Τετάρτη, Αυγούστου 01, 2018

Ο πόλεμος αρχίζει όταν θέλουν....αλλά δεν τελειώνει όταν θέλουνΚαι ποιοι ακριβώς θέλουν το πόλεμο που θα μας πιάσει από το χέρι και θα μας πάει στην αγκαλιά της 3ης παγκόσμια φρίκης; 

Δεν φτάνουν οι προηγούμενοι δύο….; 

Δεν φτάνουν τα ασπρόμαυρα φιλμ που απέκτησαν χρώμα και απέδωσαν με κάθε λεπτομέρεια τη φρίκη ενός πολέμου; 


Όπως φαίνεται δεν αρκούν, γιατί το πλήθος θα πολεμήσει για άλλη μια φορά για τα συμφέροντα αοράτων αρχών, ήδη γίνεται σε μερικά κράτη, βλέπε Ιράκ, Σύρια, Υεμένη, Αφγανιστάν…τριτοκοσμικά κέντρα που τα έχουν βυθίσει στο πένθος, άνθρωποι μικροί και μεγάλοι, που θυσιάζονται κάθε μέρα στους Θεούς τους, ενέργεια που χρειάζεται για να μη σβήσει το σχέδιο τους. 


Η Νέα εποχή της ηλεκτρονικής εξουσίας και της τεχνητής σκέψης, θέλει να φέρει την ειρήνη της δια μέσου του πολέμου. 


Ο τρόπος όμως με τον οποίο θα έρθει, δεν θα είναι επιλογή των ανθρώπων όπως θα πιθανός να νομίζουν άλλα σχέδιο όσων υπηρετούν τη Νέα αυτή εποχή. Έχοντας λύσεις έτοιμες, δημιουργούν τα ιδανικά προβλήματα, συνθήκες που θα υπακούσει η μάζα, μια μάζα τηλεκατευθυνόμενη κυριολεκτικά και πωρωμένη στη σκέψη της, δίχως ευέλικτη λογική και με σκουριασμένη κρίση. 

Οι αποκαλυπτικές εικόνες που βλέπουμε στις οθόνες μας, κάνουν μερικούς να ψάχνουν τον Μεσσία…αυτόν που θα τους απαλλάξει από το διαβρωμένο σύστημα εξουσίας και θα φέρει τη ειρήνη του που είπαμε πιο πάνω.(μαζί και την τεχνολογία του) 


Όλους αυτούς που βλέπεις τώρα να είναι απογοητευμένοι από το σύστημα, θα στραφούν εκεί, θα τους στρέψουν εκεί και δίχως καν να το καταλάβουν θα αλλάξουν φάκα, κοιτώντας το πιο ελκυστικό τυρί, αγνοώντας την τεράστια καμουφλαρισμένη ψηφιακή παγίδα… 
Είμαστε μέσα σε αυτές τις ημέρες…δες πόσο εύκολα η μάζα στην χώρα μας(ξέρω και ξέρεις ποια είναι η ευμετάβλητη μάζα στη χώρα μας....οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουν ότι ανήκουν σε αυτή) μετατοπίζουν τις ευθύνες…στην κυβέρνηση που δεν έδρασε, στους δημάρχους που δεν τα κατάφεραν, στον καιρό....και ούτε λόγος για αυτοκριτική.... 


Και όπως κάποτε είπαμε, όταν μέσα στη Βουλή φύτευαν τις καταστροφές, ελάχιστοι αντιδρούσαν και όσοι αντιδρούσαν, χλευάζονταν και κατηγορούνταν με χίλια δυο απαξιωτικά επίθετα....αυτά δεν ξεχνιούνται, δεν σβήνονται. 

Η εποχή που είμαστε, ο χρόνος, η φύση, όλα έχουν συντονιστεί και τρέχουν σε απάνθρωπο ρυθμό…και αυτό γιατί στην πράξη πολλοί πάψαμε να είμαστε άνθρωποι, πιστέψαμε τους ειδικούς, τις ταμπέλες, εμπιστευτήκαμε και δώσαμε ευκαιρία σε όλους αυτούς που μας πάσαρε το σύστημα εξουσίας..... αλλά το σύστημα εξουσίας αυτό μας οδηγεί σε άλλο, ακόμη χειρότερο, και ο τρόπος μετάβασης σε αυτό περνάει από μεγάλη δυστυχία, περνάει από την αποδόμηση του, επεισόδιο που έφτασε να παίξει και στη χώρα μας. 

Μέσα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου εισήλθε η Ελλάδα….πνευματικά απροετοίμαστοι και πολιτικά ακέφαλη, συνθήκες ιδανικές που είπαμε παραπάνω. 


Εκεί που δεν υπάρχει ειρήνη χρόνια τώρα, εκεί που οι ναοί στέκονται εμπόδια επάνω σε άλλους ναούς, εκεί που οι κάτοικοι γυρίζουν πίσω στα πατρώα εδάφη για να εκπληρώσουν τις γραφές τους, εκεί σε αυτό το μέρος τον Αύγουστο πέφτουν χρόνοι παγίδες. 

Στο μέρος αυτό και στην ευρύτερη εύφλεκτη περιοχή ηχούν οι σάλπιγγες του πολέμου, ήχος που όπως φαίνεται δεν θα αργήσει να φτάσει στα αυτιά μας…γεγονός που θα ρίξει το σύνθημα για την αναζωπύρωση και άλλων εστιών και θα δημιουργήσει προβλήματα για τη συνέχεια που δεν μπορεί να υπολογίσει άνθρωπος.

Αν δεν ανακατέψουν την τράπουλα, στον 8ο μήνα, κοντά στα 8αρια του θα γίνει η αρχή…θα ξεκινήσει η αναταραχή…η δε προετοιμασία, όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα, έχει ξεκινήσει. 


Και αν εκδηλωθεί, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες…παγκοσμίως…..θα είναι η εισαγωγή μας στο επόμενο level…ένα επίπεδο που όταν βρεθούμε θα είναι πάρα πολύ δύσκολο…μάλλον για όλους μας….. γιατί τότε θα καταλάβουμε όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, ότι είμαστε ήδη μέσα στο κατώφλι του 3ου Παγκοσμίου πολέμου…ότι η κατάσταση πλέον είναι μη αναστρέψιμη. 

Κοίτα λιγο χαμηλά… 

Ήδη η Συρία καθάρισε τους τζιχαντιστές στα νοτιοδυτικά της….

Ήδη στο Ιράν κάποιοι ζητούν το κεφάλι του Ροχανί 

Στο Ισραήλ ήδη κάποιοι προετοιμάζονται για τον ιερό χώρο που θα προσεύχονται όλα τα Έθνη! 


Στην λίμνη Τιβεριάδα είχαμε τον προηγούμενο μήνα δύο σπάνιους σεισμούς στις 4 και 8 Ιουλίου (7ου) 

Ο λίθος του τείχους στις 23 του μήνα..... ζαλίστηκε και έπεσε 


Η μεγάλη επιστροφή των Παλαιστινίων δεν μεγάλωσε ακόμη Χρόνοι που μετρούν αντίστροφα από την ημέρα 0…. 


Τα πιόνια στήνονται για να μείνει ο Βασιλιάς και οι συνθήκες μέσα στο πεδίο διαμορφώνονται….ο χρόνος δεν είναι πλέον σύμμαχος μας, ούτε η φύση θα μας υπερασπιστεί, τα σπάσαμε μαζί της. 


Μέσα σε όλα αυτά, η χώρα μας είναι ένα μικρό αλλά πολύ υπολογίσιμο μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου συγχρονισμού γεγονότων. 

Αναρωτιέμαι αν ο Αύγουστος θα μας αφήσει να πάρουμε ανάσα ή αν μας την κόψει και αυτήν. 

Ήταν ο λόγος που αποφάσισα να μην πάω διακοπές φέτος και μεταξύ μας τις είχα ανάγκη, όμως αποφάσισα να το πάω σερί, δεν γίνεται να χάσω χρόνο, διότι νιώθω αυτό που νιώθουμε οι περισσότεροι εδώ μέσα…..ότι οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας και βρίσκονται πολύ κοντά….νιώθουμε την ανάσα τους……και είναι ημέρες που οι ανθρώπινες δυνάμεις και η τετράγωνη λογική θα μας εγκαταλείψουν….θα πρέπει να παλέψουμε με τον μεγαλύτερο εχθρό μας τις ημέρες εκείνες, τον εαυτό μας, να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε άνθρωποι μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες , γιατί έμμεσα/άμεσα θα τεθεί αυτό ζήτημα. 


Μακάρι να μην δούμε τα παραπάνω σημάδια εκεί κάτω και φυσικά αν ανακατέψουν τα φύλλα πουθενά αλλού, να είναι τελικά επιταγές δίχως αντίκρισμα, κάπως να παγώσει ο χρόνος, να πάρουμε, πάλι, κάποιου είδους αναβολή.
Rick
Share:  

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Rick σίγουρα έχεις καλύτερη εικόνα από πολλούς για την κατάσταση και μπορεί να ΄χεις δίκιο για την προτεραιότητα. Αλλά κάνω και κάποιες διαφορετικές σκέψεις: όποιος επιβάλλει τον ρυθμό και το πρόγραμμά του έχει το προβάδισμα στην νίκη.Αν αφήσουμε να μας κυριεύσει το "μαύρο" που υπάρχει γύρω μας και να κυριαρχήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας "κλέβουν" τελικά κι από μας όλη μας την ενέργεια με άλλο τρόπο, όπως κι από αυτούς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις-τελετές τους.Παρότι αντιδρούμε, παίζουμε κι εμείς τελικά αποκλειστικάα στο δικό τους έργο.Θέλω να πω να μην αφήνουμε όλο τον χώρο στον χρόνο μας για το δικό τους πρόγραμμα, αλλά να πράττουμε το δικό μας.Μπορεί να μην ακυρώνει, αλλά σίγουρα περιορίζει το χώρο για το δικό τους... κι ακόμα όταν ζούμε συνεχώς μέσα στη δίνη μιας κατάστασης η κρίση μας θολώνει, αν τραβηχτούμε σε μια απόσταση αποκτάμε και άλλη οπτική γωνία που μπορεί να είναι σωστότερη.Κι εκεί που θέλω να καταλήξω... μήπως να το ξανασκεφτείς για τις διακοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου Mia όπως και τα όσα σωστά λες και όχι μόνο σήμερα.Κάνω κάθε ημέρα διάλειμμα από τη μαυρίλα αυτού του κόσμου ή σχεδόν κάθε μέρα...υπάρχει τρόπος αν καθαρίζεις το νου, η ενότητα ψυχαγωγία αυτό καταγράφει, βέβαια ο κάθε ένας διαλέγει τον τρόπο που θα ξεκουράσει την ψυχή του..... και νομίζω πως αντέχω ακόμη, άλλωστε οι μέρες, το επόμενο διάστημα είναι εξίσου κρίσιμο για να απουσιάσω, αν δεν είχα εντοπίσει κάτι τέτοιο θα είχα φύγει ήδη. Μακάρι να κάνω λάθος (σίγουρα δεν θα είναι το πρώτο) και να μην συμβεί τίποτα.

      Διαγραφή