Κυριακή, Ιουλίου 22, 2018

Συρία: Επιβεβαιώνονται οι υποψίες για την οργάνωση Λευκά Κράνη - «Άρον άρον» τους φυγαδεύουν οι Ισραηλινοί από τη ΣυρίαΤην ίδια ώρα που από τα σύνορα της Συρίας με τις γύρω χώρες «δεν περνάει κουνούπι» πλέον, 800 μέλη της οργάνωσης «εθελοντών διασωστών» Λευκά Κράνη που δρα σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από ισλαμιστές, και οι οικογένειές τους, κατέφυγαν στο Ισραήλ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία.

Σε μία κίνηση που επιβεβαιώνει εν πολλοίς τις υποψίες ότι η οργάνωση είχε σχέση με δυτικές μυστικές υπηρεσίες.

«Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κίνηση που αποτελεί εξαίρεση. Το Ισραήλ διατηρεί την πολιτική του της μη επέμβασης στην σύγκρουση στη Συρία και συνεχίζει να θεωρεί το συριακό καθεστώς υπεύθυνο για όλες τις ενέργειες που γίνονται σε συριακό έδαφος», προστίθεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση είχε «προαναγγείλλει» την τελευταία επίθεση με χημικά στην Ανατολική Γούτα, η οποία έγινε αφορμή για την αεροπορική επιδρομή ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας, στην Συρία.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής απειλούνται από την προέλαση των στρατευμάτων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη νότια Συρία, σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών.

Το Αμάν ανακοίνωσε παράλληλα ότι αυτοί οι Σύροι αυτοί θα μεταφερθούν προς τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Τα μέλη της οργάνωσης αυτής, η οποία εργάζεται κυρίως για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα ερείπια κτιρίων που καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του συριακού στρατού ή της ρωσικής αεροπορίας, απειλούνται με φυλάκιση ή εκτέλεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Ο ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του την απομάκρυνση των μελών των Λευκών Κρανών προς μια "γειτονική χώρα", χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, και υπογράμμισε παράλληλα ότι η επιχείρηση αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως μια αλλαγή στην πολιτική του Ισραήλ, το οποίο αρνείται να δεχθεί Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός του.

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου