Τρίτη, Ιουλίου 17, 2018

Τώρα που σου μιλάει η Politico για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη θα το πιστέψεις; Ναι...δυστυχώς θα το πιστέψεις!

Σήμερα στην POLITICO, μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, είχαμε τον εξής απίστευτο τίτλο:Η προσέγγιση Τράμπ-Πούτιν οδηγεί σε μια Νέα παγκόσμια Τάξη!! 

Και το λένε ποιοι;

Μια κεντροαριστερη φιλελεύθερη ιστοσελίδα..αυτοί που υπηρετούν το κεφάλαιο..που ξεπουλάνε μάνα, πατέρα, οικογένεια, φίλους,  στο όνομα του κέρδους και του χρήματος. 
Αυτοί που η ζωή τους είναι ένας δείκτης τιμών και μια καλοδεμένη γραβάτα.

Αυτό είναι τρομερό… 

Η παραπάνω ιστοσελίδα με έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που υποτίθεται έχει κύρος και αξιοπρέπεια απέναντι στους αναγνώστες της, φτάνει να μιλήσει για Νέα Παγκόσμια Τάξη.!!!

Μα συγνώμη, ο όρος Νέα Παγκόσμια τάξη δεν ανήκει σε γραφικούς συνωμοσιολόγους; 
Πως τώρα και κάνετε χρήση αυτού του όρου;

Απάντηση…

Κατά αρχάς αν μιλάμε για Νέα Παγκόσμια Τάξη, υπάρχει και η παλαιά Τάξη, άρα έχουμε δύο πόλους διακυβέρνησης που διεκδικούν την εξουσία σε κάθε κράτος και όχι έναν.

Κάθε πόλος έχει τους μηχανισμούς του, τους δικού του ανθρώπους στην επιστήμη, στην πολιτική, στην κοινωνία, στα ΜΜΕ κλπ. και κατά αυτό τον τρόπο προωθεί το δικό του μοντέλο διακυβέρνησης, ανοίγει το δικό του δρόμο προς την Νέα εποχή που είναι κοινός προορισμός και των δύο πόλων.

Καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η συνάντηση Πούτιν-Τράμπ χθες από τις αντιδράσεις παγκοσμίως. Όχι από τις αντιδράσεις των πολιτών, αλλά από τις αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα όσων επηρεάζουν τη μάζα.

Υπήρξε τέτοιος τρόμος που ανάγκασε μια προοδευτική εφημερίδα να κάνει χρήση του όρου Νέα Παγκόσμια Τάξη…γιατί ας μη γελιόμαστε, δεν συναντήθηκαν για τσάι στο Ελσίνκι…κάτι ετοιμάζουν το οποίο θα το προσεγγίσουμε μέσα από το χρόνο σε επόμενο άρθρο και έχει πολύ πολύ ενδιαφέρον.

Βλέποντας λοιπόν ο ένας πόλος εξουσίας, ο προοδευτικός, ο φιλελεύθερος, ο αριστερός  αυτή την επικίνδυνη προσέγγιση των δύο ηγετών, χρησιμοποιεί τα εργαλεία του στα ΜΜΕ, και γράφει σε ένα από αυτά , στο politico, άρθρο με τον πομπώδη τίτλο NEW WORLD ORDER !

Ιδεολογικά Τράμπ και Πούτιν είναι στο ίδιο μονοπάτι, στην παραδοσιακή δεξιά, αυτό που θέλει να πολεμήσει η νέα τάξη, άρα πως μιλάς για νέα τάξη συντάκτη του politico; 
Ποιον ή ποιους δουλεύεις;

Αν θες να είσαι ειλικρινής μίλα για Παλαιά τάξη, όχι για Νέα….γιατί η νέα είσαι εσύ, η εφημερίδα σου, εσύ και οι εντολοδόχοι σου κ. Robert Allbritton.

Το χειρότερο όλων, που αποδεικνύει τον πόλεμο συνείδησης και προπαγάνδας που δεχόμαστε και εδώ στην Ελλάδα, είναι ότι υιοθέτησαν την παραπάνω άποψη τουλάχιστον όλα τα μεγάλα site. 

Οι μεγάλες ιστοσελίδες της χώρας μας και οι χορηγοί που τις συντηρούν, παίζουν δραματικό ρόλο στις εξελίξεις, σπέρνουν και θερίζουν την κατάλληλη στιγμή συνειδήσεις. Δυστυχώς, η συνεργασία τους με αυτούς που θέλουν την καταστροφή της χώρας και του ανθρώπου, με έναν δηλαδή από τους δύο πόλους εξουσίας, είναι στενή και δεν ξέρω πως να ονομάσω αυτούς που συνεργάζονται με τους εχθρούς μας....αυτούς που γίνονται η φωνή των σκιών στην Ελλάδα.

Πως ονομάζονται όλοι αυτοί που με μια πένα και ένα χαρτί πολεμάνε καθημερινά τον Έλληνα, επηρεάζουν τη σκέψη του και τις αποφάσεις του;

Το politico εντέχνως μιλάει για Νέα Τάξη, έχει το δικαίωμα, διότι έχει αποκτήσει το κύρος στη συνείδηση του κόσμου και μέσα από αυτό το κύρος και την εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει από το κοινό του κάνει την τέλεια προπαγάνδα, εκπαιδεύοντας παράλληλα το κοινό του για το ποιοι θα πρέπει να αποκαλούνται γραφικοί, παλαβοί, συνωμοσιολόγοι κλπ.

Όταν βλέπεις να γίνετε χρήση συνωμοσιολογικού όρου, πέρα του ότι έχουμε σφοδρό πόλεμο στο παρασκήνιο, έχουμε μια προσπάθεια ανακατεύθυνσης της ευμετάβλητης κοινής γνώμης.

Σε αυτό το εγχείρημα συνεργάζονται και ελληνικά μέσα ενημέρωσης και θα σου δείξω ένα παράδειγμα από δημοσίευση μιας ελληνική ιστοσελίδας.Διαβάζοντας τον τίτλο, πες μου ειλικρινά, που συμπεραίνεις ότι το άρθρο αυτό είναι μια προσωπική άποψη μιας εφημερίδας με νεοφιλελεύθερη ταμπέλα και έδρα τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, η οποία μπορεί να κάνει και λάθος…μπορεί και να είναι ένα προμελετημένο λάθος, μια ξένη μακρινή άποψη από σκοτεινά υπόγεια…στον τίτλο που το γράφει αυτό; 

Που μας ενημερώνουν ότι είναι απλά μια άποψη....μια εκτίμηση;;;;;;


Στον τίτλο Πουθενά , μας το μεταδίδουν σαν ένα de facto γεγονός που πρέπει να καταγραφεί στη συνείδηση μας ως έχει, ότι εχθροί μας είναι ο Τράμπ και ο Πούτιν…ώστε να μπορούν αυτοί που είναι πίσω από τους νεοφιλελεύθερους χαρτογιακάδες της Νέας εποχής να κάνουν τη δουλειά του δίχως να τους αντιλαμβανόμαστε. 

Και επίσης εκπαιδεύουν τους αναγνώστες τους, το κοινό τους ,με τρόπο ύπουλο και πάλι, ότι εχθροί μας δεν είναι μόνο ο Τράμπ- Πούτιν αλλά και ότι οι ίδιοι πρεσβεύουν, υποστηρίζουν…πχ αν ο Τράμπ είναι κατά των αμβλώσεων, αυτόματα έχει γεννηθεί στην συνείδηση της μάζας ότι θα πρέπει να είναι υπέρ και έτσι διχάζεται μια κοινωνία και φτάνει στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου και της κοινωνικής διάσπασης και αναταραχής.

Στον τίτλο διαβάζουμε ότι ο μισός δυτικός κόσμος στράφηκε εναντίων του...και στη συνέχεια ότι το Politico γνωρίζει την άποψη της διεθνούς κοινότητας και ότι αυτή έιναι αντίθετη με τα όσα δήλωσε ο Τράμπ..
Ποια ακριβώς είναι η διεθνής κοινότητα;
Οι διεθνείς οργανισμοί;.....τα thinks tanks;... όλοι αυτοί που βομβάρδιζαν την Σερβία το 1999; Τη Λιβύη το 2011;..Αυτοί που διέλυσαν το Αφγανιστάν και κάθε μέρα σκοτώνονται οι κάτοικοι του από τρομοκρατικά χτυπήματα; 

Όλοι αυτοί που θα είχαν ισοπεδώσει τη Συριά αν δεν κατέβαινε η Ρωσία το 2015;

Για αυτή την κοινότητα μιλάς Politico, που τρέφεται από τις συνθήκες του ψυχρού πολέμου και κάθε πολέμου που ανοίγει;

Που κάνει μούγκα στη Υεμένη και στα παιδάκια που πεθαίνουν κάθε μέρα και άλλα τόσα παιδιά που θα πεθάνουν είτε από πείνα, είτε από μουσουλμανική βόμβα;

Η υποκρισία των ΜΜΕ δεν έχει πάτο, δυστυχώς και των εγχώριων και ο  μεγαλύτερος εχθρός μας σε αυτό τον αθόρυβο πόλεμο κρατάει πένα και χαρτί.

Θα μας κάνουν το άσπρο μαύρο, ήδη το κάνουν…σε μια κοινωνία που ήδη έχει αχρωματοψία.

Για αυτό λέμε ότι πρέπει να προστατέψουμε τη συνείδηση μας, γιατί πλησιάζει ο καιρός που θα μας βάλουν να χτυπηθούμε με τις ταμπέλες μας, τις ιδεολογίες μας, να ξεκαθαρίσουμε όλα αυτά που μας χωρίζουν ακόμη και αν στην πραγματικότητα δεν μας χωρίζει τίποτα.


Αν δεν μάθουμε να βλέπουμε πίσω από τις ειδήσεις, θα είμαστε θύματα αυτών, σε μια μάχη που δεν υπάρχουν άμαχοι ούτε ουδέτεροι.
Rick


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου