Τρίτη, Αυγούστου 21, 2018

11/7 "Όταν οι 13 Αγριόχοιροι εξέρχονταν του σπηλαίου την ώρα που ο Οδυσσέας μιλούσε με τον Εύμαιο"...στην Ιθάκη!!!Που είναι η αλληγορία και που η αλήθεια, πόσο τελικά απέχουν μεταξύ τους, τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα;

Δεν μας τα μπερδεύουν κάπως;

Ίσως…Kάποιοι μπερδεύονται και ελπίζουν… 

Κάποιοι ξεμπερδεύονται και προετοιμάζονται...

Κομβική η αυριανή ημέρα τελικάOι «13 Αγριόχοιροι» Εξήλθαν Του Σπηλαίου Την Ώρα Που.... Ο «Οδυσσέας Μιλάει Με Τον Εύμαιο»"Έτσι μας είπαν σήμερα οι ειδήσεις…. έτσι κατέγραψαν οι συνειδήσεις…

Tα ΜΜΕ έκαναν λόγο για παγκόσμια συγκίνηση, δάκρυα χαράς, άλλοι μίλησαν για θαύμα…και σίγουρα ότι σώθηκαν τα παιδιά είναι κάτι πολύ ευχάριστο και φυσικά σώθηκαν χάρις τον ηρωισμό μερικών ανθρώπων που ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και τις δύσκολες συνθήκες εντός του σπηλαίου.Όμως σήμερα, 10.7.2018 καταγράφηκε και κάτι άλλο…βγήκε και κάτι άλλο στην επιφάνεια της Γης....μια ανακάλυψη από ρωμαϊκής εποχής που προκάλεσε αίσθηση.

«Στο φως πήλινη πλάκα με 13 στίχους στο αρχαιότερο σωζόμενο απόσπασμα της Οδύσσειας που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα»!!

13 παιδιά βγήκαν σήμερα από το σπήλαιο... 13 οι στίχοι της Οδύσσειας που ανακαλύφθηκαν κοντά στην αρχαία Ολυμπία και όλα ταυτόχρονα, σήμερα.

Ο συγχρονισμός που λέμε τόσο καιρό.... η προσπάθεια να συντονιστούν πολλά ίσως άσχετα πράγματα μαζί, από απλά καθημερινά έως πολύ μεγάλα γεγονότα.

Όμως, η ραψωδία ξ που αναφέρεται;

Αναφέρεται στην γνωριμία του Εύμαιου με τον γέρο μεταμφιεσμένο Οδυσσέα, όπου τον φιλοξενεί σπίτι του και του λέει τον πόνο του για τον αφέντη του που χάθηκε και τους μνηστήρες που σπαταλούν το βιός του παλατιού της Ιθάκης.
https://www.mikrosapoplous.gr/homer/odm14.htm

Κάθονται πίνουν, τρώνε και ο γέρος εκείνος, ο Οδυσσέας, με λύπη ακούει από τα χείλη του Εύμαιου τα όσα συμβαίνουν στο παλάτι…μέχρι που φτάνει στο σημείο να του ορκιστεί ότι όχι μόνο ζει ο Οδυσσέας αλλά και σύντομα θα επιστρέψει στην Ιθάκη, ώστε να καθαρίσει το παλάτι από αυτούς που σπαταλούν το βιός του, θέλουν νεκρό το γιο του και εκβιάζουν ώστε να νυμφευθούν τη γυναίκα του.

Η Πηνελόπη θα μπορούσε να είναι η Ελλάδα, ο γιος του πολυμήχανου Οδυσσέα οι Έλληνες..όλοι εμείς δηλαδή που αυτή τη στιγμή έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε ένα θέαμα βάρβαρο, το σχεδιασμό υφαρπαγής του βίου τη χώρας, ανήμποροι να αντιδράσουμε, βλέποντας τους μνηστήρες να πίνουν και να διασκεδάζουν οραματιζόμενοι το ξεπούλημα της, την διεκδίκηση της, την διάλυση της.

Όμως σχεδιάζουν χωρίς τον Οδυσσέα, πού στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η πίστη της χώρας μας, είναι όλο το μπλοκ των Αγίων και των Ουράνιων δυνάμεων που αναμένουν την κατάλληλη στιγμή να δράσουν...λίγο πριν οι μνηστήρες αρπάξουν την Πηνελόπη και σκοτώνουν τον...Τηλέμαχο.

Σε μερικούς ίσως ακούγεται παράξενο, όμως εδώ στην Ελλάδα έχουμε να δούμε τόσα πολλά και θα τα δούμε όταν βγει το βέλος από την θήκη και τοποθετηθεί στο τόξο, εκεί θα αναγνωρίσουμε ποιος είναι ο τοξοβόλος και ποιοι ακριβώς ήταν όλοι αυτοί οι ντυμένοι μνηστήρες που κατασπατάλησαν, λεηλάτησαν και κατέστρεψαν το παλάτι που λέγεται Ελλάδα.

Σήμερα συμβαίνουν τα παραπάνω, σε έναν απόλυτο συντονισμό ημέρας και του 13, όπου έχουμε πει καιρό πριν ότι ήταν ισχυρός κώδικας συντονισμού των ημερών που διανύουμε , έως τις 24 του μήνα.

13 οι στίχοι της Οδύσσειας... 13 και τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν….οι Αγριόχοιροι όπως μετέδωσαν όλα τα μμε παγκοσμίως..έτσι λεγόταν η ποδοσφαιρική ομάδα που συμμετείχαν τα 12 παιδιά.

Όμως τι ήταν ο Εύμαιος που φιλοξένησε και περιποιήθηκε τον Οδυσσέα όπως μας περιγράφει η ραψωδία ξ;

Ο Εύμαιος ήταν…………Χοιροβοσκός!!!!

Ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε τους χοίρους, τους θυσίαζε και τάιζε τους μνηστήρες.


Είχε κτίσει 12 χειρομάντρες...και έβοσκε:

12 κοπάδια χόιρων..
12 κοπάδια βοδιών..
12 κοπάδια προβάτων..
12 κοπάδια γίδια..

Αγριόχοιροι λοιπόν από τη μία, χοιροβοσκός από την άλλη…στο 13(12+1) και το πεδίο τρεμοπαίζει..

Στα τρία 6άρια, τα παιδιά απεγκλωβίζονται από τη σπήλαιο, 18 ημέρες μετά και μόλις χθες μας λύθηκε μια απορία, πως εγκλωβίστηκαν, πως πήγαν τόσο βαθιά…

Ακούστηκαν ψίθυροι για τελετή, πως έπρεπε να μπουν μέσα σε συγκεκριμένο σπήλαιο, συγκεκριμένος αριθμός ατόμων και να εξευμενίσουν τα πνεύματα…και οι τελετές στην Ταϊλάνδη θέλουν χρόνο, δεν κρατάνε μερικές ώρες…και ο προπονητής όπως διαβάσαμε κατά την παραμονή των παιδιών στο σπήλαιο, στην γη που κατοικούν μερικά οξύθυμα πνεύματα όπως ισχυρίζονται, έκανε με τα παιδιά βουδιστικές "ασκήσεις"….μέχρι και μεγάλους μάγιστρους βουδιστές έφεραν στον τόπο της παραλίγο τραγωδίας.

Πως να εξηγήσεις την επιλογή του προπονητή να εισέλθουν στο σπήλαιο,να προχωρήσουν 11 ώρες, 2,5 μίλια, όταν υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο πλημμύρας και εγκλωβισμού, όταν οι καιρικές συνθήκες προειδοποιούσαν για ενδεχόμενες πλημμύρες…......6 ημέρες πριν την πανσέληνο του Ιουνίου!!

Όλα αυτά στο έτος 2018..για εμάς, στην Ταϊλάνδη μετράνε αλλιώς, φέτος έχουν 2561.

Δηλαδή....77 ή 14 !!

Από το 2000 μέχρι και σήμερα, άλλες δυο χρονιές συναντάμε τα 7άρια, το 2000 που είχαμε 2543 Β.Π και το 2009 που είχαμε 2552 Β.Π (Βουδιστική περίοδος).

Η επόμενη χρονιά το 2019 είναι του χοίρου, και το ζώδιο του χοίρου ξεκινάει στις 7.11.2018….119 ημέρες από σήμερα, 11.7.2018.

Είναι μεγάλες οι ποσότητες των πληροφοριών που διακινούνται το διάστημα που διανύουμε, οι χρόνοι, οι συμβολισμοί και οι αριθμοί που συντονίζονται και η ποιότητά τους είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να τα αγνοήσουμε….

Ίσως όχι σήμερα… όχι αύριο.....
...αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με όσα προγραμματίζονται το τελευταίο διάστημα, αν και όπως είπαμε δεν μας συστήθηκε ακόμη ο Ιούλιος.


Δεν πάω όμως παραπέρα από μεθαύριο, εκεί στη σύνοδο, στις λεπτομέρειες θα κριθούν πολλά, αφού η μάχη για την κυριαρχία των σκιών πλέον είναι ανοικτή, μπορούμε όλοι μας αν θέλουμε να την δούμε, και αν δεν την βλέπουμε τη νιώθουμε, μια μάχη τόσο αόρατη όσο και ορατή."


Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου