Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2018

Ξεκίνησε ξανά η επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη-Αγωνία για τα εγκλωβισμένα παιδιάΞεκίνησε και πάλι η επιχείρηση στην Ταϊλάνδη για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του ενήλικου προπονητή τους που παραμένουν παγιδευμένοι στη σπηλιά. 


Δύτες θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν στην έξοδο τους 9 ανθρώπους.

Οι αρχές ξεκίνησαν και πάλι την επιχείρηση στην Ταϊλάνδη για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του ενήλικου προπονητή που βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι στη σπηλιά, όπως μετέδωσε το Reuters.
Εννέα άνθρωποι βρίσκονται ακόμη στο σπήλαιο Tham Luang αφότου ξένοι και Ταϊλανδοί δύτες κατόρθωσαν να βγάλουν τέσσερα παιδιά από τη σπηλιά, την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές, οι ίδιοι δύτες που συμμετείχαν στη χτεσινή επιχείρηση, θα σπεύσουν και σήμερα σε βοήθεια των εγκλωβισμένων μελών της ομάδας «Wild Boars», καθώς γνωρίζουν τις συνθήκες και τι ακριβώς πρέπει να προσέξουν.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι της κυβέρνησης εκτιμούν πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 μέρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση του απεγκλωβισμού. Παρόλ' αυτά ο επιτυχής απεγκλωβισμός την Κυριακή δημιουργεί ελπίδες ότι είναι εφικτό.

Την Κυριακή, ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες κατόρθωσαν να οδηγήσουν έξω από τη σπηλιά, τέσσερα από τα 12 παιδιά, ακολουθώντας μία πολύωρη και περίπλοκη διαδρομή. Οι αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι τα τέσσερα αγόρια που βγήκαν από τη σπηλιά είναι πεινασμένα, αλλά υγιή.

Τα 12 αγόρια και ο 25χρονος προπονητής τους είναι εγκλωβισμένα στο σπήλαιο επί δύο εβδομάδες, προκαλώντας διεθνή συγκίνηση και ενδιαφέρον για τη διάσωσή τους. Στην επιχείρηση έχουν συμμετάσχει μέχρι στιγμής 90 δύτες, 40 από την Ταϊλάνδη και 50 από άλλες χώρες.

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, ιδιοκτήτης της SpaceX, κατασκεύασε ειδικό υποβρύχιο χρησιμοποιώντας μάλιστα τμήματα διαστημικού πυραύλου για να βοηθήσει στη διάσωση των παιδιών.


sputniknews.gr
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου