Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018

Πως γίνετε να πιστεύεις ότι η συναυλία των Iron Μaiden ήταν.... Tελετή;Κατά αρχάς θα ήθελα να δηλώσω πως δεν είναι τελετή μόνο η συγκεκριμένη συναυλία και μόνο από το συγκεκριμένο συγκρότημα.

Πριν καιρό είχα κάνει μια μεγάλη αναζήτηση για τα μεγάλα μουσικά φεστιβάλ της ηλεκτρονικής μουσικής, στα όποια και είδαμε μαζί τι σημαίνει βιομηχανία της μουσικής, ποιοι είναι από πίσω και τι προκαλούν.Όπως η βιομηχανία του θεάματος και κάθε βιομηχανία που επηρεάζει τις αισθήσεις των πολλών, είναι στην υπηρεσία των σκιών.

Οπότε, αυτή η προσέγγιση των πολύ μεγάλων συναυλιών που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, πρώτα ξεβόλεψε τα δικά μου μουσικά ακούσματα, με έκανε να σκέφτομαι τελείως διαφορετικά για αυτό που πιο πριν αποκαλούσα διασκέδαση ή ψυχαγωγία....και αυτό γιατί έχουν εισβάλει περίτεχνα και 
αθόρυβα  στην ψυχαγωγία μας.

Θέλω να το δούμε αντικειμενικά, με στοιχεία που μαρτυρούν ότι πέρα από ένα φαντασμαγορικό σόου, που σίγουρα ήταν, όπως πολλά αλλά σόου , ήταν και μια καλοστημένη τελετή με συμβολισμούς και μηνύματα για τη συνέχεια, για το μέλλον, αφού συντόνισε την δύναμη 36000 ψυχών.

Δεν φτιάχνουμε το μέλλον μας ακριβώς εμείς, ανεπηρέαστοι...κάποιοι.... κάτι μας επηρεάζει να φτιάξουμε το μέλλον που έχουν σχεδιάσει αυτοί οι κάποιοι για εμάς.


Η τελετή που είδαμε διοργανώθηκε στις 20 Ιουλίου, 3 ημέρες πριν την πολύνεκρη τραγωδία/ θυσία που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.
Στη "συναυλία" λοιπόν αυτή, βρίσκεται μπροστά στη σκηνή και σε περίοπτη θέση χλευασμού  ένας μεγάλος Σταυρός, οπού ο τραγουδιστής τον κάνει κρεμάστρα, τον περιφέρει λες και είναι γλειφιτζούρι και μετά τον πετάει με απαξιωτικό τρόπο.... κάπου.

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν σε τέτοιες συναυλίες, αν και δεν συμφωνώ διότι με προσβάλει σαν χριστιανό.... αλλά συμβαίνουν, όπως συμβαίνουν και διάφορα στα δικά μου ακούσματα.

Όμως έρχεσαι σε ένα κράτος ορθόδοξο, υποτίθεται, που το σύμβολο της σημαίας του εμπεριέχει αυτό που εσύ χλευάζεις, αυτό το οποίο εκφράζει την πίστη για την οποία χύθηκαν ποτάμια αίμα, το 1821, το 1921, το 1940....................και το περιπαίζεις;

Εκεί λοιπόν στο σημάδι του Σταυρού εμφανίζεις και τη θυσία στο πλήθος που οι περισσότεροι, όχι όλοι, σε επευφημούν για τη μαρκετιστικη όπως νομίζουν κίνηση σου και αγνοούν την συμβολική κίνηση σου μέσα στο matrix, εκεί που τα σύμβολα και οι έννοιες είναι ουσία... είναι ενέργεια.

Γιατί ο Σταυρός, για όσους δεν το έχουν καταλάβει, συμβολίζει τη θυσία!!!....αυτό μας είπαν από τη σκηνή, σε αυτές τις ενέργειες συντόνισαν το πολύ μεγάλο πλήθος...μια θυσία που όπως είδαμε δεν άργησε να έρθει...96 ώρες μετά.

Έπειτα, σε κάποια στιγμή ο τραγουδιστής του συγκροτήματος δια μικροφώνου δήλωσε ότι "κάποιες φορές για να αποκτήσει κανείς την ελευθερία του, ο μοναδικός τρόπος είναι με το να χυθεί αίμα".

Καταλαβαίνουμε το συντονισμό αυτή της έκφρασης...;


Καταλαβαίνουμε ότι μας έδειξαν κάτι που θα δούμε στη συνέχεια στη χώρα μας...; 

Ότι οι μαύροι πίσω από το συγκρότημα έχουν σχεδιάσει το πολιτικό αδιέξοδο και το διχασμό μας; 

Αυτό δηλαδή που εντοπίσαμε μέσα στο χρόνο και το γράψαμε πριν καιρό από αυτήν εδώ τη στήλη, ότι θα φανερωθεί εντέχνως η γύμνια του πολίτικου συστήματος της χώρας.... ότι το Σκοπιανό αυτό το σκοπό εξυπηρετεί....έχει αυτή την αποστολή και όχι να λυθεί; 

Η τελετή που θα φέρει την οποιαδήποτε θυσία θα έχει αποτέλεσμα τη θλίψη... και η θλίψη, με το πέρασμα του χρόνου, θα μεταμορφωθεί σε οργή...το είδαμε σήμερα με τον αντιδήμαρχο Μαραθώνα και τις σφαλιάρες που έτρωγε...και αφού κάτι τέτοιο εκδηλώθηκε στο πεδίο, θα έχει συνέχεια...


[το κρατάμε διότι συνέβη και κάτι άλλο σήμερα στο πεδίο, σημάδι που δείχνει τον πολιτικό κόσμο, που στοχεύει πολιτικά πρόσωπα το αμέσως επόμενο διάστημα..και ακούει στη λέξη ....βία]

Δεν ξέρω αν πιάνεις όλο αυτό το συντονισμό της βραδιάς εκείνης... τον συγχρονισμό γεγονότων που σαν ντόμινο πέφτουν μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο...20....23...26 και μας δημιουργούν νέα δεδομένα στην αντίληψη μας, κατασκευάζοντας συνθήκες που είναι κατά της ανθρώπινης ζωής.


Συντονισμός και με τη βία λοιπόν, απέναντι στην εξουσία, στο σύστημα, σε μια χώρα που είναι βουτηγμένη στα μνημόνια από το 2010 και η εξουσία διαβρωμένη όσο ποτέ άλλοτε...αλλά το ίδιο και η κοινωνία.

Όμως....το 2011 είχε ξαναεπισκέφτει τη χώρα μας το συγκεκριμένο συγκρότημα, στις 17.6.2011.

Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται, αλλά μετά από μερικές ήμερες, στις 29.6.2011, ψηφίζονταν στη Βουλή αυστηρά μέτρα λιτότητας......την ώρα που η Βουλή από έξω θύμιζε πεδίο μάχης, όπου χαρακτηριστικό των κινητοποιήσεων τότε ήταν οι αποδοκιμασίες και ορισμένες φορές οι προπηλακισμοί σε βάρος πολιτικών όλων των κομμάτων, αυτό δηλαδή που αθόρυβα επιχειρείται το διάστημα το οποίο βρισκόμαστε....την ώρα που ο αριθμός του Κτήνους έρχεται αρχές του 2019.

Τέλος, στη συναυλία στις 20 Ιουλίου, ακούστηκαν 2 τραγούδια που το ένα δεν είχε παιχτεί ποτέ σε live τους, το Alexander the Great και το «Flight of Icarus».

Το πρώτο βγήκε στη κυκλοφορία το 1986 και το δεύτερο ακούστηκε ξανά live για πρώτη φορά.....μετά από το 1986!


Τιμής μας θα πουν κάποιοι...

Μάλλον όχι...

Το έτος 1986 είχαμε δυο μεγάλα γεγονότα, ένα το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνομπίλ και δεύτερο ο μεγάλος σεισμός στην Καλαμάτα.

Ας τα κρατήσουμε αυτά τα δύο, οι μνήμες.. ο χρόνος ...το αποτύπωμα που αφήνουν γεγονότα μέσα σε αυτόν...η ανάσυρση τους στην πραγματικότητα μας....ας κλείσουμε εδώ.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο από ένα καμπανάκι, άλλο ένα στα πολλά που μας προειδοποιούν για τη συνέχεια.


Γιατί δεν μαύρισε μόνο το μέρος, μαύρισε και η συνέχεια..

Και θα πρέπει, έστω στο πίσω μέρος του μυαλού μας, να έχουμε ότι...ότι αγαπάμε μπορεί και να σκοτώνει...έχει πολλές εφαρμογές στη ζωή μας κάτι τέτοιο.
Πτήση του Ίκαρου

Καθώς ο ήλιος χαράζει πάνω από το έδαφος

Ένας γέρος στέκεται επάνω στον λόφο


Καθώς το χώμα ζεσταίνεται από τις πρώτες αχτίδες φωτός

Ένα κελαΐδισμα σπάει την ηρεμία

Τα μάτια του είναι πυρωμένα

Δες τον παράφρονα στη ματιά του!

«πέτα στο δρόμο σου, σαν αετός!!

Πέτα ψηλά ως τον ήλιο!

Στο δρόμο σου, σαν αετός

Πέτα, ακούμπα τον ήλιο, ναι!»

Τώρα το πλήθος σκορπά και το νεαρό αγόρι εμφανίζεται

Κοιτάει το γέρο στα μάτια

Καθώς απλώνει τα φτερά του και φωνάζει στο πλήθος

«στο όνομα του θεού, του πατρός μου, πετάω!»

Τα μάτια του φαίνονται τόσο φωτεινά

Καθώς πετάει με τα φτερά ενός ονείρου

Τώρα ξέρει, ο πατέρας του των πρόδωσε

Τώρα τα φτερά του γίνονται στάχτες, στάχτες ο τάφος του!

«πέτα στο δρόμο σου, σαν αετός!!

Πέτα ψηλά ως τον ήλιο!

Στο δρόμο σου, σαν αετός

Πέτα, ακούμπα τον ήλιο, ναι!»

Πετα στο δρόμο σου, σαν αετός!

Πέτα ψηλά ως τον ήλιο!

Στο δρόμο σου, σαν αετός!

Πέτα ψηλά ως τον ήλιο!

Στο δρόμο σου, σαν αετός!

Πέτα ακούμπα τον ήλιο, ναι!

Στο δρόμο σου, σαν αετός πέτα!

Πέτα ψηλά ως τον ήλιο!Rick
Share:  

1 σχόλιο:

 1. " Η Σιδηρά κυρία*
  Κάλεσε* 36000 ψυχές,
  Υποδιαστολή στο 360,00
  360° τού κύκλου,οι Μοίρες*
  3 μέρες/μέρη* πριν*
  1'κυκλος μέρα/μέρος* Ερμής 360
  2'κυκλος μέρα/μέρος* Αφροδίτη 720
  3'κυκλος μέρα/μέρος* Γη 1080
  20/7
  20×7=140 ,0
  4'κυκλος μέρος Άρης 1440
  4-1
  23/7
  23×7=161/116/611*
  Ιστάρ=611*
  611 περιστροφή 180° 119/911

  ΑπάντησηΔιαγραφή