είναι το σημάδι μας...ο
ι μεγάλες θυσίες σε μέρη που δεν μας έχουν συνηθίσει. 

Δεν ξέρω αν προλάβω σήμερα, απλά θα ήθελα να δούμε την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας αυτό που είχαμε πει πριν μερικές ημέρες..... για την ακρίβεια την 1η Αυγούστου.
Ο Χρόνος Δεν Κρατάει Μυστικά, Ποιος Όμως Τον Ακούει; [Upd] AT 8/01/2018 06:03:00 Μ.Μ.Και αυτό γιατί η χώρα μας, όπως είδαμε για ακόμη μια φορά,  έχει μετατραπεί σε ένα πελώριο μαγνήτη σκοτεινής ενεργείας.

Πιστεύω ότι με θαύμα γλιτώσαμε τη μεγάλη θυσία με το πλοίο...ατύχημα που συνέβη την ίδια ημέρα με την πτώση του αεροπλάνου..το ίδιο διάστημα με την πτώση στην τάση του ρεύματος και τα απανωτά blackout.

Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της χώρας μας έχει θέμα σοβαρό...μέσα σε αυτό μην ξεχνάμε ότι κινούνται και οι σκιές...μέσα στο οποίο κινούμαστε και εμείς αλλά δεν τις βλέπουμε.


Σκέψου τα παραπάνω, στη θέση του αγριόχοιρου τοποθέτησε τη χώρα μας και θα δούμε μερικά στοιχεία πριν μπει ο Σεπτέμβριος.

Rick


Share:  

6 σχόλια:

 1. Μια γνωστή σχολίασε στο τουίτερ ότι την πρώτη μέρα που ανέλαβε ο Κουβέλης υφυπουργός Άμυνας έγινε η σύλληψη των δύο στρατιωτικών
  Μόλις ανέλαβε στο υπουργείο ναυτιλίας έπιασε φωτιά πλοίο!
  Εκτός του ότι είναι μάλλον κατσικοπόδαρος το αφήνω αυτό εδώ έτσι για να το έχουμε στα υπ' όψιν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτο μου διέφυγε Σοφία...καλά έκανες και το τοποθετείς εδω, να υπάρχει

   Διαγραφή
 2. Εχεις δικιο!! Οταν ειχα διαβασει το αρθρο "Ο χρονος δεν κραταει μυστικα".. συνεχως μου ερχοταν στο μυαλο και ανησυχουσα.. 3 φορες το 12=36. 36μερες μετα της 23 Ιουλη εχουμε 28 Αυγουστου.. και ναι τελικα δεν ξερω πως (γιατι ειμαι ασχετη απο νουμερα).Εγινε η προσπαθεια θυσιας.. Τωρα ανησυχω για 11-10-2018 που υποτιθεται ειναι, The New Holiday of zero zero one zero one one zero

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τύφλα νάχει το 'Κθούλου' και 'Ο Ενοικος στο Κατώφλι'! Τουλάχιστον οι συγγραφείς αυτών απευθυνόντουσαν σε άτομα με εγκέφαλο, έστω και ελαφρώς 'καμμένο', ενώ εσείς απευθύνεσθε σε λουκάνικα!Κρίμα που δεν ζούμε στην σκοτεινές εποχές του Γ'ΡΑΙΧ, θα ήσασταν ότι έπρεπε για το Γραφείο Προπαγάνδ)ας, για να 'αποδίδετε' τα εγκλήματα των 'κυνηγών κρασοπότηρων' στις μοχθηρές Βαλκυρίες...(χα!χα!χα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μαλλον συγγραφεας ..αλλα προσπαθησε και εσυ ///μπορεισ αν το αποφασισεισ να ριξεις μια ματια πισω απο την κουρτινα και μετα αποφασιζεισ ποια μερια διαλεγεις ...
   δεν ειναι ευκολο να αντιμετωπιζεις ορδες κοιμισμενων ,,οπου και να μιλησεις η' εστω εκφρασεις μια αποψη ...αντιθετη με τα mainstream media ..

   αν εχεις ηδη διαλεξει να κρινεις ειρωνικα πριν την προσωπικη εμπειρια θα μπορουσα να πω οτι ο φοβος ειναι ψευτικος και δεν χρειαζεται να φοβασαι μιας και ο φοβος ειναι τροφη για ολους αυτους που ακολουθουνται απο εκατομυρια σε αυτον τον πλανητη , οπως η σεξ.ενεργεια , η οργη και το συνεχες στρεςς ανεπαρκειας που εχουν ταισει τις γενιες πολλων χρονων ..δυστυχως οι αποδεικσεις ειναι βιωματικες αλλα και λογικες εαν αποφασισεις να το ψαξεις ...
   και ο κωδικας που ακολουθειται ειναι υπαρκτος αλλα οχι αναγνωρισιμος ακομη (για πολλους λογους στρατηγικης αμυνας )αλλα σιγουρα υφισταται και εχει και ρυθμο σε γεγονοτα περα του γραμμικου πεδιου που τοσο εχουμε υπερεκτιμησει ...
   αν για εσενα η ενεργεια ειναι κρασσο ποτηρακιδεσ η' βαλκυριες ...οκ..θα συμφωνησω οτι εχει λιγο χιουμοριστικη χροια η προςομοιωση //

   Διαγραφή