Τετάρτη, Ιουλίου 18, 2018

Τα χέρια τα δίνεις όταν έχει επιτευχθεί συμφωνία... συμφωνία όμως για πόλεμο ή συμφωνία για ειρήνη; #RegimeChange

Από τις αντιδράσεις των ΜΜΕ και της διεθνής κοινότητας αντιλαμβάνεσαι ότι, η ξαφνική συνάντηση Τράμπ- Πούτιν δεν ήταν για να εξομαλύνουν απλά τις μεταξύ τους σχέσεις, οι οποίες 4 ώρες πριν τη συνάντηση ήταν σε κακά χάλια.

Κατά τη γνώμη μου και αυτό είναι προσωπική άποψη και όχι στοιχείο, αλλά προέρχεται από στοιχεία του παρελθόντος, αυτοί οι δύο μας δουλεύουν χοντρά.

Μπορεί μερικές από τις κινήσεις τους και τις αποφάσεις τους να πηγαίνουν κόντρα στη Νέα Παγκόσμια τάξη, να συμφωνώ δηλαδή αλλά δεν παύουν να μας δουλεύουν.... δεν παύουν να εργάζονται για τη νέα εποχή με τρόπους διαφορετικούς και σίγουρα εχθρικούς για τον άνθρωπό.

Η μετά Ομπάμα εποχή άλλαξε τα πάντα στην Αμερική και μοιάζει να αλλάζει τα πάντα και στον υπόλοιπο πλανήτη. 


Δεν ξέρω αν ο Πούτιν επηρέασε τις εκλογές τότε, δεν πιστεύω το θέατρο τους άλλο, αλλά ο κόσμος μοιάζει να έχει καταλάβει τι σημαίνει νέα εποχή και παγκοσμιοποίηση και ψηφίζει κατά των εκπροσώπων τους...όμως....

 ......την ίδια στιγμή κάποιοι είναι εκεί για να καρπωθούν τα οφέλη της ψήφου διαμαρτυρίας της μάζας, τοποθετώντας αθόρυβα τους δικούς τους πολιτικούς κλόουν…και κατά αυτόν τον τρόπο εκλέχτηκε ο Τράμπ, έτσι είχαμε και το Brexit(αλήθεια στο Brexit δεν υπήρχε ρωσικός δάκτυλος, δεν επηρέασε η Ρωσία τη διαδικασία, μόνο στην Αμερική τα κάνει αυτά;) και όσο η κρίση και η ανασφάλεια θα εξαπλώνεται στον πλανήτη…. στα κράτη, τόσο πιο πολύ τα κράτη αυτά θα γίνονται εσωστρεφή,θα απομακρύνονται από τα σύγχρονα προβλήματα, τα προβλήματα των υπολοίπων κρατών.. π.χ μεταναστευτικό..βλέπε Πολωνία, Αυστρία.

Ρωσία και Αμερική είχαν πολλές εύκαιρες για σύγκρουση στη Συρία, από θαύμα θες… από τύχη θες, αποφεύχθηκε το μοιραίο…και όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει μια στενή συνεργασία για αποφυγή ατυχημάτων και στη μεταπολεμική εποχή της Συρίας….στο μοίρασμα δηλαδή.

Ένα περίπλοκο μοίρασμα, με περιφερειακές δυνάμεις έτοιμες να εμπλακούν υπερασπιζόμενες τα δικά τους συμφέροντα, βάζοντας φωτιά στη Μέση Ανατολή, στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

Είναι όλα ένα ντόμινο που αν και πέφτουν τουβλάκια, πέφτουν για την ώρα πολύ πολύ αργά.

Από τις 14.5.2018 όμως όλα μοιάζουν να παίρνουν το δρόμος τους..... άλλες φορές αργά άλλες γρήγορα.

Πάμε 28 χρόνια πίσω…..στο 1990.

Ελσίνκι, 9 Σεπτεμβρίου 1990 (9/9/1990)…λίγο πριν καταρρεύσει μια ένωση….η σοβιετική ένωση, συναντάται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπους, ο πατέρας, με τον Ρώσο τότε ομόλογο του, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Θέμα; 


Το Ιράκ, ο κίνδυνος που διέτρεχε η διεθνής κοινότητα από τις ενέργειες του Ιράκ και ο τρόπος αντιμετώπισης της επιθετικότητας του Ιρακινού καθεστώτος και ειδικότερα του Ιρακινού Προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος είχε εισβάλει στις 2 Αυγούστου 1990 στο Κουβέιτ.

Συμφώνησαν... όχι σε στρατιωτική επέμβαση αλλά σε διπλωματική πίεση και κυρώσεις εναντίων του Ιράκ, ώστε να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το Κουβέιτ.

Μετά από 130 ημέρες, στις 17 Ιανουαρίου 1991, το Ιράκ καταστρέφεται, 35 κράτη επιτίθονται…όχι το Ισραήλ όμως, ενώ επιθυμούσε με λαχτάρα κάτι τέτοιο. θα εξαναγκαστεί να παραμείνει φρόνιμο.

Ελσίνκι, 16 Ιουλίου 2018 (6+1=7/7/2018)

Μια ημέρα μετά το πέρας του Παγκοσμίου κυπέλλου συναντάται ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ…χωρίς σαφή ατζέντα ή τουλάχιστον έτσι μας είπαν….διότι αργότερα από τις δηλώσεις τους ειπώθηκε η εξής πρόταση που πέρασε μάλλον στα ψιλά: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της ασφάλειας του Ισραήλ»

Αυτή η φράση τα λέει όλα...πραγματικά.

Τότε, το 1990 ήταν το Ελσίνκι και μια σύνοδος που οδήγησε 130 ημέρες μετά σε επίθεση στο Ιράκ.

Τώρα το 2018 και πάλι Ελσίνκι και όλοι καταλαβαίνουμε ποιος θεωρείται για μερικά μεγάλα κράτη ο νο1 τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής…η πυρηνική χώρα που αποτελεί απειλεί για το Ισραήλ.

Το Ιράν! 

Το όποιο παρομοίως με το Κουβέιτ, έχει εισβάλει [κατά τις ΗΠΑ] στη Συρία και τώρα που έπεσε το Ισίς και ξεκινάει η μοιρασιά, θα πρέπει να απομακρυνθεί, και η αρχή έγινε στις 8.4.2018 όταν ο Τράμπ αποχώρησε από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 
[Αυτή η αποχώρηση θα κοστίσει πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές]
όμως το Ιράν έχει άσσους στο μανίκι του, έχει πρόθυμους καταπιεσμένους λαούς,τους χρηματοδοτεί,  όπως τους Παλαιστίνιους, όπως και οργανώσεις που χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές π.χ η Χεζμπολάχ.

Η χρηματοδότηση αυτή σε συνδυασμό με την υποτίμηση του ιρανικού νομίσματος είναι η αιτία που μερικές πόλεις καίγονται στη χώρα και που δεν μεταδίδουν ακόμη τα Δυτικά ΜΜΕ. [Φαντάσου στο παραπάνω εκρηκτικό κλίμα να ανακοινωθούν και οι κυρώσεις των ΗΠΑ.] 

Κράτα αυτό το tag   #RegimeChange

Τότε Ιράκ, τώρα..... Ιράν, για την ασφάλεια του Ισραήλ, για την ασφάλεια του ναού, για την επιτάχυνση του πλάνου, για να γκρεμιστούν οι αγορές, ώστε να τεθεί υπό αμφισβήτηση η παγκόσμια ασφάλεια, ώστε να κινδυνέψει ο όρος Ειρήνη...να χάσει την θέση του στο λεξικό, να ξεχαστεί...να χαθεί και να την ξαναβρεθεί λίγο αργότερα στο όρος του Ναού...στο μισό του 7!!!

.....28 χρόνια μετά(4*7), ένα χρονικό φρακτάλ που και στα δύο αυτά έτη, 1990,2018 οι ημέρες είναι ίδιες με τις ημερομηνίες, δηλαδή Τετάρτη 18.7.2018 και Τετάρτη 18.7.1990, μια αντιστοιχία που συμβαίνει κάθε 4*7 χρόνια.

Να υπενθυμίσω ότι στο 2*7 εγκαινιάστηκε επίσημα η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Επτάρια λοιπόν….και στη συνάντηση Πούτιν Τράμπ στο Ελσίνκι…και αν κρίνουμε από το ποιος ψάχνει την ώρα να επιτεθεί στο Ιράν, τότε καταλαβαίνουμε τη σημασία της συνάντησης αυτής και τι πιθανός να συμφωνήθηκε…για την ασφάλεια του Ναού, για την ανέγερσή του.

Έχουμε πει για την κρισιμότητα των ημέρων αυτών που διανύουμε μέχρι τέλος του μήνα.

Θέλω να δω εάν θα συμβεί κάτι που θα έχει άμεση σχέση με το Ισραήλ, το διάστημα 21 έως 24 του μήνα αυτού….θα είναι μια σημαδούρα για μετά.

Το διάστημα αυτό περιέχει και άλλα πολλά, περιέχει όλα όσα έγιναν πριν και όλα όσα θα πρέπει να συμβούν μετά, μια συνεργασία παρελθόντος και μέλλοντος με την ενέργεια που δώσαμε το προηγούμενο δύσκολο διάστημα. Άλλωστε και οι εξελίξεις θέλουν καύσιμο , τροφή για να εξελιχθούν....να προχωρήσουν, ειδικά τώρα που αλλάζουν χρόνο, ημερολόγιο, στην ημέρα…. εκτός χρόνου, στις 25 Ιουλίου.

ΥΓ

Ένα ακόμη μέρος με παράξενη συμπεριφορά του πεδίου είναι η Κύπρος, κάτι ψάχνει να εκδηλωθεί εκεί.

Rick.
Share:  

1 σχόλιο: